A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Életmentő kutya: segítséget hívott a csivava idős gazdájának, aki stroke-ot kapott

2020. szeptember 11., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Bubu, segítségre van szükségem. Menj, hívj valakit!”



Bámulatos képességekkel bírnak négylábú barátaink, ösztönösen is megérzik, ha bajban vagyunk, segítségre szorulunk. Így történt ez Bubu, a kis hős esetében is, akinek idős gazdája éppen lakóhajóján élvezte a kellemes nyári napot, mikor lábai elgyengültek. Ledőlt egy kicsit, ám arra ébredt, hogy karjait sem tudja mozgatni és egyre rosszabbul érzi magát.

 

Hűséges kutyája megérezte, hogy valami nincs rendben, ezért odaszaladt hozzá. A bácsi nem érte el telefonját, hogy segítséget hívjon, ezért mélyen belenézett kedvence szemeibe, és azt mondta neki:

 

„Segítségre van szükségem. Hívj valakit.”

 

Rudy Armstrong és kutyája Bubu, aki megmentette életét
Rudy Armstrong és kutyája Bubu, aki megmentette életét
Fotó: thedodo.com

 

Mintha pontosan tudta volna, mit tegyen, Bubu nekiiramodott és elrohant, hogy megkeresse a kikötő felügyelőt. Odament az asszonyhoz, ám a szokásos ugatós-ugrándozós-puszilkodós üdvözlés helyett megállt és nekidőlt az oldalának. Kimnek feltűnt a kutya megváltozott viselkedése, ezért követte őt, és a lakóhajóhoz érve látta, hogy baj van: Rudy Armstrong stroke-ot szenvedett el.

 

A mentők kiérkezéséig mellette maradt, majd gondját viselte Bubunak, míg gazdáját a kórházban kezelték. A gyógyulás és rehabilitáció több héten át tartott, ami mindkettejüket megviselte. Rudy bácsinak mindennél jobban hiányzott imádott kiskutyája.   

 

A személyzet gondos ápolásban részesítette a bácsit, meghatódva hallgatták, miként mentette meg életét Bubu. S ő csak mesélt és mesélt történeteiről, a tengerészeti szolgálatról és természetesen arról is, milyen erős kötelék fűzi Bubuhoz. A gondolat, hogy nincsenek közeli barátai és családja is távol él, arra ösztönözte őket, hogy összehozzanak számára egy találkozót kiskutyájával.

 

Az idős bácsi és kutyája nagyon örültek egymásnak
Az idős bácsi és kutyája nagyon örültek egymásnak
Fotó: thedodo.com

 

A viszontlátás napján kerekesszékben tolták ki a bácsit a kertbe. Bubu látogatásának híre hihetetlenül felvillanyozta, szinte úgy ficergett az ülésen, mint egy kisgyermek karácsony estéjén. A kiskutya először félénken nézelődött az idegen környezetben, ám idős gazdája láttán majd kiugrott a bőréből:

 

„Rudy bácsi lehúzta arcáról a maszkot, így Bubu rögtön felismerte, felugrott ölébe és elárasztotta puszikkal. Csodálatos pillanat volt, mindnyájunk szemébe könnyeket csalt kettejük boldogsága.”idézték fel a kórház dolgozói.

 

Az idős férfit nemrég hazaengedték a kórházból, így szép időben újra élvezheti csónakján a természet közelségét és Bubu társaságát. A kis hős nem győzi körülrajongani: szeretgetésből és puszikból is bőven jut minden napra.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort Megható videó: Teniszlabda-eső várta a nyugdíjba vonuló labradort
Messi, a nyolcéves kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta, micsoda ajándékot kapott!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
200 ezer nyári utazástervezéskor kerestek kutyabarát helyet Hírek - Címlapon
200 ezer nyári utazástervezéskor kerestek kutyabarát helyet
Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók Hírek - Címlapon
Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók