A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jótékonysági és irodalmi programokat rendeznek vasárnap a Rex Állatszigeten

2022. február 18., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egész napos jótékonysági és irodalmi programok, játékok, előadások is várják az állatbarátokat a Rex Állatszigeten Újpesten vasárnap a macskák február 17-i világnapja alkalmából.



 

A jótékonysági MacskakávéZOO-ban egész nap gazdikereső macskák társaságában kávé vagy tea elfogyasztása mellett 1000 forinttal, az előadások idején pedig 1500 forint adománnyal támogathatják az állatbarátok a Rex Kutyaotthon Alapítvány működését - tájékoztatta az alapítvány szerdán az MTI-t.

 

Mint írják, az egész napos rendezvény örökbefogadási szándék esetén is jó alkalom arra, hogy a cica és jövendőbeli gazdája egymásra találhasson.

 

A gyerekeket cicás versek, mondókák és színezők, a felnőtteket cicákról, kandúrokról szóló irodalmi szösszenetek is várják. Tóth Eszter habilitációs kutyakiképző, macska tréner két előadást is tart a nap folyamán Képezhető házi oroszlánok, valamint Utánzó macskák címmel.

 

 

Ezúttal a macskáké lesz a főszerep a Rex Állatszigeten
Ezúttal a macskáké lesz a főszerep a Rex Állatszigeten
Fotó: akc.org

 

 

Az újpesti Állatszigeten jelenleg mintegy 80 macska várja szerető gazdáját. A Rex Alapítványnál idén 5. alkalommal megszervezett Jótékonysági MacskakávéZOO kitűnő lehetőséget teremt arra, hogy a látogatók többet megtudjanak az állatokról és megismerhessék a cicaotthon lakóit. A rendezvényen való részvétel védettségi kártya felmutatásával, fényképes igazolvány bemutatásával és maszk használatával lehetséges.

 

A mai házimacskák őseit valószínűleg elsőként az ősi egyiptomiak háziasították nagyjából 5000 évvel ezelőtt. Később a gabonatárolók őrzésére használták, de társként is nagy becsben tartották őket. Az ókorban Bastet istennő megtestesüléseként olyannyira tisztelték a macskát, hogy egy macska elpusztítása halálbüntetést vont maga után. Ugyanakkor a középkori Nagy-Britanniában üldözték őket, mivel ravasznak és baljósnak, így gonosznak tartották ezeket az állatokat, elsősorban a fekete macskákat. A nyugati kultúrában csak a 18. században váltak újra elfogadottá. Azóta pedig méltán váltak népszerű kedvencekké - áll a közleményben.

 

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Tündéri videón a labrador és a macska – Megható, mennyire szeretik egymást! Tündéri videón a labrador és a macska – Megható, mennyire szeretik egymást!
… pedig a cica eleinte nagyon nem akarta az új jövevényt.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Hírstart JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kizárólag a hangjuk alapján is felismerik a gazdájukat a kutyák Hírek - Címlapon
Kizárólag a hangjuk alapján is felismerik a gazdájukat a kutyák
A kutyatréner kulisszái mögött – A gazdi nem ostoba (!) avagy vérlázító marketing-tanácsok Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – A gazdi nem ostoba (!) avagy vérlázító marketing-tanácsok