A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítő mancs: kutya viszi házhoz az élelmiszert az idős szomszédnak, aki önkéntes karanténba vonult

2020. április 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A kedves golden retriever házhoz viszi a leveleket és az élelmiszert az idős asszonynak, cserébe nem kér mást, csak egy kis szeretetet.A koronavírus járvány idején fontos, hogy kiemelten vigyázzunk az idősekre és a betegségekkel küzdő embertársainkra. Ahhoz, hogy átvészelhessük ezt a nehéz időszakot, összefogásra van szükség. Kedvenceink is mellettünk állnak, és szép számmal akadnak közöttük olyanok is, akik örömmel nyújtanak segítő mancsot. Ilyen hétköznapi hős Sunny is, a hétéves golden retriever.

 

Sunny, a koronavírus járvány egyik négylábú hőse
Sunny, a koronavírus járvány egyik négylábú hőse
Fotó: dailymail.co.uk

 

Sokan elővigyázatosságból vonulnak önkéntes karanténba, s az egyedül élők számára óriási segítséget jelent, ha családtagjuk, ismerőseik elintézik nekik a bevásárlást. Ezt tartotta szem előtt Sunny gazdája is, aki megtanította kutyájának, hogyan vigyen el kisebb csomagokat magányos szomszédjának. Az ötletet Wynn, a terápiás tanuló kutya története adta, aki egy coloradói kórházban nyújt örömet és megnyugvást az orvosoknak és ápolóknak.

 

"Gondoltam, várjunk csak, nekem van egy kutyám, aki segíthet. Bevásárlás előtt felhívtam a szomszédunkat, mivel tudtam, hogy karanténban van, s a testvére heti egyszer tud csak átjönni hozzá. Most azonban erre sincsen lehetőség, így felajánlottam, hogy veszek neki pár dolgot, amire szüksége van.” - idézte fel a gazdi.

 

A golden retriever házhoz viszi az idős szomszédnak a csomagokat
A golden retriever házhoz viszi az idős szomszédnak a csomagokat
Fotó: wgntv.com

 

Tanakodtak, hogyan is adja át neki anélkül, hogy veszélybe sodorná, ekkor kezdte el képezni tudatosan kutyáját, természetesen sok-sok dicséret és finom jutalomfalatok kíséretében. Az idős asszony listát készít azokról a dolgokról, amikre szüksége van, az összehajtott papírt odaadja Sunny-nak, aki hazaviszi a gazdinak. A bevásárlás után kisebb csomagokba rendezi az élelmiszereket és egyebeket, melyeket Sunny könnyedén elcipel a néni ajtajához. A járvány miatt bevezetett óvintézkedések kezdete óta sűrűn megjárta ezt a rövid utat, a címzett pedig minden alkalommal hálásan fogadja négylábú segítőjét.

 

A golden retriever nélkülözhetetlen segítséget jelent az idős szomszéd számára
A golden retriever nélkülözhetetlen segítséget jelent az idős szomszéd számára
Fotó: krdo.com

 

A 71 éves asszony a fokozottan veszélyeztetett korcsoportba tartozik, szívproblémái mellett krónikus légzőszervi betegséggel küzd (COPD), a légzéshez oxigénterápiás készülékre szorul. Ezért is döntött úgy, hogy karanténba vonul, három hete nem hagyta el otthonát. Sunny felbukkanása nemcsak a mindennapos ellátást teszik könnyebbé, de lelki támogatást is nyújt a bezártság hosszú óráiban.

 

„Az ilyen apróságok, mint Sunny látogatásai kellemesebbé varázsolják a napomat, jobban érzem magam. Ez is a kapcsolatteremtés és a kommunikáció egy módja.” – mesélte az idős asszony, aki korábban aligha hitte volna, hogy egy nap majd éppen egy kutya siet a segítségére. Komolyan veszi a karantént, de Sunnynak még ő sem tud ellenállni egy kis pocakvakargatás erejéig. 

 

 

Sunny a leveleket is kiveszi a postaládából, s ha sétára indulnak gazdájával, a teraszra kikészített szemetet is kidobják. Reményeik szerint történetük inspirálóan hat majd másokra, hiszen aki csak teheti, a maga módján segítheti mindazokat, akik ebben az elszigetelt időszakban segítségre szorulnak, legyen szó bevásárlásról, a gyógyszerek átvételéről, vagy a kedvencek sétáltatásáról, állatorvoshoz viteléről.

Forrás: cnn.com, dailymail.co.uk
Indexkép forrás: cnn.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust Szinte hibátlanul szagolják ki a kutyák a koronavírust
Akár egy hét alatt is képesek megtanulni a keresőkutyák a koronavírus minták szagának felismerését. Szaglásuk pedig csalhatatlan: elképesztő pontossággal képesek a minta azonosítására, annak jelzésére!

Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált
Mai napig rejtély, honnan és hogyan keveredett a hatalmas farm közepén magányosan álló házhoz. De a megérzése nem csalt: segítő kezekre talált.

Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására Ausztriában is kiképeznek egy kutyát a koronavírus kiszagolására
Az osztrák hadsereg egyik kutyáját, egy belga juhászt képzik ki július végéig a koronavírus felismerésére. Egyelőre a kutya kiképzése zajlik, ezután következik a kísérleti jellegű projekt kiértékelése.

"Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú "Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”

Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba! Megnyílt az út: tudnivalók, ha nyaralni, kirándulni indulnál Horvátországba!
Könnyebben utazhatunk Horvátországba június 12-től: immár hazatérve nem kell két hetes házi karanténba vonulnunk, és kiutazáshoz sem kell különösebb papírozás, sem tesztelés. A Horvát Idegenforgalmi Közösség segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a kiutazáshoz, és hogy milyen szabályokat kell szem előtt tartanunk a kint tartózkodás ideje alatt.

17 évesen megnyitotta a város egyetlen állatmenhelyét a brazil fiú – elszántsága határtalan 17 évesen megnyitotta a város egyetlen állatmenhelyét a brazil fiú – elszántsága határtalan
„Nemcsak a testi sebeiket, hanem a megtört lelküket is szeretném begyógyítani.” Álmaiban egy olyan menhely szerepel, ahol a hontalan kutyák biztonságban, otthon érezhetik magukat, akár életük végéig.

Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!
Örömhírt tett közzé a MEOE Szövetség: ismét lehetővé vált a kiállítások rendezése, így meg is indult azok megszervezése.

Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját Három hónapig várta a hűséges kutya a kórháznál koronavírusban elhunyt gazdáját
A kórházi személyzet nem tudott mit kezdeni a kutyával, aki rendületlenül várta gazdija visszatértét: bármivel próbálkoztak, a kutya nem tágított.

Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban Munkaruhás tacskók segítenek a futárként dolgozó gazdijuknak a csomagszállításban
Kutyabarát munkahely kicsit másképp: a futárként dolgozó srác magával viszi két tacskóját a munkába. A munkaruhás kutyákat imádják a csomagokat váró címzettek – a négylábúak pedig élvezik, hogy gazdijukkal tölthetik a napot.

Ha helyreáll a rend - így készítsd fel kutyádat a korlátozások utáni időszakra Ha helyreáll a rend - így készítsd fel kutyádat a korlátozások utáni időszakra
Nagy nyertesei a „Maradj otthon” felhívásnak a kutyák, hiszen most sokkal több időt tölthetnek a gazdival, mint egyébként. Na de mi lesz velük, ha lecseng a járvány és minden visszatér a megszokott kerékvágásba?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen