A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi csoda: miniatűr kutyakocsija segítségével önállóan járhat a pici kölyök

2021. december 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Toby, a pehelykönnyű kiskutya igazán egyedi ajándékot kapott karácsonyra, melynek köszönhetően végre önállóan fedezheti fel a világot.Különleges igényei miatt előző tulajdonosai az altatást fontolgatták, ám a floridai yorkie fajtamentők közbeléptek, és megmentették a parányi kutyust. Története eljutott egy olyan céghez, ahol egyedi méretek alapján készítenek kutyakocsikat, és azonnal akcióba lendültek. Persze azért egy ilyen pici kocsi megtervezése és összeállítása komoly kihívást jelentett, de minden tudásukat latba vetették, hogy az alig egy kilós csöppségnek segíthessenek.

 

Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby felmenői között Shih Tzu és Yorkshire Terrier is leledzik, aminek köszönhetően ellenállhatatlan sármja mindenkit rabul ejt, akivel csak találkozik. Ám egyúttal olyan betegségeket is magában rejthet, melyek komoly odafigyelést és hosszas terápiát igényelnek.

 

Az állatorvosok vízfejűséget állapítottak meg nála, ami az agyban felgyülemlő agyvíz hatására kórosan befolyásolja a kicsi kölyök mozgását, mozgáskoordinációját, látását és egyéb funkcióit is. Erre nem voltak felkészülve gazdái, így került 6 hetesen a yorkie fajtamentőkhöz, akik gondját viselik, míg elérkezik érte az álomgazdi.

 

Toby egy igazi csintalan kiskutya
Toby egy igazi csintalan kiskutya
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

„Minden életet érdemes megélni, és pusztán azért, mert neki több kihívással kell szembenéznie, nem adjuk fel” – jelentették ki.

 

Toby élni akarása és kitartása megérintette a kutyakocsikat gyártó Walkin’ Pets csapatát is, és rögtön nekiláttak az alkotásnak. Amint elkészült, már indultak is a tőlük 2400 kilométerre várakozó kiskutyához, aki alig hitte el, hogy életében először végre önállóan állhat meg pirinyó lábain. Hamar megszokta a miniatűr járgányt:

 

 

"A kutyakocsi segíteni fog neki abban, hogy mellső lábai megerősödhessenek. Rettentően optimista vagyok, és úgy érzem, hogy Toby is az!” – lelkendezett Kit deRoche, a fajtamentés vezetője.

 

Olyannyira a szívéhez nőtt a kiskutya, hogy az ideiglenes befogadásból végleges örökbefogadás lett. Ezt szoktuk viccesen „bukta” jelzővel illetni, de az ilyen bukták azok, amelyek rendszerint a legjobbra sikerednek.

 

Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby most 10 hetes, és már felszedett magára egy kis súlyt. Mint minden kölyök, ő is nagyon kíváncsi, szeret játszani és finomakat enni. Az állatmentők reményei szerint történetük másokat is inspirál majd arra, hogy merjenek magukhoz venni sérült, segítségre szoruló kutyát, cicát:

 

Szívből bátorítok mindenkit, aki szeretne esélyt adni egy speciális igényű kutyusnak. A leghálásabb szív, amit csak találhatsz, egy mentett kutyáé.”  

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/FloridaYorkieRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét Hírek - Címlapon
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú Hírek - Címlapon
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú