A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hosszú hétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást!

2020. április 30., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Bár nagyon csábító kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén, továbbra is türelemmel kell lennünk, és otthon kell maradnunk. Természetesen kutyánk sétáltatása okán elhagyhatjuk otthonunkat, a megszokott májusi utazásokról, kirándulásokról, „kisnyaralásokról” most le kell mondanunk.



 


Figyelem! Ez a cikk az elmúlt időszakban nem frissült, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, mára azonban elavultak lehetnek!


 

 

Május 4-től, hétfőtől változni fognak a koronavírus járvány miatt elrendelt szabályok, ami leginkább a vidéken élőket érinti. A fővároson és környékén kívül lazulni fognak a szabályok, látogathatók lesznek a strandok, nyitva tarthatnak a szabadtéri múzeumok, állatkertek, valamint a kávézók, éttermek is megnyithatják teraszaikat és kerthelységeiket. Mindenhol megmarad azonban a távolságtartási kötelezettség (minimum másfél méter).

 

A május elsejei hosszúhétvégén azonban még az egész országban megmarad a kijárási korlátozás, és az összes ezzel járó szabály. A hosszúhétvégére ezúttal is rendelkezési jogot kapnak a települések polgármesterei, hogy szigorúbb szabályokat hozzanak az adott településen belül. Így várhatóan ezúttal is zárva tart majd jó pár kirándulóhely, vagy ha zárva nem is, erősen korlátozzák ezek látogathatóságát.

 

Mint tudott, a kijárási korlátozás ideje alatt csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat. Ebbe beletartozik állataink ellátása és a kutyasétáltatás egyaránt. Szerencsére így felkereshetjük a lakóhelyünk környékén található zöld övezeteket, vagy ha szerencsések vagyunk, az itt elhelyezkdő kiránduló- és túraútvonalakat. Nagy távolságokra azonban most nem tudunk kutyánkkal utazni. Tartsuk ezeket a szabályokat tiszteletben! Ha a közelünkben található kirándulóhelyre indulunk kutyánkkal, előre tájékozódjunk, nem érinti-e korlátozás, vagy lezárás az adott területet!

 

 

Hosszúhétvége: még maradnak a korlátozások, nem tervezhetünk nagy kutyás kirándulást!
Indulás előtt előre tájékozódjunk, nem érinti-e korlátozás, vagy lezárás az adott területet! 
Fotó: Unsplash - Minnie Zhou

 

 

Kutyasétáltatáskor is tartsuk be a megelőzési szabályokat:

  • Tartsunk másoktól távolságot: ha tehetjük, ne csak a minimális másfél- két métert, inkább többet!
  • Kutyás sportolás esetén jobb, ha inkább a minimum 5-10 méter távolság megtartására törekszünk! (Ezt természetesen kutya nélkül végzett sportolás esetén is jó, ha betartjuk!)
  • Nagy csoportos sétákat, túrákat most ne szervezzünk! Legfeljebb a velünk egy háztartásban élők társaságában induljunk útnak.
  • Mások kutyáját ne simogassuk, és fordítva: kutyánkat se engedjük másoknak simogatni!
  • Keressünk a sétákra olyan időpontot, amikor kisebb eséllyel találkozunk másokkal!
  • Olyan helyet keressünk a természetben való sétára is, ami kevésbé ismert, népszerű.

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Minnie Zhou

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák agyi aktivitása akár a demenciát is jelezheti: újabb érdekes felfedezést tettek az ELTE kutatói Hírek - Címlapon
A kutyák agyi aktivitása akár a demenciát is jelezheti: újabb érdekes felfedezést tettek az ELTE kutatói
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást Hírek - Címlapon
Kézfertőtlenítő állomást kapott a kutya, hogy ne kelljen nélkülöznie a simogatást