A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megértő társ – Megnyugtatja barátját a kutya, amikor utazás közben stresszel

2021. augusztus 19., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A fekete labrador pontosan tudja, családjának mikor van szüksége egy kis extra segítségre: álmából is felébreszti cukorbeteg gazdáját, az autóban pedig pillanatok alatt megnyugtatja szorongó barátját.Gazdája idősödő kutyája mellé keresett egy kedves, fiatalos társat, mikor egy zsúfolt menhelyen rátalált a fekete szépségre két évvel ezelőtt. Attól a naptól fogva, hogy beköltözött új otthonába, Eddy és a kisöreg Daidy elválaszthatatlanok:

 

„Ők ketten olyanok, mintha édestestvérek lennének: mindent együtt csinálnak, játszanak és szaladgálnak a kertben, és természetesen egymás mellett hajtják álomra fejüket. Néha még egymáson is alszanak, ahogy éppen kényelmesnek találják” – mesélte a bájos páros büszke anyukája.

 

Eddy érzékenysége és együttérzése már az első napokban megmutatkozott: valamilyen titokzatos módon ráérzett arra, ha gazdija vagy pajtása nem érezte jól magát, és egy kis lelki megnyugtatásra vágyott.

 

Daisy, az idős kutyus és hű társa, a mentett labrador
Daisy, az idős kutyus és hű társa, a mentett labrador
Fotó: Ashley Karlin/TheDodo

 

Közel 50 kilós méretével hirtelen mellettük termett, és kedveskedéssel igyekezett oldani a hangulatot. E szokást a mai napig megőrizte, egy-egy különleges helyzetben nem sajnálja bevetni képességét. Daisy néni ugyanis nagyon nehezen viseli az utazást, és gyakran rájön a rosszullét az autóban. Társa ebben is segíti:

 

„Ahogy lefekszik a hátsó ülésen, Daisy nyáladzani kezd. Ilyenkor Eddy szorosan hozzábújik, méghozzá úgy, hogy fejét rajta nyugtathassa. Ha ezt véletlenül elmulasztja, Daisy folyton-folyvást felpattan, ide-oda ficereg, mígnem hányingerét már nem tudja visszatartani.”

 

„Azt hiszem, Eddy egyszerűen megérzi, ha valaki nincsen jól, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy megnyugtassa. Észrevettük, hogy amikor így helyezkednek el az autóban, a kisöregünk könnyebben viseli a dolgot, nem hány, és rendszerint hamar álomba merül.”

 

Az utazási betegséggel küzdő kutya megnyugszik barátja segítségével
Az utazási betegséggel küzdő kutya megnyugszik barátja segítségével
Fotó: Ashley Karlin/TheDodo

 

A négylábú segítőkészsége nem ismer határokat, gondosan ügyel arra is, hogy „szülei” a nap minden percében jól érezhessék magukat. Nemrégiben furcsán kezdett el viselkedni, egyre többször tette rá fejét anyukája pocakjára. Ez volt az a jel, amelyre gyanakodni kezdtek, és sejtésük be is igazolódott: babavárás elé néznek, és Eddy megérezte, hogy odabent egy kicsiny élet van növekvőben. De más téren is segíti gazdáját:

 

„Számtalanszor felébresztett már alvás közben is, mielőtt a vércukorszintem veszélyesen leesett volna. Sohasem részesült ilyen képzésben, mégis érzékeli a szervezetemben bekövetkező változást, és jelzi, hogy baj van” - mondta el a hálás kismama, hiszen figyelmes kutyájának köszönhetően mindig biztonságban érezheti magát és szeretteit is.

 

Újra és újra lenyűgöznek minket a kutyák varázslatos, a hétköznapok valóságán túlmutató képességei. Milyen sivár is lenne az életünk nélkülük, igaz?

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Ashley Karlin/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier A hűség és odaadás jelképe: 14 évig őrizte gazdája sírját Bobby, a terrier
Skócia, 1858. A bozontos kiskutya gazdáját súlyos betegség ragadta el. Bobby elkísérte utolsó útjára, majd leheveredett a sírhantra, és elhatározta, hogy vigyáz rá, amíg csak él.

A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel A rák korai felismerése kutyáknál - 12 árulkodó jel
Kutyáinkat is érinthetik daganatos megbetegedések, ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely tünetek jelentkezése esetén lehet rákra gyanakodni. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani.

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól? Mit tehetsz, ha kutyád fél a vihartól?
Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Hírstart MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával a természetben - Vár az év egyik legkülönlegesebb kutyás programja! Hírek - Címlapon
Kutyával a természetben - Vár az év egyik legkülönlegesebb kutyás programja!
Rendőrök segítenek otthont találni az árva kutyáknak Hírek - Címlapon
Rendőrök segítenek otthont találni az árva kutyáknak