A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kistestű kutyát fogadott örökbe - vagy mégsem?

2016. június 07., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Sue minden álma egy kutya volt, ám férje nem támogatta az ötletet. Felesége győzködésére végül nagy nehezen beadta a derekát: belement, hogy örökbefogadjanak egy kölyökkutyát. Egyetlen megkötése volt a dologgal kapcsolatban: a kutya csak és kizárólag kistestű fajta lehet!



A menhelyen megtörtént a "szerelem első látásra": egy kis fekete-fehér kölyök azonnal elrabolta Sue szívét. Nem volt kérdés, hogy Yogi lesz az új családtag! Egy bökkenő akadt csak: a kölyök várhatóan nem kis- vagy közepes termetű lesz. Ekkor Sue úgy döntött, egy kis füllentés nem árthat, a férje biztosan meg fog enyhülni! Yogi beköltözött hát Robert és Sue otthonába - Jack Russel fajtájúként bemutatva a ház urának. 

 

Yogi kölyökként
Yogi kölyökként
Kép: thedodo.com

 

Telt-múlt az idő, de a kiskutya csak nőtt. Egyre nagyobb, és nagyobb lett. Pár hónap után Robert számára is világossá vált a "nagy átverés". Arra azonban egyikük sem számított, hogy a csöpp kölyökből Nagy-Britannia egyik leghatalmasabb kutyája lesz! Yogi hatalmas dán doggá cseperedett. A férj már nem bánta a dolgot: az óriás a szívéhez nőtt, álmában sem gondolt volna arra, hogy méretei miatt mennie kelljen kedvencüknek. 

 

A dán dog imád a családdal ücsörögni a kanapén
A dán dog imád a családdal ücsörögni a kanapén
Kép: thedodo.com

 

Hatalmas test, hatalmas szívvel és mérhetetlen lustasággal. Az óriás kedvenc a legszívesebben csak heverészik egész nap a család társaságában a kanapén, miközben megy a TV. Legjobb barátja pedig a család örökbefogadott cicája, Toffee lett! A barátságuk hihetetlen (már csak méreteik miatt is), mégis igaz és szoros. Jól érzékelteti Yogi (becenevén Bear, azaz medve) méreteit az a tény is, hogy a hideg napokon pónilovakra méretezett takarót hord! Szerencsére a család birtoka három hektáron terül el, így a "kistestű" kedvencük is kimozoghatja magát.

 

Csak a pónilovakra tervezett takaró jó a hatalmas kutyára
Csak a pónilovakra tervezett takaró jó a hatalmas kutyára
Kép: littlethings.com

 

Yogi és Toffee is bizonyítja: lehet kutya és macska között barátság
Yogi és Toffee is bizonyítja: lehet kutya és macska között barátság!
Kép: thedodo.com

 

 

Forrás: littlethings.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2015. augusztus 24.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Átkelt a szivárványhídon 9/11 utolsó élő mentőkutyája Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon 9/11 utolsó élő mentőkutyája
Kutyák, akik óriási távolságokat tettek meg gazdájuk viszontlátása érdekében Hírek - Címlapon
Kutyák, akik óriási távolságokat tettek meg gazdájuk viszontlátása érdekében