A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar Állatorvosi Kamara: Nem terjesztik a kutyák és macskák a humán koronavírust!

2020. március 23., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Nem jelentenek veszélyt egészségünkre házi kedvenceink, és ők sem kaphatják el tőlünk a COVID-19 koronavírust, hangsúlyozza a Magyar Állatorvosi Kamara. Tájékozódjunk a hiányos információk utáni feltételezések helyett!



Az Állatvédőrség publikálta a Magyar Állatorvosi Kamara tájékoztatóját, mely hangsúlyozza, hogy ne hagyjuk félrevezetni magunkat a hiányos információk által.

 

Kiemeli: 

 

 

“A mai tudományos tények és ismeretek szerint a hazánkban általánosan háziállatként tartott állatfajok (beleértve természetesen a kutyákat és a macskákat is) nem terjesztik aktív módon az emberek járványos koronavírusos megbetegedését kiváltó kórokozót. Az emberi megbetegedések nem a háziállatainktól származnak és fordítva, a mai ismeretek szerint ez az emberi megbetegedést kiváltó vírus nem betegíti meg a háziállatainkat.”

 

 

 

A tájékoztatás rámutat, emberek között legkönnyebben emberek közvetlen érintkezéssel, valamint cseppfertőzéssel, azaz köhögéssel, tüsszentéssel terjed a vírus. A kutyák és macskák a vírusnak legextrémebb esetben is maximum közvetítői lehetnek abban az esetben, ha egy fertőzött ember rátüsszent vagy ráköhög az állat bundájára. Ez lényegében ugyanaz, mint hogy megfogjuk egymás után egy ajtó kilincsét, a bevásárlókocsit a boltban, vagy akár egy korlátot valamilyen közösségi téren. 

 

Nem kell tehát attól tartanunk, hogy kutyánktól vagy macskánktól elkaphatjuk a COVID-19 koronavírust.

Óvintézkedésként annyit tegyünk meg, hogy ne engedjük oda máshoz séta alatt, és ne engedjük meg másoknak, hogy megsimogassák kutyánkat. Hazaérve töröljük át mancsait, bundájának felületét egy hipoallergén törlőkendővel, vagy langyos, enyhén szappanos vízzel.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A PCR-teszteknél is pontosabban jelezhetik a speciálisan képzett kutyák a COVID-19 fertőzést A PCR-teszteknél is pontosabban jelezhetik a speciálisan képzett kutyák a COVID-19 fertőzést
Jöhet egy kedvesen szimatoló nózi a mintavételi pálca helyett? Egy kutatás szerint a betegség jelenlétét kiszagoló kutyák segítségével a kellemetlen beavatkozás is kiküszöbölhető lenne.

Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt Rangos díjat kapott a kutya, aki koalákat mentett a hatalmas bozóttüzek alatt
Bear, a border collie keverék Ausztrália négylábú hőse: több mint 100 sérült koalának segített a nyomára bukkanni a tomboló tűzvész idején.

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”

Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador
„Ő a mi kabalánk. A kórházban mindenki szereti, jelenléte nagyon jót tesz a személyzetnek is. Rengeteg nehézséggel küzdöttünk meg az elmúlt évben, de Buffy önmagában is egy csodálatos lélekterápia mindnyájunk számára.”

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt
Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatpatikák is nyitva lehetnek 15:00 óra után is Hírek - Címlapon
Az állatpatikák is nyitva lehetnek 15:00 óra után is
8 ikonikus filmjelenet kutyákkal újragondolva Hírek - Címlapon
8 ikonikus filmjelenet kutyákkal újragondolva