A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

FALKAstrand után: kutyás korizás a Balatonon!

Falkastrand 2014-en jártunk...


2014. szeptember 25., 14:00


Szerző: sklara


Kategória: Ajánló




Korcsolyázás a Balatonon? Az egész(!) családdal? IGEN! - Már tervezik a FALKAstrand szervezői a következő nagy eseményt, hiszen a kutyás élet a hidegben sem áll meg! A csobbanáson túl vagyunk – szerkesztőségünk két- és négylábú tagjai is ott jártak a FALKAstrandon.



"Véééééééééégre!" - Már nagyon várták! (kép: www.welovebalaton.hu)

 

Felkészülten várták a szervezők a kutyusokat és kísérőiket ( laugh ) a balatonfűzfői Föveny Strandon. A települési önkormányzattal és minden érintett hatósággal összefogtak azért, hogy végre együtt élvezhesse a strandolás élményét a család: kicsik és nagyok, emberek és kutyák: a FALKAstrand azonban jövőre is csak utó-/előszezonban (augusztus 31. – május 1.) jöhet össze. A nyári sezonban ugyanis a FALKAstrandnak is otthon adó füves parti terület strandként üzemel – így a jogszabályok tiltják, hogy eb betegye oda a tappancsát...

 

A balatonfűzfői Föveny Strandon kb.100 eb pancsolhatott boldogan (kép: www.welovebalaton.hu)

 

A Balatonnál kevés helyen  szabad legálisan(!) kutyákkal strandolni. A Tihanyi Belső-tónál például szabad, csak itt a gazdik vannak kitiltva a vízből. Kedvezőbb a helyzet Fonyódon, Csopakon és Balatonaligán, illetve Veszprémben, a Séd pataknál – itt lehet együtt csobbanni az ebekkel. Jó megoldás lehet még a kutyákat fogadó nyaraló, hotel, kemping, stb. is. Vagy ismerni kell a terepet, és az ott élő szokásokat: a szabad strandok területén gyakran (fél-legálisan) befogadóak négylábú barátainkkal…

 

Együtt - legálisan (kép: www.welovebalaton.hu)

 

Még idén is vár ránk azonban közös program: a FALKAstrandosok meglepnek minket, kutyásokat egy ad hoc korizással is! A téli sportos, vidám nap időpontja és helyszíne még titok: a falkások Facebook oldalán hirdetik meg, amint elég vastag lesz a Balaton jégtakarója! Mi is ott leszünk ismét! Korcsolyával.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon
Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Képek

Eredményhirdetés közben Kála és Sári

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vau? Vaaaau! Vau... Hírek - Címlapon
Vau? Vaaaau! Vau...
Csúszik a Tappancs! Hírek - Címlapon
Csúszik a Tappancs!