A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kiválasztotta új családját: az éjszaka leple alatt osont be a házba a kóbor kutya

2020. augusztus 29., 13:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Menedéket kereshetett a tomboló vihar elől, ám ennél sokkal nagyobb ajándékot kapott a kis keverék: szerető gazdikat, egy életre.



Nem várt látvánnyal kerültek szembe a ház tulajdonosai egy ködös hajnalon: a nappaliba lépve egy ismeretlen eb pislogott rájuk álmosan. Megijedtek, hogy valaki betörhetett a házukba, de ahogy átfésültek minden szobát, senkit sem találtak. Már majdnem fellélegeztek, mikor jött az újabb megoldatlan rejtély: hogyan jutott be a házba a kutya? 

 

Visszanézték a biztonsági kamera felvételét, és ekkor vették észre, hogy az esti sétát követően a férj elfejtette kulcsra zárni az ajtót, mely a feltámadó szél miatt órákkal később kicsapódott. Hajnali három körül arra téblábolt egy kóbor kutya, és ahogy meglátta a nyitott ajtót, megtorpant. Hezitált, mit tegyen, majd óvatosan belopózott a bejáraton. Valamivel később egy jószándékú járókelő becsukta az ajtót – így rekedhetett az eb a házban. De egyáltalán nem bánta, végre kényelemben, nyugalomban tölthette az éjszakát.

 

Egy kóbor kutyát találtak a nappaliban
Egy kóbor kutyát találtak a nappaliban
Fotó: thedodo.com

 

Végtelenül kimerült és alultáplált volt, valószínűleg régóta róhatta már az utcákat. Látva állapotát, a házaspár megfürdette, majd indultak is vele az állatorvoshoz, ahol megszabadulhatott bolháitól, és kezelésbe vették sérült mancsát, romlott fogait. Mikor megtudták, hogy 9 éves lehet, úgy döntöttek, magukhoz veszik a kisöreget, így nyugdíjas éveit biztonságban, szeretetben élheti le.

 

Suzy – így nevezték el – talán csak menedéket keresett azon a hideg, viharos decemberi éjjelen. Talán hatodik érzéke súgta neki, hogy ebben a házban, ezeknél a kedves embereknél végre igazi otthonra lelhet. Megérzése beigazolódott: megbecsült családtaggá vált, szeretettel viselik gondját.  

 

Suzy végre kipihenhette a kóbor élet fáradalmait
Suzy végre kipihenhette a kóbor élet fáradalmait
Fotó: Facebook/SuzynPupman

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com - Facebook/SuzynPupman
Cikk első megjelenése: 2020. április 24.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra? Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra?
A tudomány is elismeri, hogy kedvenceink nagyfokú érzékenységet mutatnak a geomágneses változásokra. Mire számíthatunk és hogyan segíthetünk nekik ebben az időszakban?

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében Hírek - Címlapon
Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében
Egy kutyatréner történetei -  Kicsi tacsi és az utazási stressz Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Kicsi tacsi és az utazási stressz