A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén a Mikulás kutyával érkezett

2017. december 08., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!



A békéscsabai gyerkőcök biztosan nagyon jók voltak az idén: a Mikulás nem csak ajándékkal lepte meg őket, hanem bűbájos segítőjével is, Mesével, a golden retrieverrel. Mese gazdájával, Gulyás Biankával beszélgettünk arról, mi is a dolga egy kutyának a Mikulás mellett:

 

 

 

- Pár szóban bemutatnád nekünk Mesét, a Mikulás újdonsült segédjét? Ki ő, mi a „foglalkozása”?
- Mese, egy aranyszőrű, két éves golden retriever, kislány kutyus. Terápiás kutya. Humor kapszula. Ő és fiú testvére, Repeta, a kollégáim a munkámban, barátok az életemben, őszinte társak a szívemben.
Egyébként gyerekekhez járunk fejlesztésekre, az adott célcsoportnak megfelelő tanulás-tanítási módszerekkel, de felnőtteknek is tartunk a kollégámmal, Horváth Norbival önismereti tréningeket, kutyával bevonva.

 

Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Fotó: Gulyás Bianka


- Hová kísérte el Mese a Mikulást? 
- A munkahelyemen voltunk, Békéscsabán, az Esély Pedagógiai Központ általános iskolájában. 14 osztályba kísértük el a Mikulást, mert a krampuszok otthon maradtak kipihenni a nagy fáradalmakat. Az osztályokban egészen a siket óvodás korú gyermektől, a középsúlyosan értelmileg akadályozott készségfejlesztő iskolába járó gyermekekig eljutottunk.

- Mi volt a feladata Mesének, hogyan segített a Mikulásnak?
- Elkísérte minden osztályba, és körbe járta az osztályt, kosárkával a szájában, amelyben cukorka volt, a gyerekeknek hozta. Üdvözölt mindenkit, majd meghallgatta a Mikulás bácsi mondanivalóját, amit a gyerekeknek mondott, és türelmesen kivárta az ajándékozást is. Aztán pedig büszkén cukorkát osztogatott.

 

Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Fotó: Gulyás Bianka


- A gyerekek hogy fogadták? Mindenki örül az aranyszínű kutyusnak?
- Némelyik osztályban, talán jobban örültek Mesének, mint a Mikulás bácsinak! :)
Egyébként nem első eset, hogy a Mikulást kísérjük a munkahelyemen, így csak gyönyörű csillogó szempárok és fülig érő mosolyok fogadtak minket idén is.

- Milyen gyakran jártok gyerekekhez, rendezvényekre?
- Gyerekekhez hetente járunk. Mindenkihez ugyanabban az időben. Rendezvényekre már ritkábban. A felnőtteknek szóló tréningek is havi jelleggel vannak, 1-1 hétvégét foglalnak magukba. Nagyon szeretjük azt is, teljesen más, mint a gyerekekkel és róluk szóló kutyás terápia.

 

Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Fotó: Gulyás Bianka



- Más jellegű programokban is részt vesztek? 
- Igen, december 5-6-án például a Békés Megyei Könyvtárban voltunk, Mese kiállításon, ahol egy-egy órán át mi is szórakoztattuk játékokkal és feladatokkal a gyerekeket. Nagyon jól éreztük magunkat. Mese és Repeta imád játszani, a labda a mindenük, és ha van hozzá játszó pajtás is, az külön óriási buli számukra.

 

Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Fotó: Gulyás Bianka

 

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad Karácsonyi örökbefogadás – Örömében sírt a férfi, mikor megtudta, ideiglenes kutyája bizony marad
"Igyekeztem távolságot tartani. De valójában minden vágyam az volt, bárcsak velünk maradhatna Mary."- Megható történet!

Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak
Lepd meg magad és szeretteidet kutyás könyvekkel! Ha úgy érzed, még bőven elférne a karácsonyfa alá egy-két ajándék, és a kutyákért is odavagy, szeretettel ajánljuk figyelmedbe e kiadványokat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Praktiker Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok Hírek - Címlapon
Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz! Hírek - Címlapon
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz!