A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyákat mérgeznek Békéscsabán

2016. március 29., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Már Békéscsabán sem lehetnek nyugodtak a gazdik. Mindenkit kérünk, nagyon figyeljen oda kedvencére, nehogy megtörténjen a baj!



Valaki  mérget szórt szét a békéscsabai Szabó Pál téri fitneszpark mögötti területen. A gazdák gyakran keresik fel ezt a helyet kutyáikkal a séták alkalmával - ám így a séták különösen veszélyessé váltak arrafelé. A méregről információk nem tudhatóak, csak annyi, hogy golyószerű, fehér anyag az, ami veszélyezteti a falánk kutyákat.

 

Mérgezik a kutyákat
Mérgezik a kutyákat Békéscsabán - a kép illusztráció
Fotó: mediatress.com

 

A rossz hír Facebook-on terjedt el, majd a beol.hu járt utána: megkérdezték a helyi kutyasétáltatókat, valamint az önkormányzatot is a helyzetről. Nem tudni, kik tették ki a mérget, az is valószínűsíthető, hogy a kóbor macskáknak szánták azokat. Az önkormányzathoz és a rendőrséghez ezidáig nem érkezett bejelentés a mérgezésről, így különösebb óvintézkedések sem történtek. A beol.hu-nak elmondták a megkérdezett gazdik, hogy aggódnak, és igyekeznek elkerülni az érintett területet kutyájukkal, mióta hallották a hírt a mérgezéses esetekről.


A jogszabályok szerint állatkínzást követ el, aki gerinces állatot – tehát akár kutyát, akár macskát – indokolatlanul olyan módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. Ez mérgezéssel is megvalósítható. Aki az állatnak különös szenvedést okoz, akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat - írja a beol.hu.


Indexkép forrás: mediatress.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára
Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők Szén-monoxid mérgezés kutyáknál – Tünetek és teendők
A színtelen, szagtalan gáz belélegzése életveszélyes állapotot idézhet elő nemcsak nálunk, de kedvenceinknél is. De azt vajon tudjuk-e, milyen berendezési és használati tárgyakból, milyen helyzetekből adódhat probléma? Mire figyeljünk, és hogyan segítsünk kutyánknak mérgezés esetén?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól Hírek - Címlapon
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya Hírek - Címlapon
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya