A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentettből megmentő: egy gödörben reszkető kóborkához vezette gazdáját a kutya

2022. január 18., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Nézd, kit találtam, segítsünk rajta!" - mintha ezt mondta volna gazdijának az örökbefogadott kutya, miután rábukkant a bőrig ázott, csontsovány rókakopóra a parkban.Egy szép őszi napon William Thomas Green korán felkelt, hogy elvigye kedvencét a közeli kutyafuttatóra. Bár egész éjjel szakadt az eső, a mentett pitbull nagyon is vágyott egy kiadós sétára és játékra. Ám ahogy beléptek a kapun, Cokie figyelmét magára vonta valami:

 

„Egyből odarohant a park egyik sarkához és folyamatosan rám bámult. Követtem őt, hogy megnézhessem, mit talált, mi kelthetett benne aggodalmat” – emlékezett vissza a különös eseményre a férfi.

 

Borzasztó állapotban volt a kidobott kutya, amikor rátaláltak
Borzasztó állapotban volt a kidobott kutya, amikor rátaláltak
Fotó: William Thomas Green/TheDodo

 

Álmában sem hitte volna, mire bukkannak majd, ám a látványtól ledöbbent: egy csont és bőr test kuporgott egy sáros gödörben, bundáját teljesen átáztatta az éjjeli eső, és olyannyira gyenge volt, hogy lábra sem tudott állni. A megtört tekintetű rókakopót a viharban hagyhatták magára, és menedék híján bevackolta magát egy lyukba, bízva abban, hogy érkezik segítség.

 

„Vittem neki az autóból ételt és vizet. Miután jóllakott, megpróbált felállni, és rogyadozó lábain követni kezdett. Nem tévesztett szem elől.”

 

@lonelyfoxmusic #answer to @Subani Moktan this popped off and now shes 60 pounds and the happiest dog ever???? #rescuedog #malnourished #abandoned #happypuppy #sweetdog ♬ Own Brand Freestyle - FelixThe1st & Dreya Mac

 

A simogatás és kedvesség hatására oldódott a félelme, így elindulhattak az állatorvoshoz. A vizsgálatok kimutatták, hogy szívférges és rendkívül alultáplált. Állapota arról árulkodott, hogy korábban több alomnak adott életet – minden bizonnyal kihasználták a kölykökért cserébe, aztán megváltak tőle.

 

Szerencséjére aznap reggel egy olyan ember talált rá, aki egyből a szívébe fogadta, és megkezdődhetett életének új, boldogabb fejezeteNevét is innen kapta: Lucky Lucy, vagyis Szerencsés Lucy, mely örökké emlékeztetni fogja a férfit is arra, milyen szerencsének mondhatja magát négylábú barátaival.

 

Szerencsés Lucy otthonra talált és nagyon boldog
Szerencsés Lucy otthonra talált és nagyon boldog
Fotó: William Thomas Green/TheDodo

 

Néhány nap regenerálódást követően meglátogatták alabamai rokonaikat, akiket első pillanattól fogva lenyűgözött a rókakopó barátságos személyisége:

 

„A feleségem szülei és húgom öccse is odáig voltak tőle. Magukhoz vették, és Lucy végre megbecsült családtagként élheti mindennapjait. Szépen felgyógyult, visszanyerte egészséges testsúlyát, több mint 30 kg” – és a valaha elhagyott kutyus lassacskán megértette, hogy soha többé nem kell aggódnia semmi miatt.

 

„Az első néhány hétben meglehetősen félénken viselkedett, fajtáját meghazudtolva egy hang sem jött ki a torkán. Ahogy rájött, hogy biztonságban van és szeretik, halk, vidám vonyításokkal fejezte ki örömét, amiből tudhattuk, már bízik bennünk. Most, ha meglát egy madarat odakint, olyan hangerővel jelzi, hogy az egész ház beleremeg.”

 

@lonelyfoxmusic A happy ending for #lucky! #rescuedog #abandoneddog #abandonedpuppy #puppy #dog #whorescuedwho #pups #playtime ♬ You Got A Friend In Me (From "Toy Story") - Just Kids

 

Lucy és megtalálója, Cokie barátsága is elmélyült az elmúlt hónapokban. Imádnak játszani, és együtt szundikálni; olyanokká váltak, mint két testvér. A rókakopó ezerszeresen meghálálja a törődést és szeretetet új családjának is:

 

„Valóban nagyszerű, hogy második esélyt kaphatott az élettől. Felfoghatatlan, hogy lehet benne ennyi kedvesség mindazok után, amit átélt.”

 

Lucy, a rókakopó és megtalálója, Cokie, a mentett pitbull együtt pihen
Lucy, a rókakopó és megtalálója, Cokie, a mentett pitbull együtt pihen
Fotó: William Thomas Green/TheDodo

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: William Thomas Green/TheDodo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat Így örült a menhelyi kutya, amikor új gazdija aláírta az örökbefogadási papírokat
Mintha érezte volna, hogy most valami nagyon fontos dolog van történőben.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Téli finomság - Így készíts kedvencednek gyógynövényes teát! Hírek - Címlapon
Téli finomság - Így készíts kedvencednek gyógynövényes teát!
Íme, a legifjabb tűzoltókutya - A kis Sam minden szívet elrabol! Hírek - Címlapon
Íme, a legifjabb tűzoltókutya - A kis Sam minden szívet elrabol!