A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hihetetlen átalakuláson esett át a kőszoborra hasonlító mentett kutya

2021. április 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Úgy nézett ki, mint egy négy lábon járó szobor. Ma már nem győz mosolyogni, annyira szereti az életet! Egy csodás gyógyulás felemelő története.



Egy nap furcsa szerzet érkezett a texasi állatmenhelyre. Látványa megdöbbentette a gondozókat. Ritkán találkoznak ilyen súlyos esettel: testéről szinte minden szőrszál eltűnt, bőre megvastagodott, kemény szürke réteg fedte. Alig hasonlított egy kutyára, szemei mélységes fájdalmat tükröztek. Nyilvánvaló volt, hogy speciális ápolásra szorul, ezért egy tapasztalt állatmentő szervezet segítségét kérték:

 

„Rettentően szomorúnak tűnt, és olyan megdöbbentő állapotban volt, hogy azonnal igent mondtuk rá. Sejtelmünk sem volt, milyen fajta kutya rejtőzhet a vaskos kéreg alatt, de az biztos, hogy hosszú ideje szenvedhetett már. Sokkal inkább hasonlított egy szoborra, mint egy élőlényre.” – mondták el az önkéntesek.

 

Úgy nézett ki a mentett kutya, mint egy élő szobor
Úgy nézett ki a mentett kutya, mint egy élő szobor
Fotó: thedodo.com

 

Kinézete miatt a Grinch nevet kapta, első útja pedig az állatorvoshoz vezetett, ahol felmérték állapotát. Megkezdték a szükséges kezelést bőrbetegségére, egyúttal olyan étrendet állítottak össze számára, mellyel visszanyerhette egészséges testsúlyát. Szerencsére jól reagált a kezelésekre, és néhány héttel később beköltözhetett ideiglenes otthonába:

 

„Egyre jobban nézett ki, de még mindig magán viselte az utcai élet bélyegét. Nagyon félénk volt, és mindenkitől megijedt, aki megközelítette. Más kutyák társaságában is nehezen oldódott, eleinte inkább elhúzódott tőlük is.”

 

Hosszú időt vett igénybe a bőrbeteg kutya gyógyulása
Hosszú időt vett igénybe a bőrbeteg kutya gyógyulása
Fotó: thedodo.com

 

Ám ideiglenes befogadója kedves ápolásának hála nemcsak puha bundáját nyerte vissza, hanem lassacskán előbújt szeretetteljes, játékos énje is. Magabiztosabbá vált, és elkezdte élvezni a mindennapokat:

 

„Fantasztikus, ahogy kinyílt! Egyre szebb, és imád játszani, szaladgálni. A labdázásért egyenesen odáig van.”

 

A gyógyulás útja olykor rögös volt, és öt hosszú hónap kellett ahhoz, hogy Grinch újra egészséges és élettel teli, vidám kutya lehessen. A belga juhászkutya keverék személyisége is rengeteg változott, természetesen előnyére.

 

Grinch, a bőrbeteg kutya ma már jól érzi magát, imád labdázni
Grinch, a bőrbeteg kutya ma már jól érzi magát, imád labdázni
Fotó: thedodo.com

 

„Elképesztően édes kutya, már egyáltalán nem fél, sőt! Mindenkit szeret!” – áradoztak róla gondozói.

 

Grinch hihetetlen átalakulása újabb bizonyíték arra, hogy minden kutya megérdemel egy második esélyt. Bármilyen mélyről is jött, bármilyen nehéz is legyen az előtte álló út – csak rajtunk múlik, hogy csodás életet biztosíthassunk egy rászoruló ebnek. Meghálálják, ezerszeresen!

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette Hírek - Címlapon
Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette
Kutyások, lovasok, természetjárók - hogyan figyeljünk oda egymásra? Hírek - Címlapon
Kutyások, lovasok, természetjárók - hogyan figyeljünk oda egymásra?