A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jelnyelvre tanítja süket kutyusát a hallássérült gazdi

2019. augusztus 14., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Megható egymásra találás: egy hallássérült srác örökbe fogadott egy, a gazdisodásra esélytelennek tűnő kölyökkutyát - aki már úgy került az állatvédőkhöz, hogy egyik fülére sem hallott.



Emerson, a fekete rosszcsont kölyökkutya még csak hat hetes volt, mikor kidobták az utcára. Szerencsére megmenekült, és egy helyi menhelyre, onnan pedig egy állatvédő szervezethez került. A kis labrador keveréknél rohamok jelentkeztek, és parvovírussal is kezelni kellett. A szakszerű segítségnek hála felépült a betegségből, így beléphetett a gazdikereső státuszba a NFR Maine szervezetnél, akik kifejezetten sérült állatokkal foglalkoznak. Az állatorvostól hazafelé azonban rá kellett jönnie a csapatnak, hogy Emerson bár a vírusból felgyógyult, a hallásával nincs minden rendben. Szerencsére a süketsége nem zavarta semmiben, tipikus kölyökként viselkedett, vidám volt. Nem tudni, hogy a kölyök már így született-e, vagy később veszíthette-e el a hallását. 

 

 

Nick és Emerson jelnyelv használatával kommunikál egymással
Nick és Emerson jelnyelv használatával kommunikál egymással
Fotó: Origo.hu

 

 

A nehéz kezdet után azonban nem kellett sokáig várnia Emersonnak az álomgazdira: az hamarosan be is jelentkezett a szervezetnél. Nick Abbott az interneten olvasta Emerson történetét, látta a fotókat… és azonnal írt az NFR Maine-nek. 

A 31 éves Nick  azt is bevallotta, hogy születésétől fogva hallássérült és ezért is érzi úgy, hogy nagyon jó kapcsolatot tudnak kialakítani a kiskutyával - írja az Origo.

 

Szerelem lett első látásra: már az első találkozó is nagyon jól sikerült, a kutyus és a leendő gazdi nagyon jól megértették egymást. "Bámulatos a kettők közti kapcsolat; amikor együtt vannak, Emerson mindig megtalálja a módját, hogyan tud Nickre támaszkodva reagálni a világ ingereire" - idézi az oldal Richelle Abottot, Nick édesanyját. 

 

Nick türelemmel tanítgatja Emersont, aki nagyon fogékony az új leckékre: gond nélkül megtanult olvasni Nick kézjeleiből, hiba nélkül teljesíti a parancs-jeleket: ül, fekszik, sőt, a fülcimpa-rázásra ugat. 

 

A különleges páros története a legszebb példa arra, hogy szeretettel és türelemmel nincs lehetetlen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár? Hallásproblémák kutyáknál – a korral jár?
Kevésbé reagál a szavainkra, meg sem hallja, ha csörög a kulcs a zárban, még a hangos zajokra sem riad fel álmából. Lehet, hogy kutyánknak gond van a hallásával?

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát? Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát?
Kutyánkra nézve nem csak kedves tekintete, hanem a pofija körül meredező bajusz is meglágyítja szívünket. De milyen célt szolgálnak e különleges szőrszálak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton! Hírek - Címlapon
Új kutyás rendezvényhelyszín Szabolcsban - ráadásul vízparton!
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai Hírek - Címlapon
Magukkal vihetik kutyájukat munkába az egyik legnagyobb biztosító munkatársai