A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyamentés orosz módra

2016. november 21., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Ezt az igazán állatbarát orosz férfit semmi sem akadályozhatja meg, hogy megmentse a fagyos vízbe esett kutyát - az eb alatt beszakadt a tó jege! Hatalmas szerencséje volt a pórul járt kutyának. Videót is hoztunk a megmentéséről! Ilyen akciót nem minden nap látni, de otthon azért ne próbáljátok ki!Se a hó, se a jég, se a hideg - de még maga a kutya sem, aki többször megpróbálta megharapni. Történt ugyanis, hogy a hideg Oroszországban egy kutya alatt beszakadt a tavacska jege. A szerencséje az volt, hogy meg tudott kapaszkodni a jég szélében - így várta a segítséget.

 

A járókelők észrevették a bajba jutott állatot, gyorsan hívták is a tűzoltókat. Ám egy kutyabarát férfi úgy volt vele, ő bizony nem vár a szakemberek kiérkezéséig, azonnal segít a kutyán! Így is volt: félmeztelenre vetkőzött és már ment is az állatért. A kutya többször is megpróbálta megharapni, ám a hőst, ez sem tántorította el: a történet szerencsés véget ért - érdemes megvárni a videó végét, ahol a férfi boldog és büszke arcát is látni!

 

 

 

 

Fontos! Ha hasonló bajba jutott állatot látsz, hívd a szakembereket segítségért! Felkészületlenül, vagy bizonytalan vastagságú jégen ne kezdj neki egyedül a mentésnek, mert magadat is veszélybe sodrod!

 

Jégre lépés előtt, vagy mielőtt kutyádat ráengeded, győződj meg arról, hogy az elég vastag és stabil! Figyelni kell arra is, hogy az adott partszakasz nem esik-e tiltás alá a jégre lépés szempontjából. Ezen felül további szabályokat is szem előtt kell tartani, ellenkező esetben a rendőrség, a közterület-felügyelőség, a halászati őr és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv erre felhatalmazott ügyintézője figyelmeztetést adhat, 5000-50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki, vagy szabálysértési eljárást indíthat, melyben akár 150 000 forintig terjedő pénzbírságot is kiszabhatnak.

 

 


Ezekről a szabályokról korábbi cikkünkben már írtunk, érdemes tájékozódni róluk! A cikkben további hasznos tanácsokat is olvashattok a biztonságos jégre lépéssel kapcsolatban.

A teljes cikkért kattints ide!


 

 

 

Forrás: nuus.hu, kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra! Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra!
Megmutatja magát a közelgő tél - a havazás mellett több helyen is ónos esőre kell számítani. A veszélyes időjárás miatt fokozottan figyeljünk saját és kutyáink biztonságára is!

Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel? Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel?
Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a jelekkel, mert a fagyálló mérgezés életveszélyes állapotot okoz!

Ehet a kutya diót? Ehet a kutya diót?
Miért is ne? Hiszen egyik legegészségesebb ropogtatnivalónk, egyenesen a természet patikájából. De vigyázni kell vele, mert komoly baj is származhat belőle!

Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat? Dió, mandula, mogyoró… Ehet a kutya dióféléket és olajos magvakat?
Ízletes rágcsálnivaló, pont a megfelelő méretben. Jutalomfalatnak is kiváló, gondolhatnánk, de vajon tudjuk-e, hogy a diófélék és magvak közül melyeket fogyaszthat biztonsággal a kutya?

Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál
Elég egyetlen pillanat, ha nem figyelünk oda, és már meg is történt a baj. Mit kell tudnunk az áramütésról, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A városligeti kutyások igényeit méri fel az EB OVO Egyesület Hírek - Címlapon
A városligeti kutyások igényeit méri fel az EB OVO Egyesület
Fogadd be az utolsó napjaira! Hírek - Címlapon
Fogadd be az utolsó napjaira!