A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hősiesen megküzdött az aligátorral az idős bácsi, hogy megmentse kiskutyája életét

2020. december 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hihetetlen bátorsággal ugrott a vízbe, miután a hüllő elragadta kedvencét.



Nem mindennapi események forgatták fel egy floridai öregúr és kis spánielje életét. Richard Wilbanks, 74 éves nyugdíjas éppen otthona közelében sétáltatta Gunnert, amikor a semmiből előtűnt egy aligátor és elragadta a négylábút. Pillanatok leforgása alatt történt mindez:

 

„Éppen elsétáltunk a tavacska mellett, amikor hihetetlen sebességgel ott termett, mint valami rakéta. Sohasem gondoltam volna, hogy egy aligátor ilyen gyorsan tud mozogni.” – emlékezett vissza a történetekre egy interjúban.

 

Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Ám az idős bácsi nem hagyta sorsára a 3 hónapos Cavalier King Charles Spánielt. Ahogy mondani szokták „beütött az adrenalin”, és ösztönösen is utána ugrott a vízbe, hogy megmentse a rémülten kapálózó kölyköt. Mint felidézte, megfogni az aligátort a feladat könnyebb része volt, de zsákmányát makacsul tartotta. A közel 60 cm hosszúságú állat nem tartozik a nagyobbak közé, egy kétszer akkora aligátor azonban már komoly fenyegetésnek minősül a vadonban. Az ember nem szívesen botlana bele, hiszen súlyos sérüléseket tud okozni.

 

Kétséges volt a küzdelem kimenetele ember és aligátor között, de hősünk mindent megtett, hogy kimentse fogai közül kedvencét. Kihúzta a hüllőt a partra, benyúlt a szájába, majd ujjaival megpróbálta szétfeszíteni állkapcsát. 

 

A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

A ragadozó végül engedett a nyomásnak, így a kiskutya rövidesen kiszabadult a halál torkából. Egyetlen sebbel megúszta, a gazdinak viszont annál csúnyább fognyomok maradtak a kezén.

 

A jelenetet egy vadmegfigyelő kamera rögzítette, melyet a floridai vadvédelem munkatársai helyeztek ki. A térség számos pontján található hasonló kamera, a felvételekkel szeretnék elősegíteni, hogy a környéken élők jobban becsüljék a természetet és a vadállatokat, akikkel megosztják a területet.

 

Richard bácsi - ha hívhatjuk így – még a félelmetes találkozás után is támogatja a kezdeményezést, és nem szeretné, ha áttelepítenék vagy kiirtanák az aligátorokat, hiszen nekik az a természetes környezetük, így pedig az ott lakó emberek életének is a részét képezik.

 

Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Bátor tette bejárta az internetet, igazi hősként ünneplik. Szerencsére Gunner is jól van, bár egy kicsit tart a víztől, ami teljesen érthető a történtek után. Annyi viszont bizonyos, hogy a gazdi ma már sokkal jobban odafigyel arra, merre indul sétára kedvencével. Mindig pórázra veszi Gunnert, és méterekre elkerüli a tavat. 

 

A videó ide kattintva elérhető. Felkavaró képsorokat tartalmaz, ezért megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét Hírek - Címlapon
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja? Hírek - Címlapon
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja?