A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Idén a Mikulás kutyával érkezett

2017. december 08., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!A békéscsabai gyerkőcök biztosan nagyon jók voltak az idén: a Mikulás nem csak ajándékkal lepte meg őket, hanem bűbájos segítőjével is, Mesével, a golden retrieverrel. Mese gazdájával, Gulyás Biankával beszélgettünk arról, mi is a dolga egy kutyának a Mikulás mellett:

 

 

 

- Pár szóban bemutatnád nekünk Mesét, a Mikulás újdonsült segédjét? Ki ő, mi a „foglalkozása”?
- Mese, egy aranyszőrű, két éves golden retriever, kislány kutyus. Terápiás kutya. Humor kapszula. Ő és fiú testvére, Repeta, a kollégáim a munkámban, barátok az életemben, őszinte társak a szívemben.
Egyébként gyerekekhez járunk fejlesztésekre, az adott célcsoportnak megfelelő tanulás-tanítási módszerekkel, de felnőtteknek is tartunk a kollégámmal, Horváth Norbival önismereti tréningeket, kutyával bevonva.

 

Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Fotó: Gulyás Bianka


- Hová kísérte el Mese a Mikulást? 
- A munkahelyemen voltunk, Békéscsabán, az Esély Pedagógiai Központ általános iskolájában. 14 osztályba kísértük el a Mikulást, mert a krampuszok otthon maradtak kipihenni a nagy fáradalmakat. Az osztályokban egészen a siket óvodás korú gyermektől, a középsúlyosan értelmileg akadályozott készségfejlesztő iskolába járó gyermekekig eljutottunk.

- Mi volt a feladata Mesének, hogyan segített a Mikulásnak?
- Elkísérte minden osztályba, és körbe járta az osztályt, kosárkával a szájában, amelyben cukorka volt, a gyerekeknek hozta. Üdvözölt mindenkit, majd meghallgatta a Mikulás bácsi mondanivalóját, amit a gyerekeknek mondott, és türelmesen kivárta az ajándékozást is. Aztán pedig büszkén cukorkát osztogatott.

 

Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Fotó: Gulyás Bianka


- A gyerekek hogy fogadták? Mindenki örül az aranyszínű kutyusnak?
- Némelyik osztályban, talán jobban örültek Mesének, mint a Mikulás bácsinak! :)
Egyébként nem első eset, hogy a Mikulást kísérjük a munkahelyemen, így csak gyönyörű csillogó szempárok és fülig érő mosolyok fogadtak minket idén is.

- Milyen gyakran jártok gyerekekhez, rendezvényekre?
- Gyerekekhez hetente járunk. Mindenkihez ugyanabban az időben. Rendezvényekre már ritkábban. A felnőtteknek szóló tréningek is havi jelleggel vannak, 1-1 hétvégét foglalnak magukba. Nagyon szeretjük azt is, teljesen más, mint a gyerekekkel és róluk szóló kutyás terápia.

 

Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Fotó: Gulyás Bianka- Más jellegű programokban is részt vesztek? 
- Igen, december 5-6-án például a Békés Megyei Könyvtárban voltunk, Mese kiállításon, ahol egy-egy órán át mi is szórakoztattuk játékokkal és feladatokkal a gyerekeket. Nagyon jól éreztük magunkat. Mese és Repeta imád játszani, a labda a mindenük, és ha van hozzá játszó pajtás is, az külön óriási buli számukra.

 

Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Fotó: Gulyás Bianka

 

 

Témába vág

Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet! Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet!
Sajnos a figyelemfelhívásokból sosem elég, még mindig túl sokan gondolják úgy, hogy jó ötlet a gyerekeket, rokonokat élő állattal meglepni húsvéti ajándékként. Nyuszi, kiscsibe, cica, kutya… ezzel a húzással akár halálra is ítélhetjük őket!

Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának
Egy öregedő golden retrievernek gyökeresen megváltozott az élete, mikor elvesztette látását. Minden sötétségbe borult, ám mégis megtalálta a fényt, méghozzá egy apró, fiatal fajtársa személyében, aki újra vidámságot vitt a napjaiba.

Kutyás a barátnőd? Lepd meg kutyás virágcsokorral! Kutyás a barátnőd? Lepd meg kutyás virágcsokorral!
Nagy kutyabarát a kedvesed és még nincs ötleted, mivel lepd meg Valentin napon vagy Nőnapon? Esetleg a szülinapja közeledik? Mutatunk egy igazán kreatív és kedves ajándékötletet: készíts neki kutyás virágcsokrot!

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever
A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Rehabportál Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok Hírek - Címlapon
Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz! Hírek - Címlapon
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz!