A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Idén a Mikulás kutyával érkezett

2017. december 08., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!A békéscsabai gyerkőcök biztosan nagyon jók voltak az idén: a Mikulás nem csak ajándékkal lepte meg őket, hanem bűbájos segítőjével is, Mesével, a golden retrieverrel. Mese gazdájával, Gulyás Biankával beszélgettünk arról, mi is a dolga egy kutyának a Mikulás mellett:

 

 

 

- Pár szóban bemutatnád nekünk Mesét, a Mikulás újdonsült segédjét? Ki ő, mi a „foglalkozása”?
- Mese, egy aranyszőrű, két éves golden retriever, kislány kutyus. Terápiás kutya. Humor kapszula. Ő és fiú testvére, Repeta, a kollégáim a munkámban, barátok az életemben, őszinte társak a szívemben.
Egyébként gyerekekhez járunk fejlesztésekre, az adott célcsoportnak megfelelő tanulás-tanítási módszerekkel, de felnőtteknek is tartunk a kollégámmal, Horváth Norbival önismereti tréningeket, kutyával bevonva.

 

Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Fotó: Gulyás Bianka


- Hová kísérte el Mese a Mikulást? 
- A munkahelyemen voltunk, Békéscsabán, az Esély Pedagógiai Központ általános iskolájában. 14 osztályba kísértük el a Mikulást, mert a krampuszok otthon maradtak kipihenni a nagy fáradalmakat. Az osztályokban egészen a siket óvodás korú gyermektől, a középsúlyosan értelmileg akadályozott készségfejlesztő iskolába járó gyermekekig eljutottunk.

- Mi volt a feladata Mesének, hogyan segített a Mikulásnak?
- Elkísérte minden osztályba, és körbe járta az osztályt, kosárkával a szájában, amelyben cukorka volt, a gyerekeknek hozta. Üdvözölt mindenkit, majd meghallgatta a Mikulás bácsi mondanivalóját, amit a gyerekeknek mondott, és türelmesen kivárta az ajándékozást is. Aztán pedig büszkén cukorkát osztogatott.

 

Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Fotó: Gulyás Bianka


- A gyerekek hogy fogadták? Mindenki örül az aranyszínű kutyusnak?
- Némelyik osztályban, talán jobban örültek Mesének, mint a Mikulás bácsinak! :)
Egyébként nem első eset, hogy a Mikulást kísérjük a munkahelyemen, így csak gyönyörű csillogó szempárok és fülig érő mosolyok fogadtak minket idén is.

- Milyen gyakran jártok gyerekekhez, rendezvényekre?
- Gyerekekhez hetente járunk. Mindenkihez ugyanabban az időben. Rendezvényekre már ritkábban. A felnőtteknek szóló tréningek is havi jelleggel vannak, 1-1 hétvégét foglalnak magukba. Nagyon szeretjük azt is, teljesen más, mint a gyerekekkel és róluk szóló kutyás terápia.

 

Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Fotó: Gulyás Bianka- Más jellegű programokban is részt vesztek? 
- Igen, december 5-6-án például a Békés Megyei Könyvtárban voltunk, Mese kiállításon, ahol egy-egy órán át mi is szórakoztattuk játékokkal és feladatokkal a gyerekeket. Nagyon jól éreztük magunkat. Mese és Repeta imád játszani, a labda a mindenük, és ha van hozzá játszó pajtás is, az külön óriási buli számukra.

 

Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Fotó: Gulyás Bianka

 

 

Témába vág

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet Kutyával futnál? Ez a 16 fajta hosszú távon is remek futópartner lehet
Ha a futás a lételemed, és a rendszeres kocogás mellett szívesen teljesítenél hosszabb távokat - vagy már tapasztalatod is van e téren -, az alábbi fajták ideálisak lehetnek számodra. Találd meg négylábú futótársad!

Kutyával futnál? Ez a 12 fajta rövid távon is remek futópartner lehet Kutyával futnál? Ez a 12 fajta rövid távon is remek futópartner lehet
A futás remek kikapcsolódás mind a gazdi, mind kedvence számára. Ha szeretsz kocogni, rövidebb távokat teljesíteni, az alábbi fajták ideálisak lehetnek számodra. Találd meg négylábú futótársad!

Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Extrovertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
Szívesebben mozdulsz ki, minthogy otthon üsd el a szabadidőd, és a nyüzsgést is szereted? Feltölt, ha másokkal találkozhatsz? Ha a válasz igen, és még keresed a hozzád illő négylábú társat, az alábbi kutyafajták között megtalálhatod az ideálisat.

Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult
A kedves golden retriever házhoz viszi a leveleket és az élelmiszert az idős asszonynak, cserébe nem kér mást, csak egy kis szeretetet.

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.

Kutyás a barátnőd? Lepd meg kutyás virágcsokorral! Kutyás a barátnőd? Lepd meg kutyás virágcsokorral!
Nagy kutyabarát a kedvesed és még nincs ötleted, mivel lepd meg Valentin napon vagy Nőnapon? Esetleg a szülinapja közeledik? Mutatunk egy igazán kreatív és kedves ajándékötletet: készíts neki kutyás virágcsokrot!

Csoki helyett ajándékozz kutya-életet Valentin napon! Csoki helyett ajándékozz kutya-életet Valentin napon!
A csoki hizlal. Rontja a fogakat. Drága. Csak pillanatnyi élvezetet nyújt, hisz olyan hamar elfogy… Ellenben ha életet ajándékozol… Nem lenne sokkal jobb érzés?

Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak
A karácsony a szeretet ünnepe, hangzik el az ismert mondat. Ez természetesen így van, de valljuk be, ki ne hagyta volna legvégére szeretett négylábúját, még akkor is, ha a mindennapokban a szívében első helyen szerepel a kiskedvenc. Nincs ezzel semmi baj, nézzünk néhány ötletet az utolsó pillanatokra a nyers étrenden élő kutyusoknak!

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
MR-vizsgálatok kutyáknak és macskáknak Hírek - Címlapon
MR-vizsgálatok kutyáknak és macskáknak
Putyin kiskutyát ajándékozott egy kislánynak Hírek - Címlapon
Putyin kiskutyát ajándékozott egy kislánynak