A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hősiesen megküzdött az aligátorral az idős bácsi, hogy megmentse kiskutyája életét

2020. december 04., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hihetetlen bátorsággal ugrott a vízbe, miután a hüllő elragadta kedvencét.Nem mindennapi események forgatták fel egy floridai öregúr és kis spánielje életét. Richard Wilbanks, 74 éves nyugdíjas éppen otthona közelében sétáltatta Gunnert, amikor a semmiből előtűnt egy aligátor és elragadta a négylábút. Pillanatok leforgása alatt történt mindez:

 

„Éppen elsétáltunk a tavacska mellett, amikor hihetetlen sebességgel ott termett, mint valami rakéta. Sohasem gondoltam volna, hogy egy aligátor ilyen gyorsan tud mozogni.” – emlékezett vissza a történetekre egy interjúban.

 

Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kutyája Gunner, a Cavalier King Charles Spániel kölyök
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Ám az idős bácsi nem hagyta sorsára a 3 hónapos Cavalier King Charles Spánielt. Ahogy mondani szokták „beütött az adrenalin”, és ösztönösen is utána ugrott a vízbe, hogy megmentse a rémülten kapálózó kölyköt. Mint felidézte, megfogni az aligátort a feladat könnyebb része volt, de zsákmányát makacsul tartotta. A közel 60 cm hosszúságú állat nem tartozik a nagyobbak közé, egy kétszer akkora aligátor azonban már komoly fenyegetésnek minősül a vadonban. Az ember nem szívesen botlana bele, hiszen súlyos sérüléseket tud okozni.

 

Kétséges volt a küzdelem kimenetele ember és aligátor között, de hősünk mindent megtett, hogy kimentse fogai közül kedvencét. Kihúzta a hüllőt a partra, benyúlt a szájába, majd ujjaival megpróbálta szétfeszíteni állkapcsát. 

 

A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
A bátor öregúr kimentette kutyáját az aligátor szájából
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

A ragadozó végül engedett a nyomásnak, így a kiskutya rövidesen kiszabadult a halál torkából. Egyetlen sebbel megúszta, a gazdinak viszont annál csúnyább fognyomok maradtak a kezén.

 

A jelenetet egy vadmegfigyelő kamera rögzítette, melyet a floridai vadvédelem munkatársai helyeztek ki. A térség számos pontján található hasonló kamera, a felvételekkel szeretnék elősegíteni, hogy a környéken élők jobban becsüljék a természetet és a vadállatokat, akikkel megosztják a területet.

 

Richard bácsi - ha hívhatjuk így – még a félelmetes találkozás után is támogatja a kezdeményezést, és nem szeretné, ha áttelepítenék vagy kiirtanák az aligátorokat, hiszen nekik az a természetes környezetük, így pedig az ott lakó emberek életének is a részét képezik.

 

Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Hősként ünneplik az idős bácsit, aki megmentette kutyáját az aligátortól
Fotó: Youtube/GlobalNews

 

Bátor tette bejárta az internetet, igazi hősként ünneplik. Szerencsére Gunner is jól van, bár egy kicsit tart a víztől, ami teljesen érthető a történtek után. Annyi viszont bizonyos, hogy a gazdi ma már sokkal jobban odafigyel arra, merre indul sétára kedvencével. Mindig pórázra veszi Gunnert, és méterekre elkerüli a tavat. 

 

A videó ide kattintva elérhető. Felkavaró képsorokat tartalmaz, ezért megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat Meghitt videó: a kis beagle és a cica egymást átölelve nézi a madarakat
Kissé döcögősen indult a barátságuk, mára azonban legkedvesebb időtöltésük közben is elválaszthatatlanok.

Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus
Nina és Rocky elválaszthatatlanok voltak, ám félő volt, hogy gazdájuk elvesztése utána együtt maradhatnak-e.

Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár Sántítani kezdett az agár, mikor meglátta, hogy gazdája begipszelt lábbal jár
Olyannyira együtt érzett lesérült gazdijával az agár, hogy lemásolta járását: "szimpátiasántításba" kezdett.

Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét Hétköznapi hős: beugrott a jeges vízben rekedt kutya után, hogy megmentse életét
Futás közben vette észre a férfi a rémülten kapálózó spánielt – gondolkodás nélkül a segítségére sietett.

Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait Egy hajléktalan férfi mentette meg a lángokban álló menhely állatait
Egyszerűen berohant a lángok közé a férfi, mikor észrevette, hogy tűz van a menhelyen. Nem habozott, hisz az állatoknak azonnali segítségre volt szüksége. Bátorságával az összes menhelyi állat életét meg tudta menteni.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Karácsonyi kutyás mese az önzetlenségről Karácsonyi kutyás mese az önzetlenségről
Karácsony előtt az unalomig ismételt klisék alapján felépített reklámfilmeket felváltják a szívmelengető jelenetek, melyekben azért mégiscsak ott van a bújtatott hirdetés… mégis, egy csapásra ünnepi hangulatot varázsolnak.

Egy corgi lett a pótmamája az elárvult labrador kölyköknek Egy corgi lett a pótmamája az elárvult labrador kölyköknek
Megható kutyás történet az anyai szeretetről.

Rendőrnek áll az aligátor támadását túlélő kölyökkutya - gyerekeknek fog segíteni Rendőrnek áll az aligátor támadását túlélő kölyökkutya - gyerekeknek fog segíteni
Idős gazdájának hála menekült meg, nemrég pedig a floridai rendőrség tagjává avatták a kis spánielt. A Kisállat Őrjárat program keretében "mesél" majd gyerekeknek a biztonságról és a veszélyhelyzetek elkerüléséről.

Kétségbeesetten rohant az autó után az elhagyott kölyökkutya, hogy mentsék meg Kétségbeesetten rohant az autó után az elhagyott kölyökkutya, hogy mentsék meg
Ki tudja, mióta vándorolt magányosan a kiskutya, amikor megpillantotta a kocsit. Talán érezte, hogy ez lehet az utolsó esélye, így hát megindult utána.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét Hírek - Címlapon
Kutya segíti a veszélyeztetett viperák védelmét
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja? Hírek - Címlapon
A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának a legjobb barátja?