A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kapott a leghűségesebb kutya, Tillie!

2015. október 20., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Washington állam kormányzója kitüntette Tilliet, a barátjára vigyázó kutyát!A két kutya, Tillie és Phoebe szeptemberben lettek világszerte ismertek szerencsés kimenetelű kalandjuk miatt: a két Vashon Island-i kutya elkóborolt otthonról, Phoebe, a bassethound egy ciszternába esett, ahonnan nem tudott kiugrani. Életét barátjának, a szetter keverékTillienek köszönheti, aki majdnem egy egész héten keresztül őrizte őt. (Részletesen olvasd el történetüket korábbi cikkünkben.)

 

Tillie majdnem egy egész hétig őrizte Phoebet
Tillie majdnem egy egész hétig őrizte Phoebet
Fotó: washingtonpost.com

 

Megható történetük bejárta az internetet. Tillie hűsége és kitartása Washington állam kormányzóját, Jay Inslee-t is megérintette: az elmúlt héten a hűséges négylábú kapta meg a megtisztelő “Washingtonian of the Day” (“A Nap Washingtonija”) címet! Igaz, ezt a kitüntetést leginkább emberek szokták megkapni példamutató tetteikért, mégis, ez a hős kiskutya teljes joggal érdemelte ki az elismerést!

 

“Amikor hallottam a két kutya történetét, azonnal arra gondoltam, hogy ezt meg kell ünnepelnünk! Olyan hősökkel nőttem fel, mint Rin Tin Tin és Lassie. Nem gondoltam volna, hogy a való életben is létezik ilyen hollywoodi hős - de Tillie megcáfolta ezt!”- mondta Jay Inslee.

 

Tillie és Phoebe a hivatal előcsarnokában várakoznak
Tillie és Phoebe a hivatal előcsarnokában várakoznak
Fotó: washingtonpost.com

 

Tillie egy elismerő oklevelet kapott Washington államtól - mindezt a kormányzó elegáns irodájában! A látogatás előtt a két négylábú különleges ápolást kapott, hogy legjobb formájukban jelenhessenek meg a több mint 20 sajtó képviselői előtt.

 

Phoebe és Tillie a ceremónia ideje alatt Jay Inslee kormányzó mellett ült
Phoebe és Tillie a ceremónia ideje alatt Jay Inslee kormányzó mellett ült
Fotó: washingtonpost.com

 

“A kutyák nagyon élvezték a napot, természetesen ők voltak a középpontban, mindenki őket simogatta, mintha cuki kölyökkutyák lennének” - számolt be élményéről a kutyák gazdája, B.J. Duft.

 

A ceremónia alatt Tillie és Phoebe végig Jay Inslee kormányzó mellett ültek. A kormányzó szerint “minden washingotninak meg kell emlékeznie, meg kell ünnepelnie ezeknek a kutyáknak a bátorságát, hűségét és barátságát!”

 

Tillie a hős kutya kitüntetést kapott
Tillie a hős kutya kitüntetést kapott
Fotó: washingtonpost.com

Forrás: kutyabarathelyek.hu ; washingtonpost.com
Indexkép forrás: washingtonpost.com

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse Minden reggel így várja a postást a hatalmas kutya, hogy üdvözölhesse
Egyszerűen imádják egymást!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Továbbra sem csökkent a postásokat ért kutyatámadások száma Hírek - Címlapon
Továbbra sem csökkent a postásokat ért kutyatámadások száma
Így legyen ötösöd a lottón - a kutyád segítségével! Hírek - Címlapon
Így legyen ötösöd a lottón - a kutyád segítségével!