A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi csoda: miniatűr kutyakocsija segítségével önállóan járhat a pici kölyök

2021. december 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Toby, a pehelykönnyű kiskutya igazán egyedi ajándékot kapott karácsonyra, melynek köszönhetően végre önállóan fedezheti fel a világot.



Különleges igényei miatt előző tulajdonosai az altatást fontolgatták, ám a floridai yorkie fajtamentők közbeléptek, és megmentették a parányi kutyust. Története eljutott egy olyan céghez, ahol egyedi méretek alapján készítenek kutyakocsikat, és azonnal akcióba lendültek. Persze azért egy ilyen pici kocsi megtervezése és összeállítása komoly kihívást jelentett, de minden tudásukat latba vetették, hogy az alig egy kilós csöppségnek segíthessenek.

 

Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby felmenői között Shih Tzu és Yorkshire Terrier is leledzik, aminek köszönhetően ellenállhatatlan sármja mindenkit rabul ejt, akivel csak találkozik. Ám egyúttal olyan betegségeket is magában rejthet, melyek komoly odafigyelést és hosszas terápiát igényelnek.

 

Az állatorvosok vízfejűséget állapítottak meg nála, ami az agyban felgyülemlő agyvíz hatására kórosan befolyásolja a kicsi kölyök mozgását, mozgáskoordinációját, látását és egyéb funkcióit is. Erre nem voltak felkészülve gazdái, így került 6 hetesen a yorkie fajtamentőkhöz, akik gondját viselik, míg elérkezik érte az álomgazdi.

 

Toby egy igazi csintalan kiskutya
Toby egy igazi csintalan kiskutya
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

„Minden életet érdemes megélni, és pusztán azért, mert neki több kihívással kell szembenéznie, nem adjuk fel” – jelentették ki.

 

Toby élni akarása és kitartása megérintette a kutyakocsikat gyártó Walkin’ Pets csapatát is, és rögtön nekiláttak az alkotásnak. Amint elkészült, már indultak is a tőlük 2400 kilométerre várakozó kiskutyához, aki alig hitte el, hogy életében először végre önállóan állhat meg pirinyó lábain. Hamar megszokta a miniatűr járgányt:

 

 

"A kutyakocsi segíteni fog neki abban, hogy mellső lábai megerősödhessenek. Rettentően optimista vagyok, és úgy érzem, hogy Toby is az!” – lelkendezett Kit deRoche, a fajtamentés vezetője.

 

Olyannyira a szívéhez nőtt a kiskutya, hogy az ideiglenes befogadásból végleges örökbefogadás lett. Ezt szoktuk viccesen „bukta” jelzővel illetni, de az ilyen bukták azok, amelyek rendszerint a legjobbra sikerednek.

 

Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby most 10 hetes, és már felszedett magára egy kis súlyt. Mint minden kölyök, ő is nagyon kíváncsi, szeret játszani és finomakat enni. Az állatmentők reményei szerint történetük másokat is inspirál majd arra, hogy merjenek magukhoz venni sérült, segítségre szoruló kutyát, cicát:

 

Szívből bátorítok mindenkit, aki szeretne esélyt adni egy speciális igényű kutyusnak. A leghálásabb szív, amit csak találhatsz, egy mentett kutyáé.”  

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/FloridaYorkieRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét Hírek - Címlapon
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú Hírek - Címlapon
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú