A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Legyél Te a falkavezér - íme 7 tipp!

2017. szeptember 10., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Nevelés
Egy egészséges kutya-gazda és kutya-család kapcsolat kiépítése azzal kezdődik, hogy tisztázzátok, ki is az úr a háznál. Ennek rendbetétele megalapozza a boldog, kiegyensúlyozott jövőtöket is! Lássuk, mit javasol a Csodálatos Kutyadoki!Már az első naptól fontos, hogy a kutya tisztában legyen azzal, ki a “Főnök”. Ellenkező esetben egyre több probléma merül majd fel, ahogy telik-múlik az idő, és a bajok orvoslása is egyre nehezebb lesz. A kutyának, a gazdinak és kettőtök kapcsolatának is az tesz jót, ha tisztázva vannak a szerepek - ami szerint a gazdi a falkavezér.

 

Íme, hét dolog, amit a Csodálatos Kutyadoki szerint be kell tartanod, hogy az új kiskutyád megtanulja, hogy bizony Te vagy a falkavezér, akire hallgatnia kell:

 

1. Legyen meg a napi rutinotok, amit tarts is be: indítsd a napot minimum 30-45 perc mozgással. A reggeli séták elengedhetetlenek a kutya mentális és fizikai egészségéhez egyaránt.

 

2. Minden nap szakíts időt a tanulásra, feladatok adására: a mentális gyakorlatok segítségével könnyebben megtanuljátok a határokat, szabályokat, korlátokat.

 

A közös játék is nagyon fontos a kutya-gazda kapcsolatban
A közös játék is nagyon fontos a kutya-gazda kapcsolatban
Fotó: barkerybath.com

 

3. Ha sétálni indultok, mindig Te legyél az első, aki kilép az ajtón! Ez egyértelmű jelzés a kutya számára, hogy kié a vezető szerep.

 

4. Soha ne engedd, hogy a kutya húzzon, cibáljon, mikor pórázon vezeted. Lehetőleg melletted, vagy félig mögötted sétáljon, mikor pórázon van, ne engedd, hogy túlságosan előre menjen, vagy csak bóklásszon a saját feje után.

 

5. Mielőtt kap valamit, kérj tőle egy feladatot. Lehet az egy Ül!, vagy Fekszik! parancs, de kérd tőle, mielőtt játékot, ételt, vagy csak jutifalatot adsz neki.

 

6. Válaszd a megfelelő kutyát: mielőtt örökbefogadsz, vagy vásárolsz egy kutyust, tájékozódj a fajta tulajdonságairól, jellemző egyéniségéről. Ha nem túl aktív életet élsz, akkor nem azok a fajták lesznek számodra ideálisak, melyeknek nagy a mozgásigénye, mint a vadászkutyák, vagy terelőkutyák. Sok mozgásra, feladatra van szükségük, hogy kiegyensúlyozottak, és boldogak lehessenek - ellenkező esetben feltalálják magukat (például egy kanapé szétszedésével).

 

7. Legyenek tiszták a szerepek a családban is. Mielőtt megérkezik a kutyus, beszélgessetek a kutyatartásról és az azzal járó felelősségről, hogyan kell vele bánni, kinek mi lesz a feladata.

 

 

Forrás: cesarsway.com
Indexkép forrás: barkerybath.com
Cikk első megjelenése: 2017. február 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Brimo partysátor JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán! Hírek - Címlapon
Rendhagyó focimeccs: kutyák a pályán!
A gazdik őszi nehézségei Hírek - Címlapon
A gazdik őszi nehézségei