A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyák, akik óriási távolságokat tettek meg gazdájuk viszontlátása érdekében

2016. június 05., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű
Nem létezik tudományos magyarázat arra, milyen tulajdonságuk segítségével teszik meg az ebek az esetenként több ezer kilométert, hogy hazatérjenek, láthassák szeretett gazdájukat. A rovarok, és madarak az égbolt helyzete, csillagok állása alapján tájékozódnak, de a kutyáknál ez nem bizonyítható.Bár kézzel fogható megoldásunk nincs, hogy mi a hihetetlen tájékozódási képesség kiváltója, de íme néhány történet, melyek bizonyíték nélkül is könnyfakasztóak:


Thomas McCormack Croyból, North Lanarkshireből nagyon meglepődött, amikor a munkába tartó vonaton, otthon hagyott kutyája leült mellé. Sokkolta a tény, hogy kutyája egyedül közlekedett a forgalmas utakon, de csodálta is különleges képessége miatt. Az eb szemében csak az tükröződött, hogy nem akarja a gazdiját egyedül hagyni, de ő maga is vágyik a társaságára, maradna, ha tehetné.

 

Thomas McCormack és Paddy
Thomas McCormack és Paddy
Fotó: buzzfeed.com

 

Egy fekete labrador kislány, Lady közel 60 kilométert tett meg, hogy viszontlássa befogadóit. Menhelyi kutyaként született, akit a második gazdái is visszaadtak, hivatkozván egy kicsi kutya érkezésére. Az eb visszakerült a menhelyre, de ragaszkodó természete, és különleges története segítségével hamar megtalálta a legjobb gazdit.

 

A Doolen család Aurorából Michiganbe költözött, ami körülbelül 260 mérföldre van egymástól. Keverék kutyájukat, Tony-t nem tudták magukkal vinni, így elajándékozták. Hat héttel később Tony az ajtóban várta őket Illinois Államban.

 

Troublest, és felvezetőjét, William Richardsont háborús övezetbe szállították helikopterrel Kelet-Vietnámban, az 1960-as években. Amikor Richardson megsebesült, és kórházba szállították, kutyája elhagyta sereg fennmaradó részét.  Három hét szakadatlan gyaloglás után Troubles felbukkant a katona házánál, aki többé nem lehetett vele, ugyanis újabb harcba hívták. Végső elkeseredésében az eb megkereste Richardson sátrát, és a ruháiból fészket formált magának. Így töltötte az éjszakáit.

 

Munkakutya pihenőn - Ragaszkodik a gazdájához
Munkakutya pihenőn - Ragaszkodik a gazdájához
Fotó: pinimg.com

 

Egy hölgy elvesztette 3 éves, igen kistestű kutyáját. Amikor hosszas keresés után se hallott róla, elköltözött Ohióból Tenessee-be. hátrahagyva a négylábút. Óriási meglepetés érte azonban, hogy 7 év múlva újra viszont láthatta. A kutyus szerencséjét a bőrébe ültetett chipnek köszönhette. Körülbelül a gazda új lakhelyétől 45 kilométerre találták meg a kis palotapincsi keveréket, és azonosítani tudták a chip száma által. Óriási volt az öröm, és a hála. 

 

Itt a vége: Ezek az apró történetek a kutyák egy újabb különleges, emberfeletti tulajdonságát bizonyítják. Több hasonló, megmagyarázhatatlan képességet róhatunk fel nekik, melyekre ma még nincs tudományosan elismert válasz, és talán soha nem is lesz. Mindenesetre, ha rábízzuk valakire kedvencünket, nagyon körültekintően járjunk el, és ne lepődjünk meg, ha elhagyja az illetőt értünk, nekivágva ezzel a nagy világnak...

 

...hiszen a szeretet ereje nem ismer határokat - hihetetlen távolságokat is legyőz!

 

 

Forrás: animals.howstuffworks.com
Indexkép forrás: wallpaperup.com
Cikk első megjelenése: 2015. november 27.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére
Kutyás kirándulás, romantikus séták, pihenés kedvenceddel egy kutyabarát szálláshelyen, vagy épp egy vacsora egy kutyabarát vendéglátóhelyen? Hoztunk néhány szuper ötletet a pünkösdi hosszú hétvégére!

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kistestű kutyát fogadott örökbe - vagy mégsem? Hírek - Címlapon
Kistestű kutyát fogadott örökbe - vagy mégsem?
Koptasd a körmöket! Hírek - Címlapon
Koptasd a körmöket!