A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Megjöttem!" - Csengetett a kutya egykori menhelye kapuján, miután elveszett új otthonából

2023. február 16., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Rettentően meglepődtek az állatmentők, mikor Bailey képe villant fel a kapucsengő kameráján, hiszen több mint 15 kilométerre költözött tőlük.



 

Még januárban történt, hogy a frissen örökbeadott kutyának nyoma veszett. Miközben családja kétségbeesetten kereste, Bailey egyre messzebb került tőlük – magányosan bolyongott a texasi El Paso városában, mígnem belső iránytűje működésbe lépett.

 

Eltűnéséről azonnal értesítették a gazdik az állatmenhelyet, a hír január 29-én ki is került közösségi oldalukra. Eszerint a városközponttól északnyugatra található otthonából lépett meg, így a környéken lakók segítségét kérték megtalálásában.

 

 

Bailey, a nagytestű keverék kutya még januárban veszett el új otthonából
Bailey, a nagytestű keverék kutya még januárban veszett el új otthonából
Fotó: Facebook/Animal Rescue League of El Paso

 

 

Többen is jelezték, hogy látták őt, Bailey-nek azonban volt egy terve: nem hagyta, hogy megfogják, ehelyett folytatta útját északnak. Addig-addig rótta az utcákat, amíg két nap múlva megérkezett arra a menhelyre, ahonnan örökbefogadták:

 

„Bailey már biztonságban van. Nagy-nagy köszönettel tartozunk mindazoknak, akik keresték őt, figyelték, merre jár, telefonáltak nekünk róla, és velünk együtt reménykedtek érte. Jól tudjuk, milyen hihetetlen teremtmények a kutyák. Bailey visszatért hozzánk, és éjjel egy óra tizenöt perckor megnyomta a kapucsengőt. Bebocsátásért könyörgött, mi pedig rohantunk is elé, hogy beengedjük. Elhelyeztük korábbi kenneljében, ahol kipihenhette az út fáradalmait, és megvárhatta családját.”

 

 

Hahó, megjöttem - Megnyomta a menhely kapucsengőjét a kutya
"Hahó! Megjöttem!"
Megnyomta a menhely kapucsengőjét a kutya
Fotó: Facebook/Animal Rescue League of El Paso

 

 

Loretta Hyde, az el paso-it állatmentő szervezet alapítója is háláját fejezte ki amiatt, hogy ilyen szerencsésen alakult Bailey története, tekintve, hogy egy több mint 650 ezres lakosú városról van szó, ahol még 16 kilométeres távolságból is „hazatalált” egykori védencük:

 

„Ezek a kutyák sokkal többet tudnak annál, mint amit hajlamosak vagyunk feltételezni róluk. Honnan tudhatta, melyik irányba kell mennie? Mindenesetre úgy tűnik, nálunk jól érzik magukat a gazdikeresők, szívesen jönnek el hozzánk azután is, hogy otthonra találtak” - mondta el mosolyogva Hyde.

 

Bailey iránytűje végül is jól működött, csak éppen előző otthonába vezette őt, így találhatott újra haza. Minden jó, ha a vége jó!

 

 

Hogyan találnak haza a kutyák? - Kutyabarát helyek

Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Animal Rescue League of El Paso

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Videón a kiskutya, akit napokkal a földrengés után ástak ki a romok alól Hírek - Címlapon
Videón a kiskutya, akit napokkal a földrengés után ástak ki a romok alól
Az állataim nélkül soha! Hírek - Címlapon
Az állataim nélkül soha!