A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyacsempészeket fogtak a határon

2018. május 22., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Újabb kiskutyák, akik szaporítók áldozataivá váltak: korán elszakították őket anyjuktól, és egy autóba összezsúfolva próbálták kicsempészni őket a határon.Szombat délelőtt állították meg a rendőrök Zala megyében azt az autót, amiben 31 kiskutyát próbáltak meg kicsempészni az országból. A Mercedesben egymás hegyén-hátán, embertelen körülmények között szállították a 4-8 hetes kölyköket, akiknek ilyen idősen még bőven az anyjuk mellett lenne a helye. Kiderült, hogy a kutyusokkal Olaszországba tartottak - ilyen körülmények között azonban nem mindegyikük élte volna túl az utat.

 

Kiskutyákat akartak Olaszországba csempészni
Kiskutyákat akartak Olaszországba csempészni

 

A kiskutyák szinte mindegyike valamilyen betegségben szenved: volt olyan súlyos állapotban lévő kölyök is, akinek azonnali orvosi ellátásra volt szüksége. Genetikai betegségek, köhögés, szörcsögés, gardia sújtja a kutyusokat - írja a mentésben részt vevő Állatmentő Sereg a Facebook oldalán. A kölykök mindannyian megkapták még a helyszínen az egyedi azonosítójukat a helyszínre érkező állatorvostól - a költségek azonban az állatvédelmi szervezeteket terhelik.

A kiskutyákat a Vahur Állatvédő Egyesület és az Állatmentő Sereg szállította el különböző állatvédő szervezetekhez, ahol fogadni tudták őket. Nagy szüksége van azonban mindannyiuknak a támogatásra, hogy minden szükséges kezelést, eledelt, vitamint biztosíthassanak a kicsiknek, valamint fedezhessék az állatorvosi költségeket. A támogatási lehetőségekről az egyesületek facebook oldalain olvasható további információ (lásd lent).

 

A rendőrség állatkínzás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az olasz csempészek ellen.

 

A mentésben résztvevő szervezetek:

 

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MTI Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jó tett helyébe jót várj...! Hírek - Címlapon
Jó tett helyébe jót várj...!
Adó 1% - Utolsó esély a nyilatkozásra! Hírek - Címlapon
Adó 1% - Utolsó esély a nyilatkozásra!