A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négyméteres aligátor szájából mentette meg kutyáját a gazdi

2020. június 17., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nem sokat hezitálnánk, ha kutyánk életéről van szó: mi is azonnal négylábú családtagunk segítségére sietnénk, ha bajba kerülne. De vajon mit tennénk, ha egy óriás “fenevad” ellen kellene fellépnünk, hogy kedvencünket megvédhessük?



 

Trent Tweddale szokásos sétájára indult örökbefogadott kutyájával, a hat  éves Lokival floridai lakhelyük környékén. A séta során Loki, ahogy máskor is, lement a vízhez, ami ezúttal kicsit magasabban állt a megszokottnál az esőzések miatt. Ekkor tűnt fel szinte a semmiből a hatalmas aligátor. Azonnal elkapta Lokit, hatalmas állkapcsa a kutya lábát ragadta meg. Trent nem gondolkodott, azonnal a vízbe gázolt, megpróbálta kiszabadítani kutyáját a ragadozó fogságából. 

 

“Megragadtam a nyakörvét, hogy visszahúzhassam, de az aligátor nem engedett, csak rángatta Lokit. - idézi az iheartdogs.com a gazdát. - Elengedtem hát a nyakörvet és nekiestem az aligátornak, addig ütöttem a fejét, míg egyszer csak elengedte Lokit.”

 

 

Hála a gazdijának és a gyors orvosi ellátásnak, Loki lába is helyre fog jönni
Hála a gazdijának és a gyors orvosi ellátásnak, Loki lába is helyre fog jönni
Fotó: iheartdog.com

 

 

Trent csupán néhány karcolással megúszta az esetet, Loki azonban nem úszta meg ennyivel: kritikus állapotban indult vele gazdája az állatorvoshoz. A kábát, amit az aligátor elkapott, azonnal megműtötték.  Szerencséje volt: ha még egy kicsit tartja a lábát a hüllő, valószínűleg nem tudták volna megmenteni a végtagot. Így azonban - a gyors orvosi ellátásnak köszönhetően - lassan, de fel fog épülni, várhatóan mancsát is használni tudja majd.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ebösszeírás kezdődik Miskolcon Hírek - Címlapon
Ebösszeírás kezdődik Miskolcon
Babzsákon keresett menedéket az udvart elöntő esővíz elől Rumli, a kiskutya Hírek - Címlapon
Babzsákon keresett menedéket az udvart elöntő esővíz elől Rumli, a kiskutya