A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hősiesen megküzdött az aligátorral az idős bácsi, hogy megmentse kiskutyája életét

2020. december 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hihetetlen bátorsággal ugrott a vízbe, miután a hüllő elragadta kedvencét.Nem mindennapi események forgatták fel egy floridai öregúr és kis spánielje életét. Richard Wilbanks, 74 éves nyugdíjas éppen otthona közelében sétáltatta Gunnert, amikor a semmiből előtűnt egy aligátor és elragadta a négylábút. Pillanatok leforgása alatt történt mindez:

 

„Éppen elsétáltunk a tavacska mellett, amikor hihetetlen sebességgel ott termett, mint valami rakéta. Sohasem gondoltam volna, hogy egy aligátor ilyen gyorsan tud mozogni.” – emlékezett vissza a történetekre egy interjúban.

 

Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Ám az idős bácsi nem hagyta sorsára a 3 hónapos Cavalier King Charles Spánielt. Ahogy mondani szokták „beütött az adrenalin”, és ösztönösen is utána ugrott a vízbe, hogy megmentse a rémülten kapálózó kölyköt. Mint felidézte, megfogni az aligátort a feladat könnyebb része volt, de zsákmányát makacsul tartotta. A közel 60 cm hosszúságú állat nem tartozik a nagyobbak közé, egy kétszer akkora aligátor azonban már komoly fenyegetésnek minősül a vadonban. Az ember nem szívesen botlana bele, hiszen súlyos sérüléseket tud okozni.

 

Kétséges volt a küzdelem kimenetele ember és aligátor között, de hősünk mindent megtett, hogy kimentse fogai közül kedvencét. Kihúzta a hüllőt a partra, benyúlt a szájába, majd ujjaival megpróbálta szétfeszíteni állkapcsát. 

 

A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

A ragadozó végül engedett a nyomásnak, így a kiskutya rövidesen kiszabadult a halál torkából. Egyetlen sebbel megúszta, a gazdinak viszont annál csúnyább fognyomok maradtak a kezén.

 

A jelenetet egy vadmegfigyelő kamera rögzítette, melyet a floridai vadvédelem munkatársai helyeztek ki. A térség számos pontján található hasonló kamera, a felvételekkel szeretnék elősegíteni, hogy a környéken élők jobban becsüljék a természetet és a vadállatokat, akikkel megosztják a területet.

 

Richard bácsi - ha hívhatjuk így – még a félelmetes találkozás után is támogatja a kezdeményezést, és nem szeretné, ha áttelepítenék vagy kiirtanák az aligátorokat, hiszen nekik az a természetes környezetük, így pedig az ott lakó emberek életének is a részét képezik.

 

Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Bátor tette bejárta az internetet, igazi hősként ünneplik. Szerencsére Gunner is jól van, bár egy kicsit tart a víztől, ami teljesen érthető a történtek után. Annyi viszont bizonyos, hogy a gazdi ma már sokkal jobban odafigyel arra, merre indul sétára kedvencével. Mindig pórázra veszi Gunnert, és méterekre elkerüli a tavat. 

 

A videó ide kattintva elérhető. Felkavaró képsorokat tartalmaz, ezért megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét Hírek - Címlapon
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja? Hírek - Címlapon
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja?