A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Idén is indul a Négylábú szeretetfutár

Idén is be lehet fogadni menhelyi állatokat a Négylábú szeretetfutár akció keretében


2023. december 08., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti Négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését. A program célja, hogy menhelyi állatok melegséget vigyenek a magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szívesen befogadnának egy négylábú házi kedvencet. Ebben az időszakban az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a magányosan élőkre és igényeik szerint árva kutyákat és macskákat juttatnak el hozzájuk.



A gazdára váró állatok fényképes és szöveges bemutatkozása megtekinthető az alapítvány honlapján, de a kiválasztott állatról bővebben a szervezet email címén is lehet.

 

Karácsonykor az egyedül élő embereknél felerősödhetnek a lelki problémák, a magányból fakadó rosszkedvűség, a négylábú kedvencek azonban sokaknak jelenthetnek gyógyírt. A Rex Kutyaotthon Alapítvány menhelyéről választható kutyák és macskák mind remek társai lehetnek az új gazdinak, kedvesek és jól alkalmazkodnak az új környezethez.

 

„Lehet, hogy a mai világban közhelynek tűnik, én mégis hiszem, hogy a szeretet az élet fő mozgatórugója. Ez az éltető érzés mégis egyre több ember számára tartós hiánycikké vált. Sokan drága és káros szenvedélyekkel próbálják pótolni e hiányt, pedig az űrt tökéletesen kitöltheti egy hűséges kutya vagy cica társasága. Az állatok szeretete ingyenes, őszinte, mulattató, ráadásul nekik nincsenek rossz napjaik” - vallja Dr. Király Péter a Rex Alapítvány alapítója.

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány Tájékoztatója szerint szombaton akár személyesen is meg lehet nézni a Négylábú szeretetfutár akcióban részvevő állatokat Újpesten, a Rex Állatszigeten: az Állatok Mikulása nevű rendezvényen 11 és 14 óra között ismeretterjesztő előadásokkal, mini koncerttel és kézműves foglalkozással várják az állatbarátokat, családokat. Az idei rendezvény a téli madáretetés tematikája köré épül.

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI, rex.hu
Indexkép forrás: Unsplash - Sammy Leigh Scholl

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok Hírek - Címlapon
Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok
40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban Hírek - Címlapon
40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban