A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt

2023. február 20., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát. 

Egy összedőlt épület alatt hevert a retriever, mikor a mentőcsapatok véletlenül felfedezték testét. Mivel addigra már 138 óra telt el, félő volt, hogy nem élte túl a rettenetes földrengést, de ahogy megsimogatták, kinyitotta szemeit, és reagált.

 

Az első és legfontosabb az volt, hogy ihasson – az egyik férfi tenyeréből lefetyelte ki a vizet kortyonként, és ettől egy kicsit visszanyerte erejét. Szép lassan húzták ki a törmelékek közül, és amint fel tudott tápászkodni elgémberedett lábaira, egyből elkezdett csóválni!

 

 

 

 

Törökország délkeleti részén, Antakya városában mentették meg a golden retrievert, miután több emeletnyi törmelék zúdult rá a 7.8-as erősségű földrengésben, február 6-án. Emberek és háziállatok ezrei rekedtek a romok alatt Törökországban és Szíriában, az utórengések pedig tovább nehezítették a mentőcsapatok dolgát.

 

Február 11-én érték el azt az épületet, melynek mélyén a retriever hevert. A mentők munkáját egy önkéntes ápolónő is segítette – neki köszönhető a felvétel, melyen a négylábú túlélő kimentését láthatjuk.

 

Kész csoda volt, hiszen éppen holttestek után kutattunk a törmelékek között, amikor egyszer csak rábukkantunk a kutyára. Teljesen be volt szorulva, moccanni sem tudott” - emlékezett vissza Elif Polat, nővér.

 

 

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
Fotó: thesun.co.uk/SWNS

 

 

Miután kimentették, és megvizsgálta egy állatorvos, nyugalomba helyezték a kutyát. Nem ő volt az egyetlen, aki túlélte a földrengést, 3 nappal a katasztrófát követően egy kis fehér kutyát ástak ki a romok alól.

 

 

Szinte hihetetlen, de a hatodik napon egy németjuhász mamakutyát és két kölykét találták meg a mentőcsapatok. Nem értették, mi történt velük, és nagyon ki voltak száradva, de ők is hálásak voltak, hogy gondos kezek közé kerültek, és újra friss levegőt lélegezhettek be. Az állatorvosi vizsgálatok után helyi állatmentők vették magukhoz az elárvult kutyákat.

 

 

 

Forrás: people.com, thesun.co.uk
Indexkép forrás: thesun.co.uk/SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet 6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet
A szűkölés különböző okainak megismerése segíthet jobban megérteni a kutyát és erősítheti a kötődést. Segíthet továbbá a kiképzésben is, mert ha rosszul értelmezzük a kutya nyüszítő jelzéseit, előfordulhat, hogy nem megfelelően reagálunk rá. Az alábbiakban felsoroljuk a hat legfontosabb okot, amiért a kutyák ehhez a hangjelzési formához fordulnak.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

„Üdv itthon, Blue!” - Megmutatta a világnak tündéri kutyusát Michael J. Fox „Üdv itthon, Blue!” - Megmutatta a világnak tündéri kutyusát Michael J. Fox
Sokak szerint a Vissza jövőbe filmek bundás kutyasztárjára hasonlít Blue, az új családtag.

23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban 23 napot élt túl a romok alatt egy husky Törökországban
Élelem és víz nélkül élt túl három hetet a romok alatt Alex, a husky. Rettentően legyengült, de hálásan nyalogatta meg megmentőit.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát Hírek - Címlapon
Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen Hírek - Címlapon
Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 7 tipp, hogy kedvencünk és kertünk is biztonságban legyen