A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon 9/11 utolsó élő mentőkutyája

2016. június 07., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Bretagne-t, a 16 éves hős mentőkutyát hétfőn el kellett altatni . Bretagne egyike volt a közel 100 kereső- és mentőkutyának, akik a tragédia helyszínére siettek segíteni - és ő volt az utolsó, még életben lévő kutya közülük.Igazi hősként búcsúztak Bretagnetól. Tűzoltók és mentősök álltak diszsorfalat a kutya utolsó útján az állatorvosi rendelő felé. Nem egy arcra rajzoltak csíkokat a könnyek. Nehéz volt a búcsú a 16 éves hős golden retrievertől, aki oly sok életen segített, nem csak szeptember 11-én, de utána hosszú éveken át. Az altatás után Bretagne testét az amerikai zászlóval takarták le. 

 

Bretagne még csak két éves volt, ez volt az első mentése
Bretagne még csak két éves volt, ez volt az első mentése
Fotó: barkpost.com

 

Bretagne mindössze két éves volt, mikor a tragikus eseményhez riasztották. Hihetetlen mértékű tenni akarása nem csak gazdájának, Denise Corlissnak adott erőt a nehéz feladathoz, hanem a helyszínen tevékenykedő mentősöknek, tűzoltóknak is. Pedig ez volt a fiatal kutya legelső mentése! Nem csupán a romok közötti kutatásban volt nagy segítség: mintegy terápiás kutyaként segítette a kétlábú munkatársait is.

 

Bretagne nyugdíjazása után iskolákba, óvodákba látogat
Bretagne nyugdíjazása után iskolákba, óvodákba látogat
Fotó: barkpost.com

 

Nem csupán a New York-i katasztrófánál mentett életeket Bretagne: ott volt a Katrina és a Rita hurrikán utáni mentéseken is. A katasztrófák helyszínein mintegy terápiás kutyakéntis  szolgált, rengeteg gyereknek és felnőttnek segített feldolgozni a velük történt tragédiát. 2008-ban visszavonult a mentőkutyai szolgálatból, azóta “kereső- és mentőkutya-nagyköveti” szerepet tudhatott magáénak: iskolákba, rendezvényekre jártak, ahol kivétel nélkül ő volt a kedvenc: szeretetteljes egyénisége mindenkit azonnal elvarázsolt.

 

Bretagne szülinapi partiján
Bretagne szülinapi partiján
Fotó: barkpost.com

 

Bretagne utolsó születésnapját, a tizenhatodikat nagy ünnepséggel és sok kutya-ajándékkal tartották meg tavaly: egy kutyabarát luxus szállodában szálhatott meg gazdájával New Yorkban, rengeteg finomsággal és játékkal árasztották el, az ünnepségen pedig még egy finom kutyatortát is kapott. New York utcáin pedig hatalmas kivetítők hirdették: egy hős mentőkutya születésnapját ünneplik!

 

Kivételesen hosszú, boldog életében Bretagne neve egybeforrt a szeretettel, a kitartással és a segíteni akarással. Soha nem merül feledésbe!

 

Forrás: cnn.com
Indexkép forrás: barkpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz! Baleset érte mentőkutyásainkat – így segíthetsz!
Önzetlenül kockáztatják értünk életüket, gondolkodás nélkül sietnek a segítségünkre – ők a mentőkutyák és gazdáik. Valódi hősök! Most azonban nekik van szükségük segítségre.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon Kiemelkedő magyar eredmény született a Mentőkutya Világbajnokságon
Több magyar csapat is indult az idei Mentőkutya Világbajnokságon, ahova a világ minden tájáról érkeztek versenyzők. Kutyáink és vezetőik idén is gyönyörűen szerepeltek!

Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából Épségben hazaértek a magyar mentőcsapatok és mentőkutyáik Líbiából
Bár rendkívül nehéz és megterhelő napokon vannak túl, mindenki épségben tért haza a katasztrófa sújtotta városból: a mentők és a kutyák is jól vannak!

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Rehabportál JULIUS-K9 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tippek: így távolítsd el a kullancsot! Hírek - Címlapon
Tippek: így távolítsd el a kullancsot!
Kistestű kutyát fogadott örökbe - vagy mégsem? Hírek - Címlapon
Kistestű kutyát fogadott örökbe - vagy mégsem?