A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Ments meg, kérlek!" – Mancsát nyújtja segítőjének az oszlophoz láncolt, éhező kutya

2021. augusztus 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Rettentően legyengült állapotban találtak rá a bulldog keverékre, maradék erejét összeszedve esedezett segítségért. Szívszorító videó!



Nem tudni, mióta várhatott kétségbeesetten az út szélén a szürke keverék. Napok telhettek már el, talán egy hét is, mire bejelentés érkezett az állatmentőkhöz egy oszlophoz kikötött, csont és bőr kutyáról. A nyári hőségben a hőmérséklet higanyszála szép lassan a 40 fok felé kúszott, étlen-szomjan, árnyék nélkül nem sok ideje lehetett hátra az elhagyott négylábúnak. Mielőbb cselekedni kellett.

 

Olyan rövid láncon volt kikötve, hogy mozdulni is alig bírt. Borzasztóan lesoványodott, kiszáradt, szinte zongorázni lehetett a bordáin és a gerincén” idézték fel az állatmentők az eléjük táruló látványt. 

 

És ekkor olyan dolog történt, amit nagyon ritkán tapasztalnak: az elesett, szerencsétlen kutya utolsó erejével még odanyújtotta mancsát a rendőrnőnek, majd olyan picire húzta össze magát, amennyire csak tudta, és alázatosan fogadta a simogatást. Érezhette, hogy érte jöttek, fáradt szemeivel üzente: „Vigyetek el innen, kérlek szépen!”

 

 

Azonnal értesítették a helyi állatmenhelyet, ahol a teltház ellenére tárt karokkal fogadták a segítségre szoruló kutyát. Megkezdődött hosszas állatorvosi kezelése, de a fizikai ápolás mellett megtört lelke is szeretetért, törődésért kiáltott. Egyfolytában szükségét érezte annak, hogy mancsával fogja valaki kezét, mintha azt kérdezné:

 

"Ugye, Te nem dobsz el magadtól? Vigyázni fogsz rám?"

 

Liam súlya mindössze 8 kg volt, ami egy bulldog-keveréknek elképzelhetetlenül kevés. Apránként táplálták, szervezetét infúzióval támogatták, és szép lassan elkezdte visszanyerni erejét.

 

„Óránként etetjük kis adagokban, hogy teste újra hozzászokhasson az ételhez. Önkénteseink csirkét és rizst főznek neki, amit nagy örömmel fogyaszt el. És természetesen rengeteg szeretettel vesszük körbe – számolt be Liam állapotáról a menhely vezetője.

 

Mancsát nyújtja megmentőjének az elhagyott kutya
Mancsát nyújtja megmentőjének az elhagyott kutya
"Ugye, Te nem dobsz el magadtól?"
Fotó: Facebook/@ABANDONEDDOGSEVERGLADES

 

A gondoskodásnak hála kivirult, megmutatkozott bájos, ellenállhatatlanul kedves lénye. Mindenkivel megtalálja a hangot, egy csepp rosszindulat sincsen benne az emberek irányában, mindazok után sem, amiket átélt. Hálája végtelen, a megbocsátás jelképévé vált megmentői szemében:

 

„Azt hiszem, mi, emberek tanulhatnánk tőle egy-két dolgot. Az ilyen történetek visszaadják a jóságba vetett hitünket.”

 

Minden kutya megérdemli a második esélyt, Liam rá az élő bizonyíték. Ma is örömmel nyújtja mancsát bárkinek, akivel találkozik; remélhetőleg nemsokára már új otthonában nyűgözheti le családját kedvességével. Addig sem tétlenkedik: puszikkal árasztja el a menhelyen élő társait, például Fionát.

 

Kutyapuszi - Fiona és Liam, a két mentett bulldog keverék
Kutyapuszi - Fiona és Liam, a két mentett bulldog keverék
Fotó: Facebook/@ABANDONEDDOGSEVERGLADES

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/@ABANDONEDDOGSEVERGLADES

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az Állatorvostudományi Egyetem is eltáncolta a Jerusalema Challenget Hírek - Címlapon
Az Állatorvostudományi Egyetem is eltáncolta a Jerusalema Challenget
Szlovénia kevésbé ismert, de gyönyörű kutyabarát helyei - Dolenja Trebuša és Most na Soči Hírek - Címlapon
Szlovénia kevésbé ismert, de gyönyörű kutyabarát helyei - Dolenja Trebuša és Most na Soči