A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Öt éven belül Európa élvonalába tartozna a magyar állatvédelem

2021. február 24., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A kormány célja, hogy a magyar állatvédelem öt éven belül Európa élvonalába tartozzon, ezért is indítottak el egy online felmérést, amely majd a gerincét adhatja a nemzeti állatvédelmi programnak – mondta el a program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a Magyar Nemzet keddi számában megjelent interjújában.



 

Ovádi Péter közölte: az első nap már több mint harmincezren töltötték ki a kérdőívet, és ez is azt mutatja, hogy mennyi ember szeretné elmondani a véleményét az állatvédelemről.

 

Az a célunk, hogy öt éven belül Magyarország Európa élmezőnyébe tartozzon az állatvédelem terén. Ennek megvalósításához őszinte beszélgetésekre és összefogásra van szükség. Egy olyan programot szeretnénk letenni a kormány asztalára, amellyel öt év múlva el fogjuk érni a kitűzött céljainkat – fogalmazott.

 

Ovádi Péter elmondta, nagyon fontos felhívni az emberek figyelmét a felelős állattartásra, és lényeges az is, hogy az állattartó ne legyen konfliktusban azokkal, akik nem tartanak állatot. A problémamentes egymás mellett élés feltétele, hogy a szabályokat be kell tartani – mutatott rá.

 

Közölte, az Állatorvostudományi Egyetem elvállalta a felvilágosító oktatás megszervezését. A jövőben oktatást biztosítunk a civilszervezeteknek, a pedagógusoknak és a hatóságoknak – mondta Ovádi Péter hozzátéve: jó úton haladnak, az Állatvédelmi Központ is létrejött, elindult a párbeszéd.

 

 

Nagyon fontos felhívni az emberek figyelmét a felelős állattartásra
Nagyon fontos felhívni az emberek figyelmét a felelős állattartásra, hogy javuljon az állatvédelem helyzete is
Fotó: Unsplash - Sasha Sashina

 

 

Az állatkínzókra kiszabott büntetések kapcsán arról beszélt, hogy szerinte a jogszabályi környezet megfelelő, de az online felmérésben rákérdeznek arra is, van-e szükség további szigorításra.

 

Az állatvédelemről szóló kerekasztal-megbeszéléseken jelen vannak rendőrkapitányok, kormánymegbízottak is. A tapasztalat az, hogy az állatkínzások többsége nem jut el bírósági szakaszba sem, ezért fontos, hogy a civilszervezetek megfelelően tudják dokumentálni a cselekményt, és a hatóság segítségével olyan bírósági szakaszba juttassák el az állatkínzás bűntettét, hogy a bíróság is könnyebben tudjon ítéletet mondani – mondta Ovádi Péter, majd rámutatott arra is: sok esetben hiányzik a bizonyíték, amire szükség lenne.

 

Ugyanakkor elmondta, több olyan esetről is tud, amikor tényleges börtönbüntetésre ítéltek állatkínzót. Ennek lehet elrettentő hatása, de ezzel sem minden esetben ért egyet a szakma. Inkább magasabb bírságot, az állattartástól való eltiltást javasolják – tette hozzá Ovádi Péter.

 

A miniszteri biztos az interjúban kiemelte azt is, hogy az előírásokon túlmutató állatjóléti körülményeket is szeretnének biztosítani a gazdaságokban.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a sétákon! Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a sétákon!
Mozifilmet kap Szörnyella de Frász - megérkezett az első előzetes Hírek - Címlapon
Mozifilmet kap Szörnyella de Frász - megérkezett az első előzetes