A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Karácsonyi csoda: miniatűr kutyakocsija segítségével önállóan járhat a pici kölyök

2021. december 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Toby, a pehelykönnyű kiskutya igazán egyedi ajándékot kapott karácsonyra, melynek köszönhetően végre önállóan fedezheti fel a világot.Különleges igényei miatt előző tulajdonosai az altatást fontolgatták, ám a floridai yorkie fajtamentők közbeléptek, és megmentették a parányi kutyust. Története eljutott egy olyan céghez, ahol egyedi méretek alapján készítenek kutyakocsikat, és azonnal akcióba lendültek. Persze azért egy ilyen pici kocsi megtervezése és összeállítása komoly kihívást jelentett, de minden tudásukat latba vetették, hogy az alig egy kilós csöppségnek segíthessenek.

 

Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Toby, a mozgássérült yorkshire terrier keverék kölyök
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby felmenői között Shih Tzu és Yorkshire Terrier is leledzik, aminek köszönhetően ellenállhatatlan sármja mindenkit rabul ejt, akivel csak találkozik. Ám egyúttal olyan betegségeket is magában rejthet, melyek komoly odafigyelést és hosszas terápiát igényelnek.

 

Az állatorvosok vízfejűséget állapítottak meg nála, ami az agyban felgyülemlő agyvíz hatására kórosan befolyásolja a kicsi kölyök mozgását, mozgáskoordinációját, látását és egyéb funkcióit is. Erre nem voltak felkészülve gazdái, így került 6 hetesen a yorkie fajtamentőkhöz, akik gondját viselik, míg elérkezik érte az álomgazdi.

 

Toby egy igazi csintalan kiskutya
Toby egy igazi csintalan kiskutya
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

„Minden életet érdemes megélni, és pusztán azért, mert neki több kihívással kell szembenéznie, nem adjuk fel” – jelentették ki.

 

Toby élni akarása és kitartása megérintette a kutyakocsikat gyártó Walkin’ Pets csapatát is, és rögtön nekiláttak az alkotásnak. Amint elkészült, már indultak is a tőlük 2400 kilométerre várakozó kiskutyához, aki alig hitte el, hogy életében először végre önállóan állhat meg pirinyó lábain. Hamar megszokta a miniatűr járgányt:

 

 

"A kutyakocsi segíteni fog neki abban, hogy mellső lábai megerősödhessenek. Rettentően optimista vagyok, és úgy érzem, hogy Toby is az!” – lelkendezett Kit deRoche, a fajtamentés vezetője.

 

Olyannyira a szívéhez nőtt a kiskutya, hogy az ideiglenes befogadásból végleges örökbefogadás lett. Ezt szoktuk viccesen „bukta” jelzővel illetni, de az ilyen bukták azok, amelyek rendszerint a legjobbra sikerednek.

 

Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Toby, a beteg kölyök önállóan tud járni a miniatűr kutyakocsinak hála
Fotó: Facebook/FloridaYorkieRescue

 

Toby most 10 hetes, és már felszedett magára egy kis súlyt. Mint minden kölyök, ő is nagyon kíváncsi, szeret játszani és finomakat enni. Az állatmentők reményei szerint történetük másokat is inspirál majd arra, hogy merjenek magukhoz venni sérült, segítségre szoruló kutyát, cicát:

 

Szívből bátorítok mindenkit, aki szeretne esélyt adni egy speciális igényű kutyusnak. A leghálásabb szív, amit csak találhatsz, egy mentett kutyáé.”  

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/FloridaYorkieRescue

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól
A heves esőzések kiváltotta földcsuszamlás közel húsz ember életét követelte. A romok alól mentik a sérülteket – legyen az akár két- vagy négylábú.

Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie Kutyakocsikat adományoz mozgássérült társainak a bájos Westie
A kedves kis szőrmóknak hála már több mint 100 speciális igényű kutyus kapta vissza a járás örömét.

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet 6 ok, amiért a kutyád nyüszíthet
A szűkölés különböző okainak megismerése segíthet jobban megérteni a kutyát és erősítheti a kötődést. Segíthet továbbá a kiképzésben is, mert ha rosszul értelmezzük a kutya nyüszítő jelzéseit, előfordulhat, hogy nem megfelelően reagálunk rá. Az alábbiakban felsoroljuk a hat legfontosabb okot, amiért a kutyák ehhez a hangjelzési formához fordulnak.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét Hírek - Címlapon
Okos kutyák: ők is ismerik az ok-okozat elvét
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú Hírek - Címlapon
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú