A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult

2020. április 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A kedves golden retriever házhoz viszi a leveleket és az élelmiszert az idős asszonynak, cserébe nem kér mást, csak egy kis szeretetet.A koronavírus járvány idején fontos, hogy kiemelten vigyázzunk az idősekre és a betegségekkel küzdő embertársainkra. Ahhoz, hogy átvészelhessük ezt a nehéz időszakot, összefogásra van szükség. Kedvenceink is mellettünk állnak, és szép számmal akadnak közöttük olyanok is, akik örömmel nyújtanak segítő mancsot. Ilyen hétköznapi hős Sunny is, a hétéves golden retriever.

 

Sunny, a koronavírus járvány egyik négylábú hőse
Sunny, a koronavírus járvány egyik négylábú hőse
Fotó: dailymail.co.uk

 

Sokan elővigyázatosságból vonulnak önkéntes karanténba, s az egyedül élők számára óriási segítséget jelent, ha családtagjuk, ismerőseik elintézik nekik a bevásárlást. Ezt tartotta szem előtt Sunny gazdája is, aki megtanította kutyájának, hogyan vigyen el kisebb csomagokat magányos szomszédjának. Az ötletet Wynn, a terápiás tanuló kutya története adta, aki egy coloradói kórházban nyújt örömet és megnyugvást az orvosoknak és ápolóknak.

 

"Gondoltam, várjunk csak, nekem van egy kutyám, aki segíthet. Bevásárlás előtt felhívtam a szomszédunkat, mivel tudtam, hogy karanténban van, s a testvére heti egyszer tud csak átjönni hozzá. Most azonban erre sincsen lehetőség, így felajánlottam, hogy veszek neki pár dolgot, amire szüksége van.” - idézte fel a gazdi.

 

A golden retriever házhoz viszi az idős szomszédnak a csomagokat
A golden retriever házhoz viszi az idős szomszédnak a csomagokat
Fotó: wgntv.com

 

Tanakodtak, hogyan is adja át neki anélkül, hogy veszélybe sodorná, ekkor kezdte el képezni tudatosan kutyáját, természetesen sok-sok dicséret és finom jutalomfalatok kíséretében. Az idős asszony listát készít azokról a dolgokról, amikre szüksége van, az összehajtott papírt odaadja Sunny-nak, aki hazaviszi a gazdinak. A bevásárlás után kisebb csomagokba rendezi az élelmiszereket és egyebeket, melyeket Sunny könnyedén elcipel a néni ajtajához. A járvány miatt bevezetett óvintézkedések kezdete óta sűrűn megjárta ezt a rövid utat, a címzett pedig minden alkalommal hálásan fogadja négylábú segítőjét.

 

A golden retriever nélkülözhetetlen segítséget jelent az idős szomszéd számára
A golden retriever nélkülözhetetlen segítséget jelent az idős szomszéd számára
Fotó: krdo.com

 

A 71 éves asszony a fokozottan veszélyeztetett korcsoportba tartozik, szívproblémái mellett krónikus légzőszervi betegséggel küzd (COPD), a légzéshez oxigénterápiás készülékre szorul. Ezért is döntött úgy, hogy karanténba vonul, három hete nem hagyta el otthonát. Sunny felbukkanása nemcsak a mindennapos ellátást teszik könnyebbé, de lelki támogatást is nyújt a bezártság hosszú óráiban.

 

„Az ilyen apróságok, mint Sunny látogatásai kellemesebbé varázsolják a napomat, jobban érzem magam. Ez is a kapcsolatteremtés és a kommunikáció egy módja.” – mesélte az idős asszony, aki korábban aligha hitte volna, hogy egy nap majd éppen egy kutya siet a segítségére. Komolyan veszi a karantént, de Sunnynak még ő sem tud ellenállni egy kis pocakvakargatás erejéig. 

 

 

Sunny a leveleket is kiveszi a postaládából, s ha sétára indulnak gazdájával, a teraszra kikészített szemetet is kidobják. Reményeik szerint történetük inspirálóan hat majd másokra, hiszen aki csak teheti, a maga módján segítheti mindazokat, akik ebben az elszigetelt időszakban segítségre szorulnak, legyen szó bevásárlásról, a gyógyszerek átvételéről, vagy a kedvencek sétáltatásáról, állatorvoshoz viteléről.

Forrás: cnn.com, dailymail.co.uk
Indexkép forrás: cnn.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság
Ételeink, italaink édesítője, süteményeink ínycsiklandó hozzávalója. Gyógyító ereje évezredek óta közismert; és kedvenceink is szívesen megkóstolnák. Ők is érezhetik a méz jótékony hatásait, de vajon ehetnek belőle?

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Ebugatta Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben Hírek - Címlapon
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben
Átkelt a szivárványhídon a Trónok harca egyik rémfarkasa Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon a Trónok harca egyik rémfarkasa