A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megértő társ – Megnyugtatja barátját a kutya, amikor utazás közben stresszel

2021. augusztus 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A fekete labrador pontosan tudja, családjának mikor van szüksége egy kis extra segítségre: álmából is felébreszti cukorbeteg gazdáját, az autóban pedig pillanatok alatt megnyugtatja szorongó barátját.Gazdája idősödő kutyája mellé keresett egy kedves, fiatalos társat, mikor egy zsúfolt menhelyen rátalált a fekete szépségre két évvel ezelőtt. Attól a naptól fogva, hogy beköltözött új otthonába, Eddy és a kisöreg Daidy elválaszthatatlanok:

 

„Ők ketten olyanok, mintha édestestvérek lennének: mindent együtt csinálnak, játszanak és szaladgálnak a kertben, és természetesen egymás mellett hajtják álomra fejüket. Néha még egymáson is alszanak, ahogy éppen kényelmesnek találják” – mesélte a bájos páros büszke anyukája.

 

Eddy érzékenysége és együttérzése már az első napokban megmutatkozott: valamilyen titokzatos módon ráérzett arra, ha gazdija vagy pajtása nem érezte jól magát, és egy kis lelki megnyugtatásra vágyott.

 

Daisy, az idős kutyus és hű társa, a mentett labrador
Daisy, az idős kutyus és hű társa, a mentett labrador
Fotó: Ashley Karlin/TheDodo

 

Közel 50 kilós méretével hirtelen mellettük termett, és kedveskedéssel igyekezett oldani a hangulatot. E szokást a mai napig megőrizte, egy-egy különleges helyzetben nem sajnálja bevetni képességét. Daisy néni ugyanis nagyon nehezen viseli az utazást, és gyakran rájön a rosszullét az autóban. Társa ebben is segíti:

 

„Ahogy lefekszik a hátsó ülésen, Daisy nyáladzani kezd. Ilyenkor Eddy szorosan hozzábújik, méghozzá úgy, hogy fejét rajta nyugtathassa. Ha ezt véletlenül elmulasztja, Daisy folyton-folyvást felpattan, ide-oda ficereg, mígnem hányingerét már nem tudja visszatartani.”

 

„Azt hiszem, Eddy egyszerűen megérzi, ha valaki nincsen jól, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy megnyugtassa. Észrevettük, hogy amikor így helyezkednek el az autóban, a kisöregünk könnyebben viseli a dolgot, nem hány, és rendszerint hamar álomba merül.”

 

Az utazási betegséggel küzdő kutya megnyugszik barátja segítségével
Az utazási betegséggel küzdő kutya megnyugszik barátja segítségével
Fotó: Ashley Karlin/TheDodo

 

A négylábú segítőkészsége nem ismer határokat, gondosan ügyel arra is, hogy „szülei” a nap minden percében jól érezhessék magukat. Nemrégiben furcsán kezdett el viselkedni, egyre többször tette rá fejét anyukája pocakjára. Ez volt az a jel, amelyre gyanakodni kezdtek, és sejtésük be is igazolódott: babavárás elé néznek, és Eddy megérezte, hogy odabent egy kicsiny élet van növekvőben. De más téren is segíti gazdáját:

 

„Számtalanszor felébresztett már alvás közben is, mielőtt a vércukorszintem veszélyesen leesett volna. Sohasem részesült ilyen képzésben, mégis érzékeli a szervezetemben bekövetkező változást, és jelzi, hogy baj van” - mondta el a hálás kismama, hiszen figyelmes kutyájának köszönhetően mindig biztonságban érezheti magát és szeretteit is.

 

Újra és újra lenyűgöznek minket a kutyák varázslatos, a hétköznapok valóságán túlmutató képességei. Milyen sivár is lenne az életünk nélkülük, igaz?

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Ashley Karlin/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák is lehetnek csiklandósak? A kutyák is lehetnek csiklandósak?
Elgondolkodtál már valaha azon, mit csinál a kutyád, amikor lábaival kalimpál, miközben a pocakját vagy hátát vakargatod? Lehet, hogy csiklandozza az érintésed?

Hasnyálmirigy-gyulladás kutyáknál – Tünetek és teendők betegség esetén Hasnyálmirigy-gyulladás kutyáknál – Tünetek és teendők betegség esetén
Változatos tünetei miatt nem mindig könnyű felismerni a betegséget, ám az állapot hamar súlyosbodhat, ezért mielőbbi állatorvosi ellátást igényel. Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával a természetben - Vár az év egyik legkülönlegesebb kutyás programja! Hírek - Címlapon
Kutyával a természetben - Vár az év egyik legkülönlegesebb kutyás programja!
Rendőrök segítenek otthont találni az árva kutyáknak Hírek - Címlapon
Rendőrök segítenek otthont találni az árva kutyáknak