A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi csoda: miniatűr kutyakocsija segítségével önállóan járhat a pici kölyök

2021. december 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Toby, a pehelykönnyű kiskutya igazán egyedi ajándékot kapott karácsonyra, melynek köszönhetően végre önállóan fedezheti fel a világot.Különleges igényei miatt előző tulajdonosai az altatást fontolgatták, ám a floridai yorkie fajtamentők közbeléptek, és megmentették a parányi kutyust. Története eljutott egy olyan céghez, ahol egyedi méretek alapján készítenek kutyakocsikat, és azonnal akcióba lendültek. Persze azért egy ilyen pici kocsi megtervezése és összeállítása komoly kihívást jelentett, de minden tudásukat latba vetették, hogy az alig egy kilós csöppségnek segíthessenek.

 

Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby felmenői között Shih Tzu és Yorkshire Terrier is leledzik, aminek köszönhetően ellenállhatatlan sármja mindenkit rabul ejt, akivel csak találkozik. Ám egyúttal olyan betegségeket is magában rejthet, melyek komoly odafigyelést és hosszas terápiát igényelnek.

 

Az állatorvosok vízfejűséget állapítottak meg nála, ami az agyban felgyülemlő agyvíz hatására kórosan befolyásolja a kicsi kölyök mozgását, mozgáskoordinációját, látását és egyéb funkcióit is. Erre nem voltak felkészülve gazdái, így került 6 hetesen a yorkie fajtamentőkhöz, akik gondját viselik, míg elérkezik érte az álomgazdi.

 

Toby egy igazi csintalan kiskutya
Toby egy igazi csintalan kiskutya
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

„Minden életet érdemes megélni, és pusztán azért, mert neki több kihívással kell szembenéznie, nem adjuk fel” – jelentették ki.

 

Toby élni akarása és kitartása megérintette a kutyakocsikat gyártó Walkin’ Pets csapatát is, és rögtön nekiláttak az alkotásnak. Amint elkészült, már indultak is a tőlük 2400 kilométerre várakozó kiskutyához, aki alig hitte el, hogy életében először végre önállóan állhat meg pirinyó lábain. Hamar megszokta a miniatűr járgányt:

 

 

"A kutyakocsi segíteni fog neki abban, hogy mellső lábai megerősödhessenek. Rettentően optimista vagyok, és úgy érzem, hogy Toby is az!” – lelkendezett Kit deRoche, a fajtamentés vezetője.

 

Olyannyira a szívéhez nőtt a kiskutya, hogy az ideiglenes befogadásból végleges örökbefogadás lett. Ezt szoktuk viccesen „bukta” jelzővel illetni, de az ilyen bukták azok, amelyek rendszerint a legjobbra sikerednek.

 

Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby most 10 hetes, és már felszedett magára egy kis súlyt. Mint minden kölyök, ő is nagyon kíváncsi, szeret játszani és finomakat enni. Az állatmentők reményei szerint történetük másokat is inspirál majd arra, hogy merjenek magukhoz venni sérült, segítségre szoruló kutyát, cicát:

 

Szívből bátorítok mindenkit, aki szeretne esélyt adni egy speciális igényű kutyusnak. A leghálásabb szív, amit csak találhatsz, egy mentett kutyáé.”  

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/FloridaYorkieRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Milliókat érő kincset szagolt ki egy kölyökkutya élete első sétáján Milliókat érő kincset szagolt ki egy kölyökkutya élete első sétáján
Csak egy cuki kölyök... Vagy mégsem? Ollie, az olasz vízikutya szuperszimata ugyanis tényleg aranyat ér!

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Génjeikben hordozzák a kutyák az ember megértését Génjeikben hordozzák a kutyák az ember megértését
Nyolchetes golden retriever és labrador kölykök tesztelésekor érdekes eredményekre jutottak a kutatók: a kutyák már egészen fiatalon képesek megérteni minket.

Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya Mentésük után így kapaszkodott testvérébe a rettegő kölyökkutya
„Mi ketten itt vagyunk egymásnak – és ez elég.” Szinte egymásba bújt a két kölyök, annyira féltek, ha csak egy pillanatra is szem elől tévesztették mamájukat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét Hírek - Címlapon
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét
Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez? Hírek - Címlapon
Kutyatartás télen - Mi számít túl hidegnek a sétához és a kintléthez?