A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók

No-go zóna Zugló és Angyalföld határán


2020. szeptember 10., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Nyílt levélben kérte Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatójának segítségét Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért szervezet vezetője. 

A szervezet közösségi oldalán ez áll:

 

„A MÁV Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt elterülő ingatlanja lényegében bűntanyává változott az elmúlt években. A területen nagyjából 30, vélhetően hajléktalan ember él életvitelszerűen, illegálisan. (…) több tucat harci, vagy harcias kutyát tartanak kínzással felérő, méltatlan és jogsértő körülmények között. A jellemzően rossz állapotban lévő, elhanyagolt állatok úgy vannak kiláncolva, hogy közöttük, mellettük ne lehessen elmenni, így teljesen lezárják a területet. A helyszínről olyan információk is keringenek, mint ahol kutyaviadalokat szoktak tartani, illetve ilyen célra kutyákat szaporítanak, szintén illegálisan. Szemtanúk szerint a vasúti rendészek, illetve a MÁV helyszínen dolgozó munkatársai pontosan ismerik a körülményeket, napi szinten együtt élnek ezekkel, de gyakorlatilag semmit nem tesznek, vagy tudnak tenni az állapotok felszámolására.”

 

 

Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók
Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók
A területen több tucat harci, vagy harcias kutyát tartanak kínzással felérő, méltatlan és jogsértő körülmények között.

 

 

A Szurkolók az Állatokért szervezet tagjai a zuglói önkormányzattal, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (Illatos út) képviselőivel és a Rendőrséggel már többször kint jártak a területen, de a tulajdonos engedélye nélkül nem tudnak érdemben intézkedni.

 

Mivel az érintettek azt feltételezik, hogy a probléma eddig nem jutott el a MÁV elnök-vezérigazgatójáig, arra kérik Dr. Homolya Róbertet, hogy személyesen tájékozódjon az ügyben, és tegye lehetővé a területen az ott élő állatok kimentését, és a törvényes rend helyreállítását.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Vádat emeltek a mohácsi kutyaviadal szervezői ellen Vádat emeltek a mohácsi kutyaviadal szervezői ellen
A Mohácsi Járási Ügyészség tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen, akik kutyaviadalt szerveztek Mohácson.

Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye Tiltott állatviadal Mohácson - Ügyészségen az elkövetők ügye
A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a három férfinak az ügyében, akik egy mohácsi vágóhídon tartottak állatviadalt.

Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával
Csemer Boglárka énekesnő kiskutyáját a kezei közül tépte ki ősz végén egy kerítésen át kiszabadult amerikai bulldog, majd a szeme láttára végzett vele. Plusz nyolc napon túl gyógyuló traumatikus sérülést okozott Boggie-nak, az extrém fizikumú kutya őt is megtámadta.

Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK Tiltott állatviadal szervezőit fogta el a TEK
Mohácson egy vágóhídon ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei egy kutyaviadal szervezőin.

Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán! Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán!
A cél nemes: gazdit találni az árva kutyáknak, és felhívni a figyelmet a felelős állattartásra, valamint az állatvédelemre. A Szurkolók az állatkínzás ellen csapata kreatív projektje remélhetőleg sok gyepmesteri telepen élő kutyusnak segít a gazdisodásban!

Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban! Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban!
A chilei focicsapat kezdeményezéséből kiindulva a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata megvalósította a remek ötletet itthon: és ehhez nem kellett más, mint egy vállalkozó szellemű focicsapat, egy állatbarát városvezető és egy együttműködő menhely.

Az állatbarát Szurkolók Baranyában is fellépnek az állatkínzás ellen Az állatbarát Szurkolók Baranyában is fellépnek az állatkínzás ellen
Elszánt tekintetek, ellentmondást nem tűrő kitartás: Pécsett is bemutatkozott a "Szurkolók az állatkínzás ellen" csoport. A békés hangulatú összejövetelen helyi állatvédők részvételével beszéltek a mozgalomról és céljukról: az állatkínzás felszámolásáról.

A chilei focicsapat játékosai menhelyi kutyákkal vonultak be a pályára A chilei focicsapat játékosai menhelyi kutyákkal vonultak be a pályára
Akciójukkal az örökbefogadás fontosságára és az állatok védelmére szeretnék felhívni a figyelmet a focisták.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Életmentő kutya: segítséget hívott a csivava idős gazdájának, aki stroke-ot kapott Hírek - Címlapon
Életmentő kutya: segítséget hívott a csivava idős gazdájának, aki stroke-ot kapott
Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák? Hírek - Címlapon
Miért nyüszögnek alvás közben a kutyák?