A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre

2020. október 23., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ahogy kiengedik a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.Toro, a kedves keverék egy évvel ezelőtt érkezett a Hempstead-i állatmenhelyre, miután egy elhagyott háznál rátaláltak. Volt gazdái láncra verve hagyták ott, s a szomorú kutya már alig várta, hogy sorsa jobbra forduljon. Az állatmentők sejtései szerint egész életében kinti kutya lehetett, és tudták, hogy időbe fog telni, mire megszokja új környezetét.

 

„Amikor először belépett a menhelyre, ideges volt és lefagyott. Lassacskán felengedett azon emberek társaságában, akiket megkedvelt, de még ma, egy év elteltével is szorongást kelt benne a menhelyi élet.” – mesélte Melissa Fogarty, a szervezet munkatársa a The Dodo-nak.

 

Toro imádja a szeretgetést
Toro imádja a szeretgetést
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

Félelmei ellenére ugyanakkor egyvalami hamar kiderült a kutyáról. Szíve majd kicsordul a szeretettől, és már az első napokban különös módon adta tudtára gondozóinak: nagy öleléssel üdvözölte őket. 

 

„Egyike voltam azoknak, akik kivitték sétálni, miután hozzánk került. Szabadon mozoghatott a játszóterünkön, és úgy 15 perc elteltével odajött hozzám, és megölelt. Azóta egyre több barátra tett szert, és mindenkinek ad egy jó nagy ölelést.”

 

A menhelyen még mindig nehezen találja fel magát. Szorongása ellenére Toro hálás, hogy a magány után biztonságra talált és szeretettel veszik körül. Mindenkit emlékeztet erre, amikor csak lehetősége nyílik rá. 

 

Mindenkit megölel a menhelyi kutya
Mindenkit megölel a menhelyi kutya
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

„Ahogy kiengedjük a kennelből, első reakciója az, hogy megöleli sétáltatóját. Útja során mindenkit elhalmoz szeretetével, akivel találkozik.”

 

Januárban már akadt egy komoly érdeklődője, aki haza is vitte magával, de másfél hét után visszahozta a menhelyre, mert Toro nem felelt meg az elvárásoknak. Hosszú ideje vár már egy türelmes, megértő gazdira, akivel megoszthatja túláradó érzelmeit. Tény, hogy van még mit tanulnia az életről és némi képzés is előnyére válna, de szívesen tanul. Gondozói abban bíznak, hogy rövidesen felkelti valaki figyelmét, aki életre szóló négylábú társat keres magának, és nem riad vissza attól sem, ha eleinte meg kell dolgozni az örömteli hétköznapokért.

 

A mosolygós kutya nagyon vágyik egy saját gazdira
A mosolygós kutya nagyon vágyik egy saját gazdira
Fotó: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

 

Sajnos nem könnyű a középkorú és idősebb kutyák helyzete a menhelyeken, ahol szinte elvesznek a gazdikeresők tengerében. A kennelben várakozva nehezen mutatkozik meg valódi személyiségük, de ugyanolyan hálásak a foglalkozásért, törődésért, mint fiatalabb társaik. Figyeljünk oda rájuk is, ha egy kutya örökbefogadását fontolgatjuk!

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/adopt_toro_who_hugs/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Odaült egy idegen férfi lábához a rottweiler – kiderült, nemrég veszítette el kedvencét Odaült egy idegen férfi lábához a rottweiler – kiderült, nemrég veszítette el kedvencét
A parkban sétáltak, mint mindig. Ám a kutya egyszer csak leheveredett egy bácsi közelében, és jelentőségteljesen bámult rá.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait Bakancslista árva őszpofiknak? Ezen a helyen bearanyozzák az idős kutyák hátralévő napjait
Tárt karokkal fogadják az idős kutyákat, akik sokszor a hospice otthonban tapasztalhatják meg életükben először, milyen is az igazi szeretet.

A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója A halál torkából mentett kutya lett egy sörmárka hivatalos kóstolója
Egy parkolóban hagyták magára a keveréket egy fagyos téli napon… Szeretnivaló természetének hála egy sörgyártó cég fontos munkatársa lett a négylábú.

Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya Megmentette a bátor kutyus nyuszibarátja életét, amikor rátámadt egy kutya
"... mert, ha szeretsz valakit, bármit megtennél, hogy megóvd a bajtól." Egy szívmelengető barátság története.

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Vizslatúra Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Látványos 3D-modelleket alkottak a kutyák agyáról magyar kutatók Hírek - Címlapon
Látványos 3D-modelleket alkottak a kutyák agyáról magyar kutatók
Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák Hírek - Címlapon
Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák
fb-text