A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az évszázad árvize elől mentik az állatokat Indiában

2018. augusztus 22., 16:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




Az indiai Kerala államban pusztító árvíz már több mint 373 életet követelt és közel hatezer embert még keresnek. 200.000-en váltak hajléktalanná, sokan még kedvenceiket sem tudták magukkal vinni. Egy mentőcsoport azonban a bajba jutott állatok keresésére indult.



A Humane Society International (HSI) csapata magára maradt, segítségre szoruló állatok után kutat. Nincs könnyű dolguk, sokan az elmúlt száz év legnagyobb monszunesőzéseként említik a mostanit. Sajnos sok szerencsétlenül járt négylábún már nem lehet segíteni, legtöbbjük megfulladt az áradások során vagy csapdába esett a víz által sodort romoktól. A HSI kapcsolatban áll több segélyszervezettel és India kormányával is, ezáltal még hatékonyabbak tudnak lenni. Igyekeznek a lehető legtöbb állatot biztonságba helyezni, legyen az kutya, macska, tehén, kecske vagy bármilyen más állat. A mentés után állatorvosi vizsgálaton esnek át, biztosítják elhelyezésüket, ételt, vizet és szükség esetén gyógyszereket kapnak.

 

 

Az áradás során néhány állatot saját gazdája hagyott magára
Az áradás során néhány állatot saját gazdája hagyott magára
Fotó: HSI/Facebook

 

 

A szervezet önkéntesei két kiskutyát találtak kikötve, akiket már majdnem elért az áradás - ha a segítség nem érkezik időben, megfulladtak volna. A kutyusokat Evanak és Walleynak nevezték el.

 

 

A két kölyök, Eva és Walley élete már csak perceken múlt - szerencsére időben érkezett a segítség
A két kölyök, Eva és Walley élete már csak perceken múlt - szerencsére időben érkezett a segítség
Fotó: HSI/Facebook

 

 

Egy nő addig nem volt hajlandó elhagyni házát, amíg 25 kutyáját nem helyezték biztonságba. Az állatok a közeli állatkórházban lettek ideiglenesen elhelyezve, így gazdájuk és ők is megmenekültek.

 

Sajnos sok terület elérhetetlenné vált a mentőcsapatok számára. Az idő enyhülésével igyekeznek minél előbb az elzárt területekre bejutni, remélhetőleg még időben, még több életet megmentve. Addig is a Humane Society International várja a segítőszándékú emberek adományait, mely elérhető az ide kattintva.

 

 

 

 

Sok állat magára marad, az áradás elválasztja családjától, esetleg saját gazdájuk hagyja őket magára. Vannak azonban szerető, felelősségteljes gazdák, akik erejükön felül is mentik háziállataikat, hiszen ők is a család részét képezik.

 

Sokaknál a kutya családtag - Indiában is. A négylábúakat sem hagyják sokan hátra menekülés közben
Sokaknál a kutya családtag - Indiában is. A négylábúakat sem hagyják sokan hátra menekülés közben
Fotó: Twitter / @actress_Ivana

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Emlékhely épül a szivárványhídon átkelt mentőkutyák és kedvencek emlékére Hírek - Címlapon
Emlékhely épül a szivárványhídon átkelt mentőkutyák és kedvencek emlékére
3 millió gazdás kutya él Magyarországon Hírek - Címlapon
3 millió gazdás kutya él Magyarországon