A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kék kutyák Indiában - az emberi hanyagság újabb áldozatai

2017. augusztus 21., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az indiai Navi Mumbai lakói nem hittek a szemüknek, mikor az utcákon kék bundájú kutyák jelentek meg. A jelenség oka igen elszomorító.A lakosok az állatvédők segítségét kérték, mikor a kóbor kutyák között kék bundájú ebek is megjelentek.

“Megdöbbentő volt látni a kutyákat: fehér bundájuk teljesen világoskék színűvé változott” - mondta Arati Chauhan, a Navi Mumbai Állatvédők vezetője.

 

A jelenség oka a szennyvízben keresendő - pontosabban annak gondatlan kezelésében. A városhoz közeli folyóba színezőanyag jutott, ez okozta az állatok bundájának kékülését.

 

 

 

“Tilos a festékeket a folyókba, tavakba engedni. Tenni fogunk a szennyezők ellen, hiszen a felelőtlenségükkel megsemmisítik a környezetet” - mondta Anil Mohekar, a  Maharashtra Környezetszennyezés Ellenőrző Testület képviselője. A testület együttműködik a helyi hatóságokkal, hogy a problémát mielőbb megszüntethessék, és elejét vegyék a további eseteknek.

 

A kutyák bundájának elszíneződése a leglátványosabb tünete a szennyezésnek, ám a probléma nem csak őket érinti: nagy veszélybe kerülnek a halak, madarak is.

 


 

Forrás: inhabitat.com
Indexkép forrás: inhabitat.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés Kutya az állatorvosnál - Ezért fontos a rendszeres állapotfelmérés
Ha szeretnénk, hogy kedvencünk boldog és kiegyensúlyozott legyen, gondoskodnunk kell egészségéről is. Ennek elengedhetetlen része az, hogy legalább évente egy alkalommal ellátogassunk az állatorvoshoz. Mire számíthatunk az állapotfelmérés során?

Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet Cukorbetegség kutyáknál – 10 jellemző tünet
Cukorbetegség szinte bármely életkorban kialakulhat a kutyánál, de a korai felismerésnek és megfelelő kezelésnek köszönhetően szinte teljes életet élhet. Ismerjük fel a tüneteket, hogy segíthessünk neki!

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
5 dolog, amit jobb, ha nem nyel le a kutyád Hírek - Címlapon
5 dolog, amit jobb, ha nem nyel le a kutyád
Birtokba vehetik a kutyák a pécsi strandot Hírek - Címlapon
Birtokba vehetik a kutyák a pécsi strandot