A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Legyél Te a falkavezér - íme 7 tipp!

2017. szeptember 10., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés
Egy egészséges kutya-gazda és kutya-család kapcsolat kiépítése azzal kezdődik, hogy tisztázzátok, ki is az úr a háznál. Ennek rendbetétele megalapozza a boldog, kiegyensúlyozott jövőtöket is! Lássuk, mit javasol a Csodálatos Kutyadoki!Már az első naptól fontos, hogy a kutya tisztában legyen azzal, ki a “Főnök”. Ellenkező esetben egyre több probléma merül majd fel, ahogy telik-múlik az idő, és a bajok orvoslása is egyre nehezebb lesz. A kutyának, a gazdinak és kettőtök kapcsolatának is az tesz jót, ha tisztázva vannak a szerepek - ami szerint a gazdi a falkavezér.

 

Íme, hét dolog, amit a Csodálatos Kutyadoki szerint be kell tartanod, hogy az új kiskutyád megtanulja, hogy bizony Te vagy a falkavezér, akire hallgatnia kell:

 

1. Legyen meg a napi rutinotok, amit tarts is be: indítsd a napot minimum 30-45 perc mozgással. A reggeli séták elengedhetetlenek a kutya mentális és fizikai egészségéhez egyaránt.

 

2. Minden nap szakíts időt a tanulásra, feladatok adására: a mentális gyakorlatok segítségével könnyebben megtanuljátok a határokat, szabályokat, korlátokat.

 

A közös játék is nagyon fontos a kutya-gazda kapcsolatban
A közös játék is nagyon fontos a kutya-gazda kapcsolatban
Fotó: barkerybath.com

 

3. Ha sétálni indultok, mindig Te legyél az első, aki kilép az ajtón! Ez egyértelmű jelzés a kutya számára, hogy kié a vezető szerep.

 

4. Soha ne engedd, hogy a kutya húzzon, cibáljon, mikor pórázon vezeted. Lehetőleg melletted, vagy félig mögötted sétáljon, mikor pórázon van, ne engedd, hogy túlságosan előre menjen, vagy csak bóklásszon a saját feje után.

 

5. Mielőtt kap valamit, kérj tőle egy feladatot. Lehet az egy Ül!, vagy Fekszik! parancs, de kérd tőle, mielőtt játékot, ételt, vagy csak jutifalatot adsz neki.

 

6. Válaszd a megfelelő kutyát: mielőtt örökbefogadsz, vagy vásárolsz egy kutyust, tájékozódj a fajta tulajdonságairól, jellemző egyéniségéről. Ha nem túl aktív életet élsz, akkor nem azok a fajták lesznek számodra ideálisak, melyeknek nagy a mozgásigénye, mint a vadászkutyák, vagy terelőkutyák. Sok mozgásra, feladatra van szükségük, hogy kiegyensúlyozottak, és boldogak lehessenek - ellenkező esetben feltalálják magukat (például egy kanapé szétszedésével).

 

7. Legyenek tiszták a szerepek a családban is. Mielőtt megérkezik a kutyus, beszélgessetek a kutyatartásról és az azzal járó felelősségről, hogyan kell vele bánni, kinek mi lesz a feladata.

 

 

Forrás: cesarsway.com
Indexkép forrás: barkerybath.com
Cikk első megjelenése: 2017. február 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MTI Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán! Hírek - Címlapon
Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán!
A gazdik őszi nehézségei Hírek - Címlapon
A gazdik őszi nehézségei