A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megértő társ – Megnyugtatja barátját a kutya, amikor utazás közben stresszel

2021. augusztus 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A fekete labrador pontosan tudja, családjának mikor van szüksége egy kis extra segítségre: álmából is felébreszti cukorbeteg gazdáját, az autóban pedig pillanatok alatt megnyugtatja szorongó barátját.Gazdája idősödő kutyája mellé keresett egy kedves, fiatalos társat, mikor egy zsúfolt menhelyen rátalált a fekete szépségre két évvel ezelőtt. Attól a naptól fogva, hogy beköltözött új otthonába, Eddy és a kisöreg Daidy elválaszthatatlanok:

 

„Ők ketten olyanok, mintha édestestvérek lennének: mindent együtt csinálnak, játszanak és szaladgálnak a kertben, és természetesen egymás mellett hajtják álomra fejüket. Néha még egymáson is alszanak, ahogy éppen kényelmesnek találják” – mesélte a bájos páros büszke anyukája.

 

Eddy érzékenysége és együttérzése már az első napokban megmutatkozott: valamilyen titokzatos módon ráérzett arra, ha gazdija vagy pajtása nem érezte jól magát, és egy kis lelki megnyugtatásra vágyott.

 

Daisy, az idős kutyus és hű társa, a mentett labrador
Daisy, az idős kutyus és hű társa, a mentett labrador
Fotó: Ashley Karlin/TheDodo

 

Közel 50 kilós méretével hirtelen mellettük termett, és kedveskedéssel igyekezett oldani a hangulatot. E szokást a mai napig megőrizte, egy-egy különleges helyzetben nem sajnálja bevetni képességét. Daisy néni ugyanis nagyon nehezen viseli az utazást, és gyakran rájön a rosszullét az autóban. Társa ebben is segíti:

 

„Ahogy lefekszik a hátsó ülésen, Daisy nyáladzani kezd. Ilyenkor Eddy szorosan hozzábújik, méghozzá úgy, hogy fejét rajta nyugtathassa. Ha ezt véletlenül elmulasztja, Daisy folyton-folyvást felpattan, ide-oda ficereg, mígnem hányingerét már nem tudja visszatartani.”

 

„Azt hiszem, Eddy egyszerűen megérzi, ha valaki nincsen jól, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy megnyugtassa. Észrevettük, hogy amikor így helyezkednek el az autóban, a kisöregünk könnyebben viseli a dolgot, nem hány, és rendszerint hamar álomba merül.”

 

Az utazási betegséggel küzdő kutya megnyugszik barátja segítségével
Az utazási betegséggel küzdő kutya megnyugszik barátja segítségével
Fotó: Ashley Karlin/TheDodo

 

A négylábú segítőkészsége nem ismer határokat, gondosan ügyel arra is, hogy „szülei” a nap minden percében jól érezhessék magukat. Nemrégiben furcsán kezdett el viselkedni, egyre többször tette rá fejét anyukája pocakjára. Ez volt az a jel, amelyre gyanakodni kezdtek, és sejtésük be is igazolódott: babavárás elé néznek, és Eddy megérezte, hogy odabent egy kicsiny élet van növekvőben. De más téren is segíti gazdáját:

 

„Számtalanszor felébresztett már alvás közben is, mielőtt a vércukorszintem veszélyesen leesett volna. Sohasem részesült ilyen képzésben, mégis érzékeli a szervezetemben bekövetkező változást, és jelzi, hogy baj van” - mondta el a hálás kismama, hiszen figyelmes kutyájának köszönhetően mindig biztonságban érezheti magát és szeretteit is.

 

Újra és újra lenyűgöznek minket a kutyák varázslatos, a hétköznapok valóságán túlmutató képességei. Milyen sivár is lenne az életünk nélkülük, igaz?

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Ashley Karlin/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Praktiker Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos Hírek - Címlapon
Felfüggesztettel megúszhatja a szombathelyi tacskógyilkos
Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának Hírek - Címlapon
Megható egymásra találás: kölyök barátja mutatja az utat a vak kutyának