A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Idén a Mikulás kutyával érkezett

2017. december 08., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!A békéscsabai gyerkőcök biztosan nagyon jók voltak az idén: a Mikulás nem csak ajándékkal lepte meg őket, hanem bűbájos segítőjével is, Mesével, a golden retrieverrel. Mese gazdájával, Gulyás Biankával beszélgettünk arról, mi is a dolga egy kutyának a Mikulás mellett:

 

 

 

- Pár szóban bemutatnád nekünk Mesét, a Mikulás újdonsült segédjét? Ki ő, mi a „foglalkozása”?
- Mese, egy aranyszőrű, két éves golden retriever, kislány kutyus. Terápiás kutya. Humor kapszula. Ő és fiú testvére, Repeta, a kollégáim a munkámban, barátok az életemben, őszinte társak a szívemben.
Egyébként gyerekekhez járunk fejlesztésekre, az adott célcsoportnak megfelelő tanulás-tanítási módszerekkel, de felnőtteknek is tartunk a kollégámmal, Horváth Norbival önismereti tréningeket, kutyával bevonva.

 

Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Mese, a golden retriever volt a Mikulás segítségére
Fotó: Gulyás Bianka


- Hová kísérte el Mese a Mikulást? 
- A munkahelyemen voltunk, Békéscsabán, az Esély Pedagógiai Központ általános iskolájában. 14 osztályba kísértük el a Mikulást, mert a krampuszok otthon maradtak kipihenni a nagy fáradalmakat. Az osztályokban egészen a siket óvodás korú gyermektől, a középsúlyosan értelmileg akadályozott készségfejlesztő iskolába járó gyermekekig eljutottunk.

- Mi volt a feladata Mesének, hogyan segített a Mikulásnak?
- Elkísérte minden osztályba, és körbe járta az osztályt, kosárkával a szájában, amelyben cukorka volt, a gyerekeknek hozta. Üdvözölt mindenkit, majd meghallgatta a Mikulás bácsi mondanivalóját, amit a gyerekeknek mondott, és türelmesen kivárta az ajándékozást is. Aztán pedig büszkén cukorkát osztogatott.

 

Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Minden gyerek kapott ajándékot a kutyás Mikulástól
Fotó: Gulyás Bianka


- A gyerekek hogy fogadták? Mindenki örül az aranyszínű kutyusnak?
- Némelyik osztályban, talán jobban örültek Mesének, mint a Mikulás bácsinak! :)
Egyébként nem első eset, hogy a Mikulást kísérjük a munkahelyemen, így csak gyönyörű csillogó szempárok és fülig érő mosolyok fogadtak minket idén is.

- Milyen gyakran jártok gyerekekhez, rendezvényekre?
- Gyerekekhez hetente járunk. Mindenkihez ugyanabban az időben. Rendezvényekre már ritkábban. A felnőtteknek szóló tréningek is havi jelleggel vannak, 1-1 hétvégét foglalnak magukba. Nagyon szeretjük azt is, teljesen más, mint a gyerekekkel és róluk szóló kutyás terápia.

 

Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Sok gyerek szinte jobban örült Mesének, mint a Mikulásnak
Fotó: Gulyás Bianka- Más jellegű programokban is részt vesztek? 
- Igen, december 5-6-án például a Békés Megyei Könyvtárban voltunk, Mese kiállításon, ahol egy-egy órán át mi is szórakoztattuk játékokkal és feladatokkal a gyerekeket. Nagyon jól éreztük magunkat. Mese és Repeta imád játszani, a labda a mindenük, és ha van hozzá játszó pajtás is, az külön óriási buli számukra.

 

Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Minden osztályt meglátogatott Mese és a Mikulás
Fotó: Gulyás Bianka

 

 

Témába vág

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet! Élő állat húsvéti ajándéknak? Rossz ötlet!
Sajnos a figyelemfelhívásokból sosem elég, még mindig túl sokan gondolják úgy, hogy jó ötlet a gyerekeket, rokonokat élő állattal meglepni húsvéti ajándékként. Nyuszi, kiscsibe, cica, kutya… ezzel a húzással akár halálra is ítélhetjük őket!

Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának
Egy öregedő golden retrievernek gyökeresen megváltozott az élete, mikor elvesztette látását. Minden sötétségbe borult, ám mégis megtalálta a fényt, méghozzá egy apró, fiatal fajtársa személyében, aki újra vidámságot vitt a napjaiba.

Kutyás a barátnőd? Lepd meg kutyás virágcsokorral! Kutyás a barátnőd? Lepd meg kutyás virágcsokorral!
Nagy kutyabarát a kedvesed és még nincs ötleted, mivel lepd meg Valentin napon vagy Nőnapon? Esetleg a szülinapja közeledik? Mutatunk egy igazán kreatív és kedves ajándékötletet: készíts neki kutyás virágcsokrot!

Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever Tiszteletbeli diplomát kapott egy golden retriever
A golden retriever végigkísérte mozgássérült gazdiját az egyetemi évek alatt: ott volt minden tanítási napon, de még a vizsgákra is gazdájával tartott. Az egyetem különleges módon ismerte el a segítőkutya munkáját!

A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem! A kutya nem játék - ne kerüljön a karácsonyfa alá sem!
Biztos sokan láttunk már kedves képeket könnyeikkel küszködő gyerkőcökről, amint épp kibontják ajándékukat a karácsonyfa alatt - és a nagy dobozból egy csillogó szemű kiskutya néz vissza rájuk. Megható pillanat! De mi lesz ezután?

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

Kiemelt híreink

Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba
Kutyás filmekből sosem elég! Ezúttal Harrison Ford főszereplésével készült film érkezik a mozikba. A történet négylábú főszereplőjét most nem egy kutya-színész alakítja, hanem animációval...

Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról? Eltűnhetnek az adatok a PetVetDatáról?
Riasztó hír kapott szárnyra a kutyás csoportokban, miszerint a kutyák chipjén lévő regisztrált adatok egyszer csak eltűnnek. Komoly probléma lehet ez, különösen így szilveszter előtt...

Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat Ez a kutya a koalák megmentője: kiszagolja a bozóttűz miatt bajban lévő koalákat
Csodálatos szaglásával menti a koalákat az Ausztráliában tomboló bozóttüzek elől Bear, a border collie keverék.

Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai Kismancsból őszpofi – egy kutya életszakaszai
Egy kutya életciklusa alapvetően négy részre osztható fel. Mit kell tudnunk ezekről az időszakokról és hogyan tehetjük teljesebbé kutyánk mindennapjait, közös életünket?

18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya? 18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya?
Jégbe fagyott, mumifikálódott négylábút vizsgálnak a kutatók: még nem tudni, kutya, vagy farkas lehet-e.

Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
“Jól néz ki Instán” és “Vonzza a lájkokat és követőket”. Tényleg ez az elsődleges szempont kutya-választásnál?

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják...

Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele
Ezt a mondatot a legtöbb gazdi felvont szemöldökkel fogadhatja: alapvető, hogy nem üvöltözünk kedvenceinkkel. De legyünk őszintén: tényleg nem volt még egy-két alkalom, amikor kutyánk...

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát...

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben? Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?
Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Beagle Club Online JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok Hírek - Címlapon
Alvászavar II. - Mozgáshiány és hormonok
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz! Hírek - Címlapon
Kutyaházra gyűjtenek a menhelyi kutyáknak – Te is segíthetsz!