A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Balesetveszélyesek az erdők a fagyos időjárás miatt - több területet is lezártak

2021. február 11., 14:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Utazás
Balesetveszély miatt több kedvelt kirándulóhelyet lezártak, arra kérik a természetjárókat, most ne induljanak útnak. 

Megérkezett a zord tél: viharos széllel érkeztek országszerte a kemény mínuszok. Hó, hófúvás, ónos eső nehezíti a közlekedést. Az időjárás az erdőket is sok helyen balesetveszélyessé tette, ezért már több helyen is zártak le kedvelt kirándulóhelyeket. Mielőtt útnak indulnánk egy sétára, túrára, vagy akár kutyánkkal, tájékozódjunk, mi az aktuális helyzet a kiszemelt útvonalunkat illetően!

 

 

A téli időjárás veszélyessé tették az erdőket - jobb elkerülni és más útvonalat választani a kutyasétán, kiránduláson
A téli időjárás veszélyessé tették az erdőket - jobb elkerülni és más útvonalat választani a kutyasétán, kiránduláson
Fotó: Unsplash - Joe Leahy

 

 

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a természetjárókat, hogy egyelőre ne induljanak el a balesetveszélyessé vált erdőkbe: 

 

Az elmúlt napokban tapasztalható időjárás elsősorban a Pilisi Parkerdő 250 méter felett húzódó részein kritikus helyzetet idézett elő. A hóval vegyes ónos eső miatt jégpáncél képződött a fák ágain, amelyek a súlytöbblet és a nagy erejű széllökések hatására letörnek. A hét eleji esőzések során felázott talaj a betörő fagy hatására szintén jégpáncéllá alakult, így az erdei- és turista utak rendkívül csúszósak. A felázott talaj, a fákra rakódott jégpáncél és a széllökések következtében sok helyütt gyökerestől fordulnak ki a fák - írják honlapjukon.

 

 

Lezárták Normafát és parkolóját: 

 

Normafán este az ónos eső után havazás kezdődött, a magasabban fekvő részeken az ágakra mintegy 1 cm vastag jégréteg rakódott. Egy-egy nagyobb ág leszakadt, az Erzsébet-kilátóhoz vezető útra fa is dőlt - írja a felhívás

Több helyen vastag jégréteg rakódott a fákra, ágak szakadhatnak le, fák dőlhetnek ki, így az ott tartózkodás rendkívül veszélyessé vált. A János-hegy környékén a legveszélyesebb a helyzet.

A balesetek elkerülése érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa és a János-hegy térségében erdőlátogatási tilalmat rendel el! A Normafa parkolóját lezárjuk.

Az intézkedés visszavonásig érvényes.

 

 

Átmenetileg lezárták a Szalajka-völgyet

 

Sorra dőlnek ki a fák az időjárás következtében a Szalajka-völgyben is, a gyalogod és a gépjárműforgalom is veszélyessé vált, ezért átmenetileg lezárásra kerül a Szalajka-völgy.

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások – Dunaföldvár Kutyás barangolások – Dunaföldvár
A terület közvetlenül a Duna mellett, a strand- és gyógyfürdőtől alig 300 méterre található. Csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, ahol 2-3 szobás faházak vagy sátorozási, lakókocsis táborozási lehetőségek várják az ide érkezőket és négylábú családtagjaikat.

Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére Hegyimentők hozták le a hegyről az akitát, aki rettenetesen elfáradt a túra végére
Egyik tappancsa megsérült, de valószínűleg enélkül is úgy gondolta volna: ha gazdái szeretnék, hogy lejöjjön a hegyről, akkor bizony le kell cipelniük. Mert ő egy tapodtat sem megy innen sehova.

Óvatosságra intik a túrázókat, kirándulókat Óvatosságra intik a túrázókat, kirándulókat
A Bükki Nemzeti Park óvatosságra inti az erdőjárókat: területükön medve kóborol, akit végre lencsevégre is sikerült kapni. Mihályt, a medvét egy vadkamera filmezte le.

​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások” ​Kitilthatják a kutyásokat a Tátrai Nemzeti Parkból – „A szigorítást maguknak köszönhetik a kutyások”
A tervezet szerint korlátozott területekre lehet csak bemenni kutyával, és lesznek olyan területek, ahová még pórázon vezetett kutyával se lehet majd bemenni.

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megmentette gazdája életét a nemrég örökbefogadott német juhászkutya Hírek - Címlapon
Megmentette gazdája életét a nemrég örökbefogadott német juhászkutya
Ismét felbukkant Magyarország közelében a veszettség Hírek - Címlapon
Ismét felbukkant Magyarország közelében a veszettség