A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Beszakadt a jég a kutya alatt: a tűzoltók mentették meg

2020. január 13., 13:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ép bőrrel megúszta az a kutya a balesetet, aki sétáltatás közben szaladt rá a jégre, ami azonban még túl vékony volt és beszakadt alatta.Gazdijával sétált a székesfehérvári Sóstói tanösvényen a nagytestű kutya a hétvégén. Szaglászás közben a jégre szaladt, ami azonban még nem volt elég vastag ahhoz, hogy elbírja a súlyát, és beszakadt alatta. 

 

Szerencsére a tó felszínén nem volt még egybefüggő a jég, így a kutya ki tudott úszni a szemközti kis szigetre. Onnan azonban már nem tudott visszajutni, ezért kérte a gazdi a tűzoltók segítségét, akik végül gumicsónakkal mentek át a szigetre az ottrekedt állatért. A kutya barátságosan fogadta őket, így könnyen a csónakba tudták helyezni. 

 

 

 

 

 

A jég veszélyes, előzd meg a bajt! 

 

Az enyhe tél miatt a jég szinte sehol nem elég vastag, erős ahhoz, hogy a gazdikat elbírja, sok helyen még a kutyák súlya is elég ahhoz, hogy beszakadjon.

Ne engedjük kutyánkat a vékony jégre, mert lehet, hogy nem lesz olyan szerencsés, mint a fenti történetben szereplő kutyának, aki ki tudott úszni. Ha kedvencünk nem stabilan behívható, inkább tartsuk pórázon, hiszen séta közben elviheti az orra, vagy egy madarat megpillantva rászaladhat a jégre. 

 

 

A biztonságos jégre lépés szabályairól ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szűk csőbe esett az öreg, félig vak kiskutya - tűzoltók mentették meg Szűk csőbe esett az öreg, félig vak kiskutya - tűzoltók mentették meg
Az apró kisöreg egy szűk csőbe esett bele, ahonnan önerőből kijönni nem tudott, és gazdija sem tudta kihúzni. Szerencsére a tűzoltók nem ismernek lehetetlent és a kutya segítségére siettek.

Tűzoltók mentettek ki egy iszapba ragadt kutyát Tűzoltók mentettek ki egy iszapba ragadt kutyát
Igazi csapatmunka volt a nagytestű kutya kiszabadítása az iszapból. A szakszerű segítségnek köszönhetően a négylábú sérülések nélkül megúszta a kalandot.

Egy kutyához bújva élte túl a kislány a hóviharos éjszakát Oroszországban Egy kutyához bújva élte túl a kislány a hóviharos éjszakát Oroszországban
Heves hóvihar tombolt azon az éjjel Oroszországban. A tízéves kislány valószínűleg nem élte volna túl a jeges éjszakát, ha nincs a négylábú, akihez hozzá tudott bújni: a kutya testének melege megmentette.

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Sós utak: a kutyák téli nagy ellensége Sós utak: a kutyák téli nagy ellensége
A hóesés gyönyörű, a legtöbb gazdi szereti, a kutyák pedig egyenesen imádják! A hóval azonban megérkezik a kutyások bosszankodásának fő oka is: az útszóró só. Komoly sérülést is okozhat, ha nem figyelünk oda!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén Hírek - Címlapon
Talpraesett szemtanú buktatott le egy férfit, aki kiskutyákat hagyott az út szélén
A kutyajólét egyik titka: az egészséges emésztőrendszer Hírek - Címlapon
A kutyajólét egyik titka: az egészséges emésztőrendszer