A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyádat is segíthet megtalálni a magyar találmány

2015. szeptember 25., 11:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




"Hogy biztonságban tudhasd értékeidet, amelyek nélkül nem tudnál élni – bármiről legyen is szó, bárhol legyél is." – így szól a legújabb, hazai fejlesztésű eszköz jelmondata, mely elveszettnek hitt értékeidhez, sőt kutyádhoz is elvezethet.



A Nevesszel G-tracker segítségével nyomon követhetjük létfontosságú tárgyainkat, értékeinket, sőt, még szeretteink és kedvenceink hollétéről is információt nyerhetünk, amennyiben olyan helyen tartózkodnak, ahol van mobil lefedettség.

 

Az eszköz magában foglal egy GSM modult és egy Bluetooth jeladót, továbbá kérhető bele GPS is. A GSM 100 méteres pontossággal képes meghatározni viselőjének helyét, míg a személy/tárgy közelébe kerülve a Bluetooth lesz segítségedre annak megtalálásában. Különböző méretben és színekben kapható, akkumulátorról működik, melynek töltöttségi szintjét az applikáció jelzi. 

A készüléket rögzíthetjük kulcscsomónkra, pénztárcánkhoz vagy kutyánk nyakörvére/hámjára, de elhelyezhetjük autónkban is, így egy tágas, zsúfolt parkolóban lerövidíthetjük a keresés idejét. 

 

A trackert kulcsunkra is rögzíthetjük
A trackert kulcsunkra is rögzíthetjük
Fotó: facebook.com/nevesszel

 

A jeladók alapja a bluetooth technológia, ezen belül is az ún. Bluetooth Smart, mely kifejezetten alacsony energiafogyasztást tesz lehetővé. Érdekessége, hogy a jelet adó és vevő készülékek is kevesebb energiát használnak el. Az ún. trackerek 0,1-1 másodpercenként bocsátanak ki egyedi azonosítóval ellátott jelet, ezt érzékeli és dekódolja az okostelefon. A trackerek komplett jeladóként is funkcionálnak, „15 percenként küldik el koordinátáikat és a hozzájuk tartozó időpontokat, melyet egy térképen megjelenítve figyelhetsz”. További hasznos funkciója, hogy néhány méterre eltávolódva a tárgytól a készülék értesítést küld telefonodra, csökkentve ezzel a lopás esélyét vagy azt, hogy a reggeli sietségben otthon felejted (bizony, kutyáddal is megtörténhet). Vészhelyzetben pedig a készülék segítségével könnyen és gyorsan értesítheted az általad megjelölt személyt. 

 

Nevesszel G-tracker okostelefonos applikáció
Nevesszel G-tracker okostelefonos applikáció
Fotó: blog.nevesszel.hu

 

Több  jeladó esetén lehetőségünk van beállítani valamelyiket elsődlegesnek, így ha értékeidet biztosan magadnál tartod, de séta közben kutyád hajlamos elkóborolni, főleg sötétben, akkor célszerű a nyakörvére elhelyezett tracker jelét elsődlegesnek beállítani. Ha 100 méteres körzeten belül mozog, akkor a mobilalkalmazás jelezni fogja, így a jel irányába elindulva esélyesebb rálelni kedvencünkre. Az applikáció emellett folyamatosan dolgozik a háttérben is, a térképen megjelenő adatok alapján mások trackereit is észlelhetjük. Közösségi alapon, iOS és Android, valamint az ún. Nevesszel házőrző használói segíthetnek egymásnak megtalálni mások elveszett értékeit.  

 

Nevesszel G-tracker, egy apró, de annál hasznosabb eszköz
Nevesszel G-tracker, egy apró, de annál hasznosabb eszköz
Fotó: blog.nevesszel.hu

 

Az adatvédelemre is ügyeltek a feltalálók: ha a kutyára függesztett jeladót egy másik okoseszköz észleli, annak tulajdonosát nem értesíti, viszont az alkalmazás által a jel eljut a kutya tulajdonosának mobiljára, így még rövidebb idő alatt egymásra találhat gazdi és kedvence. 

Forrás: nevesszel.hu
Indexkép forrás: nevesszel.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát
Az állatvédők hosszas kampányolásának hatására betiltották Angliában az elektromos nyakörvek használatát. A törvény 2024. február 1. napjától hatályos.

Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz? Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz?
Az alapvető probléma szerintem ott van, hogy mi humanoidok emberként gondolkozunk. Nekünk persze gondot jelentene, ha egy relatív picike helyre bezárva kellene órákat eltöltenünk. Bár ezt is inkább úgy gondolom, hogy a hozzáállásunkon múlik az egész.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így kapcsold ki az autoplay videókat Facebookon Hírek - Címlapon
Így kapcsold ki az autoplay videókat Facebookon
Újra sorozatos kutyamérgezések Kaposváron Hírek - Címlapon
Újra sorozatos kutyamérgezések Kaposváron