A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt

2023. március 24., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hófehéren ragyogó bundájával nyakig merült a dagonyában, hatalmas vigyorral a fején nézett gazdijára. Mindezt pont a kutyakozmetika után...



 

Luna, a törpespicc mindig is kedvelte a rendet és a tisztaságot. Számára elengedhetetlen a frissesség, alapállapota, hogy üde és illatos legyen. Léteznek egyáltalán ilyen kutyák? Nos, úgy tűnik igen, hiszen ő mindig is kerülte, hogy összekoszolja hófehér bundáját:

 

„Utálja az ilyesmit. Még a fűre sem hajlandó rálépni eső után. Ő azt szereti, ha tiszta, mint a patyolat” - mesélte gazdája, Fernanda Kreibich.

 

 

Luna, a hófehér törpespicc azt szereti, ha tiszta és illatos
Luna, a hófehér törpespicc azt szereti, ha tiszta és illatos
Fotó: Fernanda Kreibich

 

 

Nemrég azonban váratlan dologra ragadtatta magát – talán úgy érezte, ideje kitörni a megszokásból. Történt ugyanis, hogy ellátogattak a kutyakozmetikába, ahol az amúgy is szép és tiszta Luna még sokkal szebb és tisztább lett, utána pedig sétára indultak. Anyukájának az az ötlete támadt, mi lenne, ha bekukkantatnának jegyeséhez a munkahelyén, ami csak pár percnyire van a kozmetikától. Az járt a fejében, hogy fog örülni majd Luna is, hogy láthatja apukáját, és megmutathatja neki csillogó bundáját.

 

Igen ám, csakhogy a napokban esett azon a környéken, de hát Luna mindig is kerülte a koszt, biztos most is így tesz majd. Hát ezúttal a kiskutya meggondolta magát...

 

 

@fernandakreibich

 

♬ Funny Song - Cavendish Music

 

 

Épp egy jókora sáros pocsolyához közelítettek, amikor Luna felkapta fejét, és egyenesen belerongyolt a vízbe, hogy csatlakozzon két másik kutyához, akik jókedvűen pancsoltak. A frissen fürdetett és szárított hófehér szőrpamacs nyakig merült a vízben, és persze ragyogó mosollyal pillantott gazdijára, aki döbbenten nézte a jelenetet.

 

„Fogalmam sincs, mi jött rá. Egyszerűen nem hittem el, amit látok. Luna boldogan dagonyázott! És annyira büszke volt magára! Mintha rátalált volna igazi énjére.”

 

 

A hófehér törpespicc jókedvűen belefeküdt a sáros pocsolyába
A hófehér törpespicc jókedvűen belefeküdt a sáros pocsolyába
Fotó: TikTok/@fernandakreibich

 

 

Úgy tűnik, a tisztaságszerető spicc egy merőben új oldalát fedezte fel a kutyaéletnek: kiderült, hogy tulajdonképpen semmi rossz nincs abban, hogy hébe-hóba összemaszatolja magát, pláne, ha közben pajtásaival szórakozhat egy kicsit. Gazdája egy cseppet sem bánja, hiszen már ő is kezdte furcsállani, miből van összerakva kedvence, hogy ennyire utálja a koszt.

 

„Én csak azt szeretném, ha mindig jól érezné magát. Visszaviszem majd a pocsolyához, hadd játsszon benne, ha már így megtetszett neki.” - mondta lelkesen, miután kisuvickolta Lunából a sarat.

 

 

@fernandakreibich Respondendo a @mariaisabelguaran #cachorro #arte #spa #linda ♬ Pagodão do Birimbola (Tchubirabirom) - Os Quebradeiras & Machadez & Mousik

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: TikTok/@fernandakreibich

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyásokat érintő korlátozások jönnek – kezdődik a tavaszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája Hírek - Címlapon
Kutyásokat érintő korlátozások jönnek – kezdődik a tavaszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája
Leírhatatlan a kutyus reakciója, amikor meglátja az utcán kedvenc kozmetikusát Hírek - Címlapon
Leírhatatlan a kutyus reakciója, amikor meglátja az utcán kedvenc kozmetikusát