A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Beteg a kutya?

Tünetek, amikor valami bajra gyanakodhatunk


2015. február 04., 04:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
Valami fura van a kutyával! De mi lehet a baja? Milyen tünetekből gyanakodhatunk betegségekre? Várjunk, vagy fussunk az orvoshoz?
Összeszedjük, hogy mikor érdemes felkeresnünk a kutyánk háziorvosát.A férjem szerint többször esek kétségbe, ha kutyákkal van baj, mint ha a gyerekekel. Bizony előfordul, hogy a munkahelyén riasztom: most azonnal futás az állatorvoshoz, mert valami gondja van valamelyik négylábúnak. 

A gyerekekkel valóban később indulok el, mert azoknak a reakcióit jobban ismerem. 

A magam és hasonszőrű társaim segítségére összefoglaljuk, hogy melyek azok a tünetek, amikor érdemes elindulni az orvoshoz. 

 

A legfeltűnőbb, ha a viselkedésükben látunk változásokat. 

Baj van, nincs kedve felkelni, hiába csalogatjuk jó szóval, játékkal, egy finom falattal. Ha csak ránk néz, és már alszik is tovább, az gyanakvásra adhat okot. 

Nálunk sokszor előfordult már, hogy hiába akart, nem tudott ráállni a lábára. Először azt hittük, nem akar, aztán jött a csalogatás, ami szintén nem járt sikerrel. Igen, ilyenkor indulás is volt kedvenc állatdoktorbácsinkoz. 

Az is gyanús, ha folyamatosan vakarózik, egy pillanatra sem hagyja abba. Nem tud elpihenni. Általában sírni is szoktak hozzá, aminek hangszíne, intenzitása is betegségre utal. 

 

tünetek3
A levertség is fontos tünet
Fotó: http://static.hunde.de

 

 

Az étvágyában és italfogyasztásában beállt változás komoly mérgezés tünete. Ha egyáltalán nem eszik, vagy iszik, illetve, ha hirtelen sok folyadékot vesz magához, szintén nem normális. Mindezek természetesen akkor adnak okot aggodalomra, ha az átlaghoz képest nő, vagy csökken a mennyiségük. 

 

tünetek2
A szakember kiválasztja az általunk felsorolt dolgokból a fontos tüneteket
Fotó: http://static.hunde.de

 

Az orrfolyás, fejrázás, láz, köhögés, hányás, hasmenés, fájdalom, folyamatos tüsszögés is lehet a megfázásnál komolyabb betegség jele, ezért érdemes kikérni az orvos véleményét.

 

A kutyát érhetik sérülések, melyeket a sebkezelés mellett fertőtleníteni, összevarrni kell. Ha a vérzés, illetve a seb nagyságát otthon nem tudjuk ellátni, akkor is szakemberre van szükségünk.

 

A mozgáskoordinációs problémák is ugyanúgy jelenthetnek betegséget. A Schapendoesunk látásproblémája, vaksága úgy körvonalazódott, hogy nekiment mindennek. Sajnos meg kellett szoknia ezt az életet. 

 

tünetek4
Az időben elvégzett vizsgálat életet ment
Fotó: http://www.hunde-fan.de

 

Tulajdonképpen minden olyan esetben érdemes szakemberhez fordulnunk, amikor látványos változásokat érzékelünk a kutyánkon! Amíg eljutunk a szakemberig, vegyük számba, hogy mit evett, ivott, merre járt, kikkel találkozott, mióta észleljük a tüneteket. Ezzel az információval segítjük az állatorvos munkáját. 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára
Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre Egyes kutyafajták hajlamosabbak lehetnek a daganatos betegségekre
Egy friss tanulmányból az is kiderül, melyek ezek a fajták.

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A világ legérdekesebb keverék kutyái Hírek - Címlapon
A világ legérdekesebb keverék kutyái
Caramell Hotel - a kutyabarát pihenőhely Hírek - Címlapon
Caramell Hotel - a kutyabarát pihenőhely