A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy hős halála Olaszországban - megmérgeztek egy mentőkutyát

2018. augusztus 01., 12:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Közérdekű




Szombat reggel holtan találta gazdája Kaost, a hős mentőkutyát, aki az elsők között érkezett a 2016-os olaszországi földrengés helyszínére.



A hatalmas erősségű földrengés körülbelül 230 áldozatot vitt magával. Kaosnak, az akkor egy éves németjuhásznak több ember is köszönheti az életét. Heteken át kutatta fel a romok alá szorult bajbajutottakat. A hős kutya azonban váratlanul elhunyt. Gazdája, Fabiano Ettorre értetlenül áll az eset előtt és mondani sem kell, nagyon el van keseredve: – Erre nincsenek szavak. – nyilatkozta Fabiano. Az eset előtt Kaosnak nyoma veszett otthonról, és haza kerülése után nem sokkal, holtan találta kertjében gazdája. Fabiano Facebook oldalán azt írta, még hajnali kettő körül hallotta ugatni szeretett kutyáját.

 

 

 

 

Az eset az olasz állatvédők körében hatalmas felháborodást keltett, és szigorúbb büntetést követelnek az állatkínzóknak. – Kaos embereket mentett és ezek az emberek megmérgezték. Nem nyugszunk, amíg igazságot nem szolgáltatnak! – mondta Rinaldo Sidoli, az Animalisti Italiani, olasz állatvédő szervezet szóvivője.

 

Kaos gazdájával, Fabianoval
Kaos gazdájával, Fabianoval
Fotó: theguardian.com

 

Az ügyben egy szélsőjobboldali politikus, Ilaria Fontana is felszólalt, aki azt mondta, megtalálják a tettest és fizeti fog bűnéért. A nyomozás természetesen megkezdődött, ám a tettes megtalálására sajnos igen csekély az esély.

 

 

Nyugodj békében Kaos!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Ehetnek a kutyák cseresznyét? Ehetnek a kutyák cseresznyét?
Ahogy a cseresznyefa mennyei illatot árasztó virágai a tavasz közeledtét jelzik, úgy piros termése a nyár idilli képét vetítik elénk május végén. Édes, roppanós gyümölcsét szinte mindenki szereti. De vajon kedvencünknek is adhatunk belőle?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Brimo partysátor Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fejlesztések a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen Hírek - Címlapon
Fejlesztések a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene Hírek - Címlapon
22 kölyökkutya halt meg a kutyacsempész miatt - vádat emeltek ellene