A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók

No-go zóna Zugló és Angyalföld határán


2020. szeptember 10., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nyílt levélben kérte Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatójának segítségét Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért szervezet vezetője.



 

A szervezet közösségi oldalán ez áll:

 

„A MÁV Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt elterülő ingatlanja lényegében bűntanyává változott az elmúlt években. A területen nagyjából 30, vélhetően hajléktalan ember él életvitelszerűen, illegálisan. (…) több tucat harci, vagy harcias kutyát tartanak kínzással felérő, méltatlan és jogsértő körülmények között. A jellemzően rossz állapotban lévő, elhanyagolt állatok úgy vannak kiláncolva, hogy közöttük, mellettük ne lehessen elmenni, így teljesen lezárják a területet. A helyszínről olyan információk is keringenek, mint ahol kutyaviadalokat szoktak tartani, illetve ilyen célra kutyákat szaporítanak, szintén illegálisan. Szemtanúk szerint a vasúti rendészek, illetve a MÁV helyszínen dolgozó munkatársai pontosan ismerik a körülményeket, napi szinten együtt élnek ezekkel, de gyakorlatilag semmit nem tesznek, vagy tudnak tenni az állapotok felszámolására.”

 

 

Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók
Nem állnak meg, míg ártatlan életek vannak veszélyben: újabb akciót indítottak a Szurkolók
A területen több tucat harci, vagy harcias kutyát tartanak kínzással felérő, méltatlan és jogsértő körülmények között.

 

 

A Szurkolók az Állatokért szervezet tagjai a zuglói önkormányzattal, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (Illatos út) képviselőivel és a Rendőrséggel már többször kint jártak a területen, de a tulajdonos engedélye nélkül nem tudnak érdemben intézkedni.

 

Mivel az érintettek azt feltételezik, hogy a probléma eddig nem jutott el a MÁV elnök-vezérigazgatójáig, arra kérik Dr. Homolya Róbertet, hogy személyesen tájékozódjon az ügyben, és tegye lehetővé a területen az ott élő állatok kimentését, és a törvényes rend helyreállítását.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Súlyosbította a bíróság az állatviadal szerevezőinek büntetését – börtönbe mennek a vádlottak! Súlyosbította a bíróság az állatviadal szerevezőinek büntetését – börtönbe mennek a vádlottak!
Állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt ítélte el a bíróság az elkövetőket – a másodfokú bíróság súlyosbította a nyáron kiszabott ítéletet.

Tacskóhoz hasonló kutyák maradványaira bukkantak a régészek a római Colosseum csatornáiban Tacskóhoz hasonló kutyák maradványaira bukkantak a régészek a római Colosseum csatornáiban
Nem mindennapi leletek kerültek elő az ókori építmény alól – de vajon mit kereshettek ott ezek a kicsi kutyák?

24 kutyát mentettek a rendőrök a pokolból - újabb állatviadal szervezőkön ütöttek rajta 24 kutyát mentettek a rendőrök a pokolból - újabb állatviadal szervezőkön ütöttek rajta
Huszonnégy kutyát helyeztek biztonságba, miután a rendőrök állatviadal szervezőit fogták el Kistokajban, Egerben és Rakacán.

Együtt lép fel az állatkínzás és az állatviadalok ellen a Nébih és a ROKK Együtt lép fel az állatkínzás és az állatviadalok ellen a Nébih és a ROKK
Az állatkínzások és állatviadalok felderítése, valamint visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK). A több éve tartó közös munkát immár hivatalosan is megerősítő dokumentumot dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok, a ROKK igazgatója látta el kézjegyével. A Nébih 25 mobil kennel biztosításával is segíti az eljárásokban lefoglalt állatok állatvédelmi szempontból kimagasló színvonalú elhelyezését.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életmentő kutya: segítséget hívott a csivava idős gazdájának, aki stroke-ot kapott Hírek - Címlapon
Életmentő kutya: segítséget hívott a csivava idős gazdájának, aki stroke-ot kapott
Kutyaúsztató nyílt Sopron mellett Hírek - Címlapon
Kutyaúsztató nyílt Sopron mellett