A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hősiesen megküzdött az aligátorral az idős bácsi, hogy megmentse kiskutyája életét

2020. december 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hihetetlen bátorsággal ugrott a vízbe, miután a hüllő elragadta kedvencét.Nem mindennapi események forgatták fel egy floridai öregúr és kis spánielje életét. Richard Wilbanks, 74 éves nyugdíjas éppen otthona közelében sétáltatta Gunnert, amikor a semmiből előtűnt egy aligátor és elragadta a négylábút. Pillanatok leforgása alatt történt mindez:

 

„Éppen elsétáltunk a tavacska mellett, amikor hihetetlen sebességgel ott termett, mint valami rakéta. Sohasem gondoltam volna, hogy egy aligátor ilyen gyorsan tud mozogni.” – emlékezett vissza a történetekre egy interjúban.

 

Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Ám az idős bácsi nem hagyta sorsára a 3 hónapos Cavalier King Charles Spánielt. Ahogy mondani szokták „beütött az adrenalin”, és ösztönösen is utána ugrott a vízbe, hogy megmentse a rémülten kapálózó kölyköt. Mint felidézte, megfogni az aligátort a feladat könnyebb része volt, de zsákmányát makacsul tartotta. A közel 60 cm hosszúságú állat nem tartozik a nagyobbak közé, egy kétszer akkora aligátor azonban már komoly fenyegetésnek minősül a vadonban. Az ember nem szívesen botlana bele, hiszen súlyos sérüléseket tud okozni.

 

Kétséges volt a küzdelem kimenetele ember és aligátor között, de hősünk mindent megtett, hogy kimentse fogai közül kedvencét. Kihúzta a hüllőt a partra, benyúlt a szájába, majd ujjaival megpróbálta szétfeszíteni állkapcsát. 

 

A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

A ragadozó végül engedett a nyomásnak, így a kiskutya rövidesen kiszabadult a halál torkából. Egyetlen sebbel megúszta, a gazdinak viszont annál csúnyább fognyomok maradtak a kezén.

 

A jelenetet egy vadmegfigyelő kamera rögzítette, melyet a floridai vadvédelem munkatársai helyeztek ki. A térség számos pontján található hasonló kamera, a felvételekkel szeretnék elősegíteni, hogy a környéken élők jobban becsüljék a természetet és a vadállatokat, akikkel megosztják a területet.

 

Richard bácsi - ha hívhatjuk így – még a félelmetes találkozás után is támogatja a kezdeményezést, és nem szeretné, ha áttelepítenék vagy kiirtanák az aligátorokat, hiszen nekik az a természetes környezetük, így pedig az ott lakó emberek életének is a részét képezik.

 

Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Bátor tette bejárta az internetet, igazi hősként ünneplik. Szerencsére Gunner is jól van, bár egy kicsit tart a víztől, ami teljesen érthető a történtek után. Annyi viszont bizonyos, hogy a gazdi ma már sokkal jobban odafigyel arra, merre indul sétára kedvencével. Mindig pórázra veszi Gunnert, és méterekre elkerüli a tavat. 

 

A videó ide kattintva elérhető. Felkavaró képsorokat tartalmaz, ezért megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét Hírek - Címlapon
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja? Hírek - Címlapon
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja?