A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőrnek áll az aligátor támadását túlélő kölyökkutya - gyerekeknek fog segíteni

2020. december 18., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Idős gazdájának hála menekült meg, nemrég pedig a floridai rendőrség tagjává avatták a kis spánielt. A Kisállat Őrjárat program keretében "mesél" majd gyerekeknek a biztonságról és a veszélyhelyzetek elkerüléséről.



Gunner csupán 4 hónapos, de a kis Cavalier King Charles Spániel már most igazi túlélőnek számít – köszönhetően gazdija hősiességének. Néhány héttel ezelőtt egy szerencsétlen találkozás majdnem a kiskutya életébe került: éppen az otthonukhoz közeli tavacska mentén sétáltak, amikor a vízből kirontott egy aligátor, és elragadta a kölyköt. Amint azt írtuk, idős gazdája szó nélkül utána ugrott és megfeszített erővel kimentette szeretett kincsét a vadállat hatalmas fogai közül.

 

Richard Wilbanks és Gunner, a híres Cavalier King Charles Spániel kölyök
Richard Wilbanks, a hős nyugdíjas és imádott kedvence Gunner, a híres Cavalier King Charles Spániel kölyök
Fotó: dogoday.com

 

A kiskutya megúszta egy karcolás nélkül (nemúgy gazdája), élni akarása és állhatatossága még a floridai rendőrséget is lenyűgözte. Olyannyira, hogy tökéletes jelöltnek találták a helyi mancsőrjáratra. Az úgynevezett „Deputy Dogs - Pets on Patrol” programban civileket és kedvenceiket kérnek fel arra, hogy a sétáik során kiemelten ügyeljenek a környezetükben zajló történésekre a közösség biztonsága és a bűnmegelőzés érdekében.

 

Gunner feladata egészen különleges lesz: a „Kisállat Őrjárat” keretében gyerekekhez fog ellátogatni gazdájával és a rendőrökkel, akik a mindennapi életben felmerülő veszélyekről mesélnek majd nekik.

 

Az aligátor szájából mentett spániel kölyök a floridai sheriff hivatal munkatársa lesz
Az aligátor szájából mentett spániel kölyök a floridai sheriff hivatal munkatársa lesz

 

„Biztonság az iskolabuszon, vizes környezetben... Különféle helyzetekről tanulhatnak, amelyek veszélyt hordoznak magukban. Például a tavaknál élő aligátorokról, a nádasban megbúvó békákról, mérges kígyókról és egyéb veszélyekről, melyekkel a gyermekek nap, mint nap találkozhatnak.” – mesélte Carmine Dellaquilla, a program egyik munkatársa.

 

A Lee Megyei Sheriff hivatal egyébként nagy kutyabarát hírében áll, oldalukon a kutyákat övező érdekességek és hasznos tudnivalók mellett gazdikeresőket is láthatunk. Szinte naponta osztanak meg fényképeket és információkat a munkájukat segítő ebekről. A Karma nevű kábítószerkereső labradort például nemrég köszöntötték fel 9. születésnapján, de itt van a keverék Chance (Esély), akinek rajzfilmes matricája az egyik üzlet ajtaján díszeleg.

 

 

Chance is mentett kutya, borzasztó állapotban találtak rá, száját ragasztószalaggal tekerték körbe. Szerencsére felépült, és nem más fogadta örökbe, mint a megyei sheriff. Ma már a hivatal négylábú szóvívőjének szerepét ölti magára, és igazán remek csapatot tudhat magáénak: a két nyomkövető véreb Maggie és Mercy hatalmas termete ellenére mégis az alig féléves, kis bundás Bosco a főnök, vagyis a Kisállat Őrjárat Parancsnoka. 

 

Mindnyájan kedvesen fogadták az újonc Gunnert. Ilyen szeretetteljes környezetben a bájos kis spánielnek sem lesz nehéz dolga, hiszen nagyon szeret barátkozni, és gazdája is örömmel segít a közösségnek.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/DeputyDogsLeeCounty

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület MTI AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Kisjézus jászlában talált menedékre az elhagyott kiskutya Hírek - Címlapon
A Kisjézus jászlában talált menedékre az elhagyott kiskutya
Frissítve - Nem csak a tűzijátékok árusítását, de a használatát is betiltották idén szilveszterre Hírek - Címlapon
Frissítve - Nem csak a tűzijátékok árusítását, de a használatát is betiltották idén szilveszterre