A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre

2020. október 23., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ahogy kiengedik a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.Toro, a kedves keverék egy évvel ezelőtt érkezett a Hempstead-i állatmenhelyre, miután egy elhagyott háznál rátaláltak. Volt gazdái láncra verve hagyták ott, s a szomorú kutya már alig várta, hogy sorsa jobbra forduljon. Az állatmentők sejtései szerint egész életében kinti kutya lehetett, és tudták, hogy időbe fog telni, mire megszokja új környezetét.

 

„Amikor először belépett a menhelyre, ideges volt és lefagyott. Lassacskán felengedett azon emberek társaságában, akiket megkedvelt, de még ma, egy év elteltével is szorongást kelt benne a menhelyi élet.” – mesélte Melissa Fogarty, a szervezet munkatársa a The Dodo-nak.

 

Toro imádja a szeretgetést
Toro imádja a szeretgetést
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

Félelmei ellenére ugyanakkor egyvalami hamar kiderült a kutyáról. Szíve majd kicsordul a szeretettől, és már az első napokban különös módon adta tudtára gondozóinak: nagy öleléssel üdvözölte őket. 

 

„Egyike voltam azoknak, akik kivitték sétálni, miután hozzánk került. Szabadon mozoghatott a játszóterünkön, és úgy 15 perc elteltével odajött hozzám, és megölelt. Azóta egyre több barátra tett szert, és mindenkinek ad egy jó nagy ölelést.”

 

A menhelyen még mindig nehezen találja fel magát. Szorongása ellenére Toro hálás, hogy a magány után biztonságra talált és szeretettel veszik körül. Mindenkit emlékeztet erre, amikor csak lehetősége nyílik rá. 

 

Mindenkit megölel a menhelyi kutya
Mindenkit megölel a menhelyi kutya
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

„Ahogy kiengedjük a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.”

 

Januárban már akadt egy komoly érdeklődője, aki haza is vitte magával, de másfél hét után visszahozta a menhelyre, mert Toro nem felelt meg az elvárásoknak. Hosszú ideje vár már egy türelmes, megértő gazdira, akivel megoszthatja túláradó érzelmeit. Tény, hogy van még mit tanulnia az életről és némi képzés is előnyére válna, de szívesen tanul. Gondozói abban bíznak, hogy rövidesen felkelti valaki figyelmét, aki életre szóló négylábú társat keres magának, és nem riad vissza attól sem, ha eleinte meg kell dolgozni az örömteli hétköznapokért.

 

A mosolygós kutya nagyon vágyik egy saját gazdira
A mosolygós kutya nagyon vágyik egy saját gazdira
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

Sajnos nem könnyű a középkorú és idősebb kutyák helyzete a menhelyeken, ahol szinte elvesznek a gazdikeresők tengerében. A kennelben várakozva nehezen mutatkozik meg valódi személyiségük, de ugyanolyan hálásak a foglalkozásért, törődésért, mint fiatalabb társaik. Figyeljünk oda rájuk is, ha egy kutya örökbefogadását fontolgatjuk!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi
Egy élethosszon át tartó barátság örök emléket hagy szívünkben - és kedvenceinkében is. A szeretet velünk marad, egy élethű festmény pedig előcsalogathatja, ahogy történetünk főhősénél is. Megható videó!

Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták Tengerészgyalogosok mentették ki az árvízből a kimerült kutyát, majd örökbe is fogadták
A végtelenül legyengült kutya órák óta várhatta, hogy valaki felfigyeljen rá, és felkarolja. Mancsát rátette a csónak szélére, kérve, hogy emeljék be, mentsék meg. Megható videó!

Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya Egyre csak ölelte megmentőjét a szemétkupacon talált kölyökkutya
Az állatmentő vállára tette fejét, aztán bedugta nóziját a karja alá. Mintha tudta volna, hogy most már biztonságban van, és minden rendben lesz.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből Ilyen nagy és boldog kutya lett a maratonfutó nő által megmentett apró kölyökből
Maratonfutó verseny közben találta a sportoló az elhagyott kis kölyökkutyát: a táv második felét karjában a csöppséggel tette meg. Nem csak megmentőre, de szerető gazdira is talált aznap a kutya!

Megható videó: 200 nap után alig hitte el az elveszett kutya, hogy újra látja gazdáját Megható videó: 200 nap után alig hitte el az elveszett kutya, hogy újra látja gazdáját
A menhelyen töltött hónapok után a kutya egy pillanatig döbbenten állt, mintha azt kérdezné: "Tényleg jól látom, amit látok?"

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Miért szeretik a kutyák csipkedni, rágicsálni egymást? És minket? Miért szeretik a kutyák csipkedni, rágicsálni egymást? És minket?
Bármennyire is aranyos egy kölyöknél, hamar kellemetlenné válhat, ha kutyánk előszeretettel rágicsálja meg kezünket, lábunkat. Honnan ered a viselkedés és mit szeretne közölni általa?

Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is Mancsát nyújtja gazdájának fürdés közben a mopsz, aki retteg a víztől és a fürdetéstől is
Kis termete ellenére óriási szívvel áldotta meg a sors, együttérzésének pedig bájos módon ad hangot. Vagyis mancsot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Látványos 3D-modelleket alkottak a kutyák agyáról magyar kutatók Hírek - Címlapon
Látványos 3D-modelleket alkottak a kutyák agyáról magyar kutatók
Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák Hírek - Címlapon
Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák