A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Forró napok jönnek - ügyeljünk kutyánk egészségére!

2018. július 25., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Igazi nyári időjárásban lesz részünk, a nagy melegben azonban fokozottan oda kell figyelnünk saját és kutyáink egészségére is!



Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a hőség miatt Budapestre és több megyére is az elkövetkező napokra.

A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű, ami megterhelheti szervezetünket. A nagy meleget kedvenceink is nehezen viselik, oda kell hát figyelnünk egészségükre!

 

A hosszú sétákat időzítsük a reggeli és az esti órákra, napközben csak annyi időre menjünk ki, amennyire feltétlenül szükséges. Ilyenkor kerüljük a napsütötte járdát, utat, keressük az árnyékos területeket: a nap egy pillanat alatt felforrósítja az aszfaltot, ami akár súlyos sérüléseket is okozhat a tappancsokon. Ezen okból kerüljük ki kutyánkkal a fém aknafedőket és a fém borítású felületeket, hiszen ezek még az aszfaltnál is jobban felforrósodnak!

 

A kánikulában kutyánknak is több vizet kell biztosítani!
A kánikulában kutyánknak is több vizet kell biztosítani!
Fotó: culligan.com

 

Gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről! Legyen mindig friss víz kutyánk előtt! A sétákra is vigyünk magunkkal vizet, hozzá itatótálkát.

Udvari kutyánknak biztosítsunk árnyékos helyet, ahol átvészelheti a legmelegebb órákat.

 

Autóban pár percre se hagyjunk bezárva állatot, még akkor se, ha az ablakok le vannak húzva! Pár perc alatt is súlyos károsodást okozhat a kutya szervezetében a hőség.

 

A strandon:

Vízparton a legjobb átvészelni a kánikulát. Figyeljünk azonban, hogy a nagy vízparti játékban felhevült kutyánk ne ugorjon bele rögtön a hűs vízbe – ez ahogy ránk, ugyanúgy rájuk nézve is veszélyes lehet!
Az úszkálás és a parti játék közben figyeljünk arra, hogy néha pihenjen is az árnyékban a kutya!

 

 

 

Témába vág

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Nem kell ahhoz kánikula, hogy a hőguta fenyegesse kedvencünket: már a tavaszi meleg napokon is megtörténhet a baj - nem beszélve a nyári forró napokról! De hogy előzhetjük meg, hogyan ismerhetjük fel, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűzvész Görögországban - az állatokat is menekítik Hírek - Címlapon
Tűzvész Görögországban - az állatokat is menekítik
Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét Hírek - Címlapon
Vádat emelt az ügyészség egy férfival szemben, aki kölyökkutyáján töltötte ki a dühét