A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyacsempészeket fogtak a határon

2018. május 22., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Újabb kiskutyák, akik szaporítók áldozataivá váltak: korán elszakították őket anyjuktól, és egy autóba összezsúfolva próbálták kicsempészni őket a határon.Szombat délelőtt állították meg a rendőrök Zala megyében azt az autót, amiben 31 kiskutyát próbáltak meg kicsempészni az országból. A Mercedesben egymás hegyén-hátán, embertelen körülmények között szállították a 4-8 hetes kölyköket, akiknek ilyen idősen még bőven az anyjuk mellett lenne a helye. Kiderült, hogy a kutyusokkal Olaszországba tartottak - ilyen körülmények között azonban nem mindegyikük élte volna túl az utat.

 

Kiskutyákat akartak Olaszországba csempészni
Kiskutyákat akartak Olaszországba csempészni

 

A kiskutyák szinte mindegyike valamilyen betegségben szenved: volt olyan súlyos állapotban lévő kölyök is, akinek azonnali orvosi ellátásra volt szüksége. Genetikai betegségek, köhögés, szörcsögés, gardia sújtja a kutyusokat - írja a mentésben részt vevő Állatmentő Sereg a Facebook oldalán. A kölykök mindannyian megkapták még a helyszínen az egyedi azonosítójukat a helyszínre érkező állatorvostól - a költségek azonban az állatvédelmi szervezeteket terhelik.

A kiskutyákat a Vahur Állatvédő Egyesület és az Állatmentő Sereg szállította el különböző állatvédő szervezetekhez, ahol fogadni tudták őket. Nagy szüksége van azonban mindannyiuknak a támogatásra, hogy minden szükséges kezelést, eledelt, vitamint biztosíthassanak a kicsiknek, valamint fedezhessék az állatorvosi költségeket. A támogatási lehetőségekről az egyesületek facebook oldalain olvasható további információ (lásd lent).

 

A rendőrség állatkínzás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az olasz csempészek ellen.

 

A mentésben résztvevő szervezetek:

 

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya-színészek kaptak díjat a Cannes-i Filmfesztiválon Hírek - Címlapon
Kutya-színészek kaptak díjat a Cannes-i Filmfesztiválon
Ez történik a nyers tojással, ha a napon álló autóban hagyod - kitennéd ennek a kutyádat? Hírek - Címlapon
Ez történik a nyers tojással, ha a napon álló autóban hagyod - kitennéd ennek a kutyádat?