A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Letöltendő börtönbüntetést kaptak Fülöp kínzói

2017. november 29., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Fülöp kutyát embertelen körülmények között tartó gazdáit letöltendő fogházra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság állatkínzás vétségéért.Mindössze négy hónap letöltendő fogházra ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság  B. Attila és M. Ágnes vádlottakat, akik tagadták az állatkínzást: szerintük megfelelően tartották a kutyát, megkötni pedig azért kellett, mert sokszor megszökött. A tanúvallomások és a szakértői vélemények alapján azonban kiderült: a vádlottak pontosan tisztában voltak a ténnyel, hogy a kutya nem élheti túl az adott állapotában orvosi kezelés nélkül, mégsem törődtek vele.

 

A vádlottak büntetlen előéletűek, valamint enyhítő körülményként lépett fel, hogy kiskorú gyermekeket nevelnek, így felmerült, lehet-e egyáltalán letöltendőre ítélni őket. A bírónő szerint azonban e különös kegyetlenséggel járó állatkínzás büntetésével példát kell statuálni, így 4-4 hónap fogházra ítélték a vádlottakat. Az Állatbarát Alapítvány, mivel nem ők a sértettek, polgári peres úton követelheti majd vissza Fülöp kezeléseinek költségét.

 

Fülöp

 

A bíróság előtt összegyűlt tüntetők, és az ítélethozatal után felszólalók szerint mindenképpen példás, hogy sikerült végre letöltendő ítéletet kiharcolni, azonban a hosszát túlzottan rövidnek találják.

Az ítélet elsőfokú, három nap múlva derül ki, lesz-e fellebbezés akár a vád, akár a védelem oldaláról – kicsi rá az esély, de előfordulhat az is, hogy az ítéletet szigorítják majd.  

 

***

 

Fülöp történetéről bővebben az alábbi írásainkban olvasható:

 

 

Témába vág

Vádat emeltek egy vadász ellen, mert meglőtt két németjuhászt Vádat emeltek egy vadász ellen, mert meglőtt két németjuhászt
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hivatásos vadásszal és megbízójával szemben, akiknek magatartása következtében 2020. tavaszán egy fajtiszta németjuhász kutya elpusztult, míg egy másik súlyosan megsebesült.

Áttörés jöhet az állatvédelemben: jelentősen szigorodhat az állatkínzás elleni fellépés jogszabályi környezete Áttörés jöhet az állatvédelemben: jelentősen szigorodhat az állatkínzás elleni fellépés jogszabályi környezete
Súlyosabban büntetnék a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnének fel a szaporítók ellen és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számítana. Ezt tartalmazza a fideszes képviselők által az Országgyűlésnek benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítása.

Terápiás kutya segíti a bűncselekmények áldozatait egy franciaországi bíróságon Terápiás kutya segíti a bűncselekmények áldozatait egy franciaországi bíróságon
Lol, a fekete labrador megértő, nyugodt energiái lecsendesítik a háborgó elmét, simogatják az ember lelkét. Jelenléte rengeteget jelent a bíróság előtt megjelenő áldozatoknak, és az intézmény dolgozóinak is mosolyt csal az arcára.

Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit
Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság azt a baranyai férfit, aki bálamadzaggal felakasztott egy kutyát 2020 januárjában - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki láncra kötött német juhászát éheztette
A Veszprémi Járásbíróság 2020 novemberében hozott döntésével végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a 34 éves veszprémi férfit, aki olyan rossz körülmények között tartotta a kutyáját, hogy az eb bordái kilátszottak és a lánca a húsába ékelődött.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért Hírek - Címlapon
Gyertyagyújtás lesz országszerte a megkínzott és hontalan állatokért
Hogyan tartsd melegen kutyádat gyógynövényekkel a hideg téli időszakban? Hírek - Címlapon
Hogyan tartsd melegen kutyádat gyógynövényekkel a hideg téli időszakban?