A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon 9/11 utolsó élő mentőkutyája

2016. június 07., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Bretagne-t, a 16 éves hős mentőkutyát hétfőn el kellett altatni . Bretagne egyike volt a közel 100 kereső- és mentőkutyának, akik a tragédia helyszínére siettek segíteni - és ő volt az utolsó, még életben lévő kutya közülük.Igazi hősként búcsúztak Bretagnetól. Tűzoltók és mentősök álltak diszsorfalat a kutya utolsó útján az állatorvosi rendelő felé. Nem egy arcra rajzoltak csíkokat a könnyek. Nehéz volt a búcsú a 16 éves hős golden retrievertől, aki oly sok életen segített, nem csak szeptember 11-én, de utána hosszú éveken át. Az altatás után Bretagne testét az amerikai zászlóval takarták le. 

 

Bretagne még csak két éves volt, ez volt az első mentése
Bretagne még csak két éves volt, ez volt az első mentése
Fotó: barkpost.com

 

Bretagne mindössze két éves volt, mikor a tragikus eseményhez riasztották. Hihetetlen mértékű tenni akarása nem csak gazdájának, Denise Corlissnak adott erőt a nehéz feladathoz, hanem a helyszínen tevékenykedő mentősöknek, tűzoltóknak is. Pedig ez volt a fiatal kutya legelső mentése! Nem csupán a romok közötti kutatásban volt nagy segítség: mintegy terápiás kutyaként segítette a kétlábú munkatársait is.

 

Bretagne nyugdíjazása után iskolákba, óvodákba látogat
Bretagne nyugdíjazása után iskolákba, óvodákba látogat
Fotó: barkpost.com

 

Nem csupán a New York-i katasztrófánál mentett életeket Bretagne: ott volt a Katrina és a Rita hurrikán utáni mentéseken is. A katasztrófák helyszínein mintegy terápiás kutyakéntis  szolgált, rengeteg gyereknek és felnőttnek segített feldolgozni a velük történt tragédiát. 2008-ban visszavonult a mentőkutyai szolgálatból, azóta “kereső- és mentőkutya-nagyköveti” szerepet tudhatott magáénak: iskolákba, rendezvényekre jártak, ahol kivétel nélkül ő volt a kedvenc: szeretetteljes egyénisége mindenkit azonnal elvarázsolt.

 

Bretagne szülinapi partiján
Bretagne szülinapi partiján
Fotó: barkpost.com

 

Bretagne utolsó születésnapját, a tizenhatodikat nagy ünnepséggel és sok kutya-ajándékkal tartották meg tavaly: egy kutyabarát luxus szállodában szálhatott meg gazdájával New Yorkban, rengeteg finomsággal és játékkal árasztották el, az ünnepségen pedig még egy finom kutyatortát is kapott. New York utcáin pedig hatalmas kivetítők hirdették: egy hős mentőkutya születésnapját ünneplik!

 

Kivételesen hosszú, boldog életében Bretagne neve egybeforrt a szeretettel, a kitartással és a segíteni akarással. Soha nem merül feledésbe!

 

Forrás: cnn.com
Indexkép forrás: barkpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tippek: így távolítsd el a kullancsot! Hírek - Címlapon
Tippek: így távolítsd el a kullancsot!
Kistestű kutyát fogadott örökbe - vagy mégsem? Hírek - Címlapon
Kistestű kutyát fogadott örökbe - vagy mégsem?