A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Balesetveszélyesek az erdők a fagyos időjárás miatt - több területet is lezártak

2021. február 11., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás




Balesetveszély miatt több kedvelt kirándulóhelyet lezártak, arra kérik a természetjárókat, most ne induljanak útnak.



 

Megérkezett a zord tél: viharos széllel érkeztek országszerte a kemény mínuszok. Hó, hófúvás, ónos eső nehezíti a közlekedést. Az időjárás az erdőket is sok helyen balesetveszélyessé tette, ezért már több helyen is zártak le kedvelt kirándulóhelyeket. Mielőtt útnak indulnánk egy sétára, túrára, vagy akár kutyánkkal, tájékozódjunk, mi az aktuális helyzet a kiszemelt útvonalunkat illetően!

 

 

A téli időjárás veszélyessé tették az erdőket - jobb elkerülni és más útvonalat választani a kutyasétán, kiránduláson
A téli időjárás veszélyessé tették az erdőket - jobb elkerülni és más útvonalat választani a kutyasétán, kiránduláson
Fotó: Unsplash - Joe Leahy

 

 

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a természetjárókat, hogy egyelőre ne induljanak el a balesetveszélyessé vált erdőkbe: 

 

Az elmúlt napokban tapasztalható időjárás elsősorban a Pilisi Parkerdő 250 méter felett húzódó részein kritikus helyzetet idézett elő. A hóval vegyes ónos eső miatt jégpáncél képződött a fák ágain, amelyek a súlytöbblet és a nagy erejű széllökések hatására letörnek. A hét eleji esőzések során felázott talaj a betörő fagy hatására szintén jégpáncéllá alakult, így az erdei- és turista utak rendkívül csúszósak. A felázott talaj, a fákra rakódott jégpáncél és a széllökések következtében sok helyütt gyökerestől fordulnak ki a fák - írják honlapjukon.

 

 

Lezárták Normafát és parkolóját: 

 

Normafán este az ónos eső után havazás kezdődött, a magasabban fekvő részeken az ágakra mintegy 1 cm vastag jégréteg rakódott. Egy-egy nagyobb ág leszakadt, az Erzsébet-kilátóhoz vezető útra fa is dőlt - írja a felhívás

Több helyen vastag jégréteg rakódott a fákra, ágak szakadhatnak le, fák dőlhetnek ki, így az ott tartózkodás rendkívül veszélyessé vált. A János-hegy környékén a legveszélyesebb a helyzet.

A balesetek elkerülése érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa és a János-hegy térségében erdőlátogatási tilalmat rendel el! A Normafa parkolóját lezárjuk.

Az intézkedés visszavonásig érvényes.

 

 

Átmenetileg lezárták a Szalajka-völgyet

 

Sorra dőlnek ki a fák az időjárás következtében a Szalajka-völgyben is, a gyalogod és a gépjárműforgalom is veszélyessé vált, ezért átmenetileg lezárásra kerül a Szalajka-völgy.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban! Óvatosan az erdei sétákon: A vaddisznók veszélyesek lehetnek az ellési időszakban!
Érdemes nyitott szemmel és füllel járni az erdőben a túrák, kirándulások, séták alatt: jobb most elkerülni a vaddisznókat. Az ellési időszakban veszélyesek lehetnek: a kocák bármi áron megvédik a kismalacaikat.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén Megszűnik egy túraútvonal a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén
Túraútvonal-változásra kell számítania a túrázóknak a Mátrai Tájvédelmi Körzet területén.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája Hírek - Címlapon
Elválaszthatatlan barátok - OJ, a vak tacskó és Dozer, az ő vakvezető kutyája
Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban Hírek - Címlapon
Magyar pásztorkutyák mérik össze tudásukat az Ős-Dráva Látogatóközpontban