A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt

2023. február 20., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát. 

Egy összedőlt épület alatt hevert a retriever, mikor a mentőcsapatok véletlenül felfedezték testét. Mivel addigra már 138 óra telt el, félő volt, hogy nem élte túl a rettenetes földrengést, de ahogy megsimogatták, kinyitotta szemeit, és reagált.

 

Az első és legfontosabb az volt, hogy ihasson – az egyik férfi tenyeréből lefetyelte ki a vizet kortyonként, és ettől egy kicsit visszanyerte erejét. Szép lassan húzták ki a törmelékek közül, és amint fel tudott tápászkodni elgémberedett lábaira, egyből elkezdett csóválni!

 

 

 

 

Törökország délkeleti részén, Antakya városában mentették meg a golden retrievert, miután több emeletnyi törmelék zúdult rá a 7.8-as erősségű földrengésben, február 6-án. Emberek és háziállatok ezrei rekedtek a romok alatt Törökországban és Szíriában, az utórengések pedig tovább nehezítették a mentőcsapatok dolgát.

 

Február 11-én érték el azt az épületet, melynek mélyén a retriever hevert. A mentők munkáját egy önkéntes ápolónő is segítette – neki köszönhető a felvétel, melyen a négylábú túlélő kimentését láthatjuk.

 

Kész csoda volt, hiszen éppen holttestek után kutattunk a törmelékek között, amikor egyszer csak rábukkantunk a kutyára. Teljesen be volt szorulva, moccanni sem tudott” - emlékezett vissza Elif Polat, nővér.

 

 

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
Fotó: thesun.co.uk/SWNS

 

 

Miután kimentették, és megvizsgálta egy állatorvos, nyugalomba helyezték a kutyát. Nem ő volt az egyetlen, aki túlélte a földrengést, 3 nappal a katasztrófát követően egy kis fehér kutyát ástak ki a romok alól.

 

 

Szinte hihetetlen, de a hatodik napon egy németjuhász mamakutyát és két kölykét találták meg a mentőcsapatok. Nem értették, mi történt velük, és nagyon ki voltak száradva, de ők is hálásak voltak, hogy gondos kezek közé kerültek, és újra friss levegőt lélegezhettek be. Az állatorvosi vizsgálatok után helyi állatmentők vették magukhoz az elárvult kutyákat.

 

 

 

Forrás: people.com, thesun.co.uk
Indexkép forrás: thesun.co.uk/SWNS

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében
Most őszintén: ki tudna rá haragudni? Annyira édes!

Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után
A megrázó katasztrófa után az emberek nemcsak egymásnak, de az elveszett és talált házikedvenceknek is igyekeznek segíteni.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát Hírek - Címlapon
Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát
Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Hírek - Címlapon
Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni