A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kiválasztotta új családját: az éjszaka leple alatt osont be a házba a kóbor kutya

2020. augusztus 29., 13:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Menedéket kereshetett a tomboló vihar elől, ám ennél sokkal nagyobb ajándékot kapott a kis keverék: szerető gazdikat, egy életre.Nem várt látvánnyal kerültek szembe a ház tulajdonosai egy ködös hajnalon: a nappaliba lépve egy ismeretlen eb pislogott rájuk álmosan. Megijedtek, hogy valaki betörhetett a házukba, de ahogy átfésültek minden szobát, senkit sem találtak. Már majdnem fellélegeztek, mikor jött az újabb megoldatlan rejtély: hogyan jutott be a házba a kutya? 

 

Visszanézték a biztonsági kamera felvételét, és ekkor vették észre, hogy az esti sétát követően a férj elfejtette kulcsra zárni az ajtót, mely a feltámadó szél miatt órákkal később kicsapódott. Hajnali három körül arra téblábolt egy kóbor kutya, és ahogy meglátta a nyitott ajtót, megtorpant. Hezitált, mit tegyen, majd óvatosan belopózott a bejáraton. Valamivel később egy jószándékú járókelő becsukta az ajtót – így rekedhetett az eb a házban. De egyáltalán nem bánta, végre kényelemben, nyugalomban tölthette az éjszakát.

 

Egy kóbor kutyát találtak a nappaliban
Egy kóbor kutyát találtak a nappaliban
Fotó: thedodo.com

 

Végtelenül kimerült és alultáplált volt, valószínűleg régóta róhatta már az utcákat. Látva állapotát, a házaspár megfürdette, majd indultak is vele az állatorvoshoz, ahol megszabadulhatott bolháitól, és kezelésbe vették sérült mancsát, romlott fogait. Mikor megtudták, hogy 9 éves lehet, úgy döntöttek, magukhoz veszik a kisöreget, így nyugdíjas éveit biztonságban, szeretetben élheti le.

 

Suzy – így nevezték el – talán csak menedéket keresett azon a hideg, viharos decemberi éjjelen. Talán hatodik érzéke súgta neki, hogy ebben a házban, ezeknél a kedves embereknél végre igazi otthonra lelhet. Megérzése beigazolódott: megbecsült családtaggá vált, szeretettel viselik gondját.  

 

Suzy végre kipihenhette a kóbor élet fáradalmait
Suzy végre kipihenhette a kóbor élet fáradalmait
Fotó: Facebook/SuzynPupman

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com - Facebook/SuzynPupman
Cikk első megjelenése: 2020. április 24.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust? Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust?
Ez bizony fogas kérdés. Mindkét opció mellett kismillió érvet és ellenérvet lehetséges felsorakoztatni. Egy biztos: ha majd leteszed a voksod valamelyik mellé, akkor nem érdemes azon gondolkodnod mondjuk pár hónap után, miért is nem más módon döntöttél.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál MTI Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében Hírek - Címlapon
Ellepik a Szurkolók a közterületeket a hétvégén – egy vasárnap az állatmentés jegyében
Egy kutyatréner történetei -  Kicsi tacsi és az utazási stressz Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Kicsi tacsi és az utazási stressz