A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult

2020. április 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A kedves golden retriever házhoz viszi a leveleket és az élelmiszert az idős asszonynak, cserébe nem kér mást, csak egy kis szeretetet.



A koronavírus járvány idején fontos, hogy kiemelten vigyázzunk az idősekre és a betegségekkel küzdő embertársainkra. Ahhoz, hogy átvészelhessük ezt a nehéz időszakot, összefogásra van szükség. Kedvenceink is mellettünk állnak, és szép számmal akadnak közöttük olyanok is, akik örömmel nyújtanak segítő mancsot. Ilyen hétköznapi hős Sunny is, a hétéves golden retriever.

 

Sunny, a koronavírus járvány egyik négylábú hőse
Sunny, a koronavírus járvány egyik négylábú hőse
Fotó: dailymail.co.uk

 

Sokan elővigyázatosságból vonulnak önkéntes karanténba, s az egyedül élők számára óriási segítséget jelent, ha családtagjuk, ismerőseik elintézik nekik a bevásárlást. Ezt tartotta szem előtt Sunny gazdája is, aki megtanította kutyájának, hogyan vigyen el kisebb csomagokat magányos szomszédjának. Az ötletet Wynn, a terápiás tanuló kutya története adta, aki egy coloradói kórházban nyújt örömet és megnyugvást az orvosoknak és ápolóknak.

 

"Gondoltam, várjunk csak, nekem van egy kutyám, aki segíthet. Bevásárlás előtt felhívtam a szomszédunkat, mivel tudtam, hogy karanténban van, s a testvére heti egyszer tud csak átjönni hozzá. Most azonban erre sincsen lehetőség, így felajánlottam, hogy veszek neki pár dolgot, amire szüksége van.” - idézte fel a gazdi.

 

A golden retriever házhoz viszi az idős szomszédnak a csomagokat
A golden retriever házhoz viszi az idős szomszédnak a csomagokat
Fotó: wgntv.com

 

Tanakodtak, hogyan is adja át neki anélkül, hogy veszélybe sodorná, ekkor kezdte el képezni tudatosan kutyáját, természetesen sok-sok dicséret és finom jutalomfalatok kíséretében. Az idős asszony listát készít azokról a dolgokról, amikre szüksége van, az összehajtott papírt odaadja Sunny-nak, aki hazaviszi a gazdinak. A bevásárlás után kisebb csomagokba rendezi az élelmiszereket és egyebeket, melyeket Sunny könnyedén elcipel a néni ajtajához. A járvány miatt bevezetett óvintézkedések kezdete óta sűrűn megjárta ezt a rövid utat, a címzett pedig minden alkalommal hálásan fogadja négylábú segítőjét.

 

A golden retriever nélkülözhetetlen segítséget jelent az idős szomszéd számára
A golden retriever nélkülözhetetlen segítséget jelent az idős szomszéd számára
Fotó: krdo.com

 

A 71 éves asszony a fokozottan veszélyeztetett korcsoportba tartozik, szívproblémái mellett krónikus légzőszervi betegséggel küzd (COPD), a légzéshez oxigénterápiás készülékre szorul. Ezért is döntött úgy, hogy karanténba vonul, három hete nem hagyta el otthonát. Sunny felbukkanása nemcsak a mindennapos ellátást teszik könnyebbé, de lelki támogatást is nyújt a bezártság hosszú óráiban.

 

„Az ilyen apróságok, mint Sunny látogatásai kellemesebbé varázsolják a napomat, jobban érzem magam. Ez is a kapcsolatteremtés és a kommunikáció egy módja.” – mesélte az idős asszony, aki korábban aligha hitte volna, hogy egy nap majd éppen egy kutya siet a segítségére. Komolyan veszi a karantént, de Sunnynak még ő sem tud ellenállni egy kis pocakvakargatás erejéig. 

 

 

Sunny a leveleket is kiveszi a postaládából, s ha sétára indulnak gazdájával, a teraszra kikészített szemetet is kidobják. Reményeik szerint történetük inspirálóan hat majd másokra, hiszen aki csak teheti, a maga módján segítheti mindazokat, akik ebben az elszigetelt időszakban segítségre szorulnak, legyen szó bevásárlásról, a gyógyszerek átvételéről, vagy a kedvencek sétáltatásáról, állatorvoshoz viteléről.

Forrás: cnn.com, dailymail.co.uk
Indexkép forrás: cnn.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság A méz áldása - Kutyánk számára is egészséges finomság
Ételeink, italaink édesítője, süteményeink ínycsiklandó hozzávalója. Gyógyító ereje évezredek óta közismert; és kedvenceink is szívesen megkóstolnák. Ők is érezhetik a méz jótékony hatásait, de vajon ehetnek belőle?

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz Vak kutyával az élet - 12 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Megrendítő szembesülni a tudattal, hogy kedvencünk látása romlik, ám a kutyák csodálatosan képesek alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Támogató jelenlétünk átsegíti őket a nehézségeken, kis odafigyeléssel mi is megkönnyíthetjük mindennapjaikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben Hírek - Címlapon
Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben
Átkelt a szivárványhídon a Trónok harca egyik rémfarkasa Hírek - Címlapon
Átkelt a szivárványhídon a Trónok harca egyik rémfarkasa