A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Letöltendő börtönbüntetést kaptak Fülöp kínzói

2017. november 29., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Fülöp kutyát embertelen körülmények között tartó gazdáit letöltendő fogházra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság állatkínzás vétségéért.



Mindössze négy hónap letöltendő fogházra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság  B. Attila és M. Ágnes vádlottakat, akik tagadták az állatkínzást: szerintük megfelelően tartották a kutyát, megkötni pedig azért kellett, mert sokszor megszökött. A tanúvallomások és a szakértői vélemények alapján azonban kiderült: a vádlottak pontosan tisztában voltak a ténnyel, hogy a kutya nem élheti túl az adott állapotában orvosi kezelés nélkül, mégsem törődtek vele.

 

A vádlottak büntetlen előéletűek, valamint enyhítő körülményként lépett fel, hogy kiskorú gyermekeket nevelnek, így felmerült, lehet-e egyáltalán letöltendőre ítélni őket. A bírónő szerint azonban e különös kegyetlenséggel járó állatkínzás büntetésével példát kell statuálni, így 4-4 hónap fogházra ítélték a vádlottakat. Az Állatbarát Alapítvány, mivel nem ők a sértettek, polgári peres úton követelheti majd vissza Fülöp kezeléseinek költségét.

 

Fülöp

 

A bíróság előtt összegyűlt tüntetők, és az ítélethozatal után felszólalók szerint mindenképpen példás, hogy sikerült végre letöltendő ítéletet kiharcolni, azonban a hosszát túlzottan rövidnek találják.

Az ítélet elsőfokú, három nap múlva derül ki, lesz-e fellebbezés akár a vád, akár a védelem oldaláról – kicsi rá az esély, de előfordulhat az is, hogy az ítéletet szigorítják majd.  

 

***

 

Fülöp történetéről bővebben az alábbi írásainkban olvasható:

 

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Játssz a házi kedvenceddel mobilon is! Hírek - Címlapon
Játssz a házi kedvenceddel mobilon is!
Cesar Millan Budapesten járt! Hírek - Címlapon
Cesar Millan Budapesten járt!