A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre

2020. október 23., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ahogy kiengedik a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.Toro, a kedves keverék egy évvel ezelőtt érkezett a Hempstead-i állatmenhelyre, miután egy elhagyott háznál rátaláltak. Volt gazdái láncra verve hagyták ott, s a szomorú kutya már alig várta, hogy sorsa jobbra forduljon. Az állatmentők sejtései szerint egész életében kinti kutya lehetett, és tudták, hogy időbe fog telni, mire megszokja új környezetét.

 

„Amikor először belépett a menhelyre, ideges volt és lefagyott. Lassacskán felengedett azon emberek társaságában, akiket megkedvelt, de még ma, egy év elteltével is szorongást kelt benne a menhelyi élet.” – mesélte Melissa Fogarty, a szervezet munkatársa a The Dodo-nak.

 

Toro imádja a szeretgetést
Toro imádja a szeretgetést
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

Félelmei ellenére ugyanakkor egyvalami hamar kiderült a kutyáról. Szíve majd kicsordul a szeretettől, és már az első napokban különös módon adta tudtára gondozóinak: nagy öleléssel üdvözölte őket. 

 

„Egyike voltam azoknak, akik kivitték sétálni, miután hozzánk került. Szabadon mozoghatott a játszóterünkön, és úgy 15 perc elteltével odajött hozzám, és megölelt. Azóta egyre több barátra tett szert, és mindenkinek ad egy jó nagy ölelést.”

 

A menhelyen még mindig nehezen találja fel magát. Szorongása ellenére Toro hálás, hogy a magány után biztonságra talált és szeretettel veszik körül. Mindenkit emlékeztet erre, amikor csak lehetősége nyílik rá. 

 

Mindenkit megölel a menhelyi kutya
Mindenkit megölel a menhelyi kutya
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

„Ahogy kiengedjük a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.”

 

Januárban már akadt egy komoly érdeklődője, aki haza is vitte magával, de másfél hét után visszahozta a menhelyre, mert Toro nem felelt meg az elvárásoknak. Hosszú ideje vár már egy türelmes, megértő gazdira, akivel megoszthatja túláradó érzelmeit. Tény, hogy van még mit tanulnia az életről és némi képzés is előnyére válna, de szívesen tanul. Gondozói abban bíznak, hogy rövidesen felkelti valaki figyelmét, aki életre szóló négylábú társat keres magának, és nem riad vissza attól sem, ha eleinte meg kell dolgozni az örömteli hétköznapokért.

 

A mosolygós kutya nagyon vágyik egy saját gazdira
A mosolygós kutya nagyon vágyik egy saját gazdira
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

Sajnos nem könnyű a középkorú és idősebb kutyák helyzete a menhelyeken, ahol szinte elvesznek a gazdikeresők tengerében. A kennelben várakozva nehezen mutatkozik meg valódi személyiségük, de ugyanolyan hálásak a foglalkozásért, törődésért, mint fiatalabb társaik. Figyeljünk oda rájuk is, ha egy kutya örökbefogadását fontolgatjuk!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Látványos 3D-modelleket alkottak a kutyák agyáról magyar kutatók Hírek - Címlapon
Látványos 3D-modelleket alkottak a kutyák agyáról magyar kutatók
Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák Hírek - Címlapon
Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák