A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”

2023. március 29., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."



 

Azt mondják, egy mentett kutya barátsága és hűsége semmihez sem fogható. Különleges kötelék fűzi gazdájához, hálája elkísér egy életen át. Egy nemrég történt angliai eset is jól példázza ezt: Ruby, az 5 éves németjuhász-labrador keverék esetében alig telt el néhány nap, mikor új családja megbizonyosodhatott efelől.

 

Röviddel azután, hogy sétára indult gazdijával, az idős bácsinak váratlanul leesett a vércukra, és elájult. Ha ez még nem lett volna elég, egyensúlyát vesztve beleesett egy közel 2 és fél méter mély vizesárokba, ahonnan még akkor sem tudott volna kimászni, ha eszméleténél van. Ruby megérezte, hogy nagy a baj, és ugatni kezdett.

 

 

Megmentette idős gazdáját a kutya, miután elájult
Megmentette idős gazdáját a kutya, miután elájult
Fotó: Dogs Trust

 

 

Amikor magamhoz tértem, fogalmam sem volt, hol vagyok, és mi történt. Éreztem, hogy a csizmám megtelik vízzel, de mozdulni sem volt erőm. Hallottam Ruby ugatását, így hívott nekem segítséget. Mindent megtett, hogy valaki rám találjon, annyi szent. Amikor összeszedtem kicsit magam, megpróbáltam felkapaszkodni az árokparton, de minden csurom víz volt, és folyton visszacsúsztam” - idézte fel az ijesztő élményt Peter Bradley, az idős úr.

 

Szerencsére Ruby kitartása hamar eredményre vezetett: a közelben valakinek megütötte a fülét, micsoda zajt csap egy kutya, és odament megnézni, mi lehet a gond. Gazdija szerint így menekülhetett meg, hiszen „ha nem ugatott volna olyan kétségbeesetten, ahogy tette, ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna”.

 

 

Ruby, a mentett kutya - hűsége és hálája végtelen
Ruby, a mentett kutya - hűsége és hálája végtelen
Fotó: Dogs Trust

 

 

Az idős bácsit végül kisegítették az árokból, de nem sokkal azután, hogy biztonságban hazaértek, újra elvesztette az eszméletét. Természetesen Ruby ekkor sem hagyta magára, újra hangot adott kétségbeesésének:

 

„Otthon ismét elájulhattam, és a következő dolog, amire emlékszem, hogy a barátom mellettem áll, és szólongat. Úgy talált ránk, hogy Ruby rajtam feküdt. Azonnal kihívta a mentőket” - mesélte Bradley.

 

Megpróbált megvédeni engem, de amikor rájött, hogy a mentőorvosok azért vannak ott, hogy segítsenek rajtam, odaengedte őket hozzám. Nem szerettem volna bemenni a kórházba... Külön hálás vagyok, hogy a nővérek megoldották otthon a kezelésem. Gondos ápolásuknak és Rubynak köszönhetően már sokkal jobban érzem magam” - mesélte megkönnyebbülten a gazdi.

 

 

Ruby, a németjuhász-labrador keverék a Dogs Trust menhelyén
Ruby, a németjuhász-labrador keverék még a Dogs Trust menhelyén
Fotó: Dogs Trust

 

 

Első közös hetük nem maradt izgalmak nélkül, történetüket olvasva olyan érzés, mintha valóban egymásnak teremtették volna őket:

 

Ruby nagyon hamar elkezdett hozzánk kötődni – mintha mindig is együtt lettünk volna. Minden nap elmegyünk sétálni, és most, hogy ő velünk van, sokkal nagyobb biztonságban érezzük magunkat. Ő a mi kis hősünk!” - jelentette ki hálásan Peter és kedvese, Debbie.

 


 

Kutyák - barátaink, hűséges társaink ők - sokszor az életünket köszönhetjük nekik!

 

 

Megmentette gazdája életét a nemrég örökbefogadott német juhászkutya - Kutyabarát helyek

"Úgy érzem, sokkal jobban szeretem őt, mint eddig valaha. Sohasem fogom elfelejteni hősiességét, mely azon a rettenetesen éjszakán előbújt belőle."

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Dogs Trust

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MOL Nyrt. Praktiker Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Hírek - Címlapon
Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján Hírek - Címlapon
Bőröndbe rejtett kutyatetemet találtak a Duna partján