A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jelnyelvre tanítja süket kutyusát a hallássérült gazdi

2019. augusztus 14., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Megható egymásra találás: egy hallássérült srác örökbe fogadott egy, a gazdisodásra esélytelennek tűnő kölyökkutyát - aki már úgy került az állatvédőkhöz, hogy egyik fülére sem hallott.



Emerson, a fekete rosszcsont kölyökkutya még csak hat hetes volt, mikor kidobták az utcára. Szerencsére megmenekült, és egy helyi menhelyre, onnan pedig egy állatvédő szervezethez került. A kis labrador keveréknél rohamok jelentkeztek, és parvovírussal is kezelni kellett. A szakszerű segítségnek hála felépült a betegségből, így beléphetett a gazdikereső státuszba a NFR Maine szervezetnél, akik kifejezetten sérült állatokkal foglalkoznak. Az állatorvostól hazafelé azonban rá kellett jönnie a csapatnak, hogy Emerson bár a vírusból felgyógyult, a hallásával nincs minden rendben. Szerencsére a süketsége nem zavarta semmiben, tipikus kölyökként viselkedett, vidám volt. Nem tudni, hogy a kölyök már így született-e, vagy később veszíthette-e el a hallását. 

 

 

Nick és Emerson jelnyelv használatával kommunikál egymással
Nick és Emerson jelnyelv használatával kommunikál egymással
Fotó: Origo.hu

 

 

A nehéz kezdet után azonban nem kellett sokáig várnia Emersonnak az álomgazdira: az hamarosan be is jelentkezett a szervezetnél. Nick Abbott az interneten olvasta Emerson történetét, látta a fotókat… és azonnal írt az NFR Maine-nek. 

A 31 éves Nick  azt is bevallotta, hogy születésétől fogva hallássérült és ezért is érzi úgy, hogy nagyon jó kapcsolatot tudnak kialakítani a kiskutyával - írja az Origo.

 

Szerelem lett első látásra: már az első találkozó is nagyon jól sikerült, a kutyus és a leendő gazdi nagyon jól megértették egymást. "Bámulatos a kettők közti kapcsolat; amikor együtt vannak, Emerson mindig megtalálja a módját, hogyan tud Nickre támaszkodva reagálni a világ ingereire" - idézi az oldal Richelle Abottot, Nick édesanyját. 

 

Nick türelemmel tanítgatja Emersont, aki nagyon fogékony az új leckékre: gond nélkül megtanult olvasni Nick kézjeleiből, hiba nélkül teljesíti a parancs-jeleket: ül, fekszik, sőt, a fülcimpa-rázásra ugat. 

 

A különleges páros története a legszebb példa arra, hogy szeretettel és türelemmel nincs lehetetlen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz Hallásproblémák kutyáknál - 10 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Legyen bár veleszületett vagy szerzett a károsodás, egy hallásproblémás kutya gazdijának lenni kisebb-nagyobb kihívásokkal járhat. A békés együttéléshez kínálunk most egy kis segítséget.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton! Hírek - Címlapon
Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton!
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai Hírek - Címlapon
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai