A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyamentés orosz módra

2016. november 21., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Ezt az igazán állatbarát orosz férfit semmi sem akadályozhatja meg, hogy megmentse a fagyos vízbe esett kutyát - az eb alatt beszakadt a tó jege! Hatalmas szerencséje volt a pórul járt kutyának. Videót is hoztunk a megmentéséről! Ilyen akciót nem minden nap látni, de otthon azért ne próbáljátok ki!



Se a hó, se a jég, se a hideg - de még maga a kutya sem, aki többször megpróbálta megharapni. Történt ugyanis, hogy a hideg Oroszországban egy kutya alatt beszakadt a tavacska jege. A szerencséje az volt, hogy meg tudott kapaszkodni a jég szélében - így várta a segítséget.

 

A járókelők észrevették a bajba jutott állatot, gyorsan hívták is a tűzoltókat. Ám egy kutyabarát férfi úgy volt vele, ő bizony nem vár a szakemberek kiérkezéséig, azonnal segít a kutyán! Így is volt: félmeztelenre vetkőzött és már ment is az állatért. A kutya többször is megpróbálta megharapni, ám a hőst, ez sem tántorította el: a történet szerencsés véget ért - érdemes megvárni a videó végét, ahol a férfi boldog és büszke arcát is látni!

 

 

 

 

Fontos! Ha hasonló bajba jutott állatot látsz, hívd a szakembereket segítségért! Felkészületlenül, vagy bizonytalan vastagságú jégen ne kezdj neki egyedül a mentésnek, mert magadat is veszélybe sodrod!

 

Jégre lépés előtt, vagy mielőtt kutyádat ráengeded, győződj meg arról, hogy az elég vastag és stabil! Figyelni kell arra is, hogy az adott partszakasz nem esik-e tiltás alá a jégre lépés szempontjából. Ezen felül további szabályokat is szem előtt kell tartani, ellenkező esetben a rendőrség, a közterület-felügyelőség, a halászati őr és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv erre felhatalmazott ügyintézője figyelmeztetést adhat, 5000-50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki, vagy szabálysértési eljárást indíthat, melyben akár 150 000 forintig terjedő pénzbírságot is kiszabhatnak.

 

 


Ezekről a szabályokról korábbi cikkünkben már írtunk, érdemes tájékozódni róluk! A cikkben további hasznos tanácsokat is olvashattok a biztonságos jégre lépéssel kapcsolatban.

A teljes cikkért kattints ide!


 

 

 

Forrás: nuus.hu, kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére
Tiszta otthon, rendes ház. Gazdiként ezt bizony olykor kihívásként élhetjük meg, és gyakrabban kerül elő a takarító-szett. Milyen problémát okozhatnak a kutya számára, és hogyan előzzük meg a bajt?

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A városligeti kutyások igényeit méri fel az EB OVO Egyesület Hírek - Címlapon
A városligeti kutyások igényeit méri fel az EB OVO Egyesület
Fogadd be az utolsó napjaira! Hírek - Címlapon
Fogadd be az utolsó napjaira!