A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ilyen volt 100 éve egy kutyakiállítás!

2018. december 23., 08:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Kosárugrás, parfümfelhők és jelmez-versenyek. Hogy mi a közös bennük? Mind egy kutyakiállítás programja volt! Furcsa versenyek, státuszszimbólumként szereplő méregdrága kutyák - ilyen volt egy kiállítás 100 éve!



A 19. század végén és a 20. század elején járunk. Angliában és Amerikában ekkor szerveződtek meg az első kutyakiállítások.

A legelső, csak kutyák számára szervezett kiállítást 1859. január 28-29-én rendezték meg Richard Brailsford kezdeményezésére. (Eddig csak valamilyen nagyszabású esemény, mezőgazdasági bemutatók kapcsán mutattak be kutyákat.) Helyszíne a Newcastle-on-Tyne városi csarnoka volt. Ekkor még nem voltak külön kategóriák a kutyák számára, egyetlen osztályban indítottak minden fajtát. Ezen a kiállításon 60 kutya vett részt, pointerek és szetterek.

 

A győztes nagy büszkeségére vált a gazdának, értéke erősen megnőtt. A díjnyertes kutya emelte gazdája tekintélyét, státuszát a kutyás körökben. A kiállítások társadalmi eseményként is szolgáltak: a nők felvették legdrágább bundáikat, szőrméiket, legdivatosabb kalapjaikat - így mutatták be legszebb, legelegánsabb kutyáikat.

 

 

 

 

Korábban, az ipari forradalom hatására nőtt meg az igény a kedvtelésből tartott fajtákra, ekkor kezdték el jobban becsülni a fajtatiszta kutyákat is - ami eddig csak az arisztokratákra volt jellemző. Ennek oka nagyon egyszerű: az emberek a városokba költöztek a több munka reményében. Az állatokkal való kapcsolatot mégsem akarták teljesen megszakítani, így fordultak a kutyához, mint kedvtelésből tartott társállathoz.

 

A fajtatiszta kutyák értéke gyakran igen magasra hágott: egy tenyésztő, Mrs. Ashton Cross például 1907-ben került címlapra, amikor is egy amerikai gyáros ajánlatát utasította vissza, aki  pekingi kutyáit szerette volna megvenni nem kevesebb, mint 32,000 fontért. (Ez ma kb.3.000.000. fontot ér.)

 

A legkisebb kutyák is részt vettek a kiállításokon
A legkisebb kutyák is részt vettek a kiállításokon

 

A képeket nézegetve visszacsöppenhetünk egészen a kiállítások kezdetihez. Szinte rá sem ismerünk a mai kiállításokra, nemigaz? Kezdődjék az időutazás!

 

Elegáns nő elegáns borzoikkal

 

A legkisebb kiállított kutyák

 

Hangulat a kutyakiállításon

 

A kosárugrás is része volt a kutyakiállításnak

 

Gyerek egy angol bulldoggal

 

Bulldogok a kiállításon

 

Kicsi gyerek nagy kutyával

 

Dalmaták

 

Kosztümverseny a kutyakiállításon

 

Készülés a kutyakiállításra

 

Divat és kutya

 

 

 

Forrás: dailymail.co.uk
Indexkép forrás: dailymail.co.uk
Cikk első megjelenése: 2015. augusztus 18.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Rehabportál Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fotópályázat 2018 - eredményhirdetés Hírek - Címlapon
Fotópályázat 2018 - eredményhirdetés
Te megengeded, hogy az ágyadban aludjon? Hírek - Címlapon
Te megengeded, hogy az ágyadban aludjon?