A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyával az ismeretlenbe - hogyan kezeld az új szituációt?

2017. augusztus 31., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Költözés. Vendégség. Nyaralás. Mind kihívást jelenthet a kutya és a gazdi számára is, hiszen egy új környezetbe, új szituációba - vagyis az ismeretlenbe kerülnek. De mit tehetünk, hogy megkönnyítsük kedvencünk, és a saját helyzetünket is?Általában minden kutya-gazda párosnak megvan a kialakult napi rutinja, ismerős helyeken sétálnak, ismerős kutyákkal és gazdáikkal. De mi történik akkor, ha valami felborítja a megszokott rendet, és idegen terepen találjuk magunkat a házi kedvencünkkel?

 

A válasz, mint olyan sokszor máskor is: kutyája válogatja. Vannak stabil idegrendszerű, nyugodt kutyák, akiknek sok kell ahhoz, hogy kibillenjenek lelki egyensúlyukból – ők mindenhol magabiztosan feltalálják magukat. Érzékenyebb kutyusoknak viszont gondot okozhat egy-egy ismeretlen szituáció.

 

Költözés vagy vendégség kutyával - új szituációk, de lehetnek stresszmentesek!

 

Természetesen a kutya alaptermészetén kívül a gazdán is sok múlik. Ahogy arról már korábban is volt szó, ha a kezdeti szocializációra kellően nagy hangsúlyt fektettünk, akkor ebünk felnőtt korára szerteágazó ismeretekkel bír az őt körülvevő világról, a legváltozatosabb helyzetekbe került már és  megtanult ezekhez alkalmazkodni.

Ezért is olyan fontos, hogy amint hozzánk kerül a kölyök, vigyük magunkkal, ahová csak lehet, akár ölben is, ha még nincsenek meg az oltásai, mert minél több tapasztalatot szerez az ún. „szivacskorszakban”, annál könnyebb dolgunk lesz vele később.

 


Két mindennapi példán keresztül mutatja be a Gondos Gazdik szakértője, mire érdemes odafigyelni, és hogyan készüljünk fel az “ismeretlenre” kutyusunkkal. 

A folytatáshoz kattints ide!


 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, gondosgazdik.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért érintik össze orrukat a kutyák? Miért érintik össze orrukat a kutyák?
Üdvözlés, információgyűjtés, a kötődés növelése... Mi mindenben segítheti a kutyákat ez a barátságosnak tűnő gesztus?

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Költözés kutyával – Mit tehetsz, hogy stresszmentes legyen kedvencednek? Költözés kutyával – Mit tehetsz, hogy stresszmentes legyen kedvencednek?
Biztos ismerős a helyzet: a lakásban egymás hegyén-hátán a papírdobozok, a vállra akasztható műanyag táskák teletömve ruhákkal, kutyusod pedig elégedett képpel trónol egy nagyobbacska halom tetején. Ő felkapaszkodott, megtette a magáét.

Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz? Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz?
Az alapvető probléma szerintem ott van, hogy mi humanoidok emberként gondolkozunk. Nekünk persze gondot jelentene, ha egy relatív picike helyre bezárva kellene órákat eltöltenünk. Bár ezt is inkább úgy gondolom, hogy a hozzáállásunkon múlik az egész.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MOL Nyrt. Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így készíts egészséges jutalomfalatot kedvencednek! Hírek - Címlapon
Így készíts egészséges jutalomfalatot kedvencednek!
Erre figyelj tápválasztáskor Hírek - Címlapon
Erre figyelj tápválasztáskor