A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sosem lesz vége - 107 kiskutya egy autóban

2018. szeptember 21., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Újabb szaporítót fogtak a határon, aki apró kölyökkutyákat próbált Olaszországba csempészni. A szaporítás és illegális kereskedelem súlyos probléma, miatta szinte szélmalomharc az állatvédelem...



A magyar-szlovén határ mellett buktatta le a szlovén rendőrség a több mint 100 kölyökkutyát szállító furgont. A kölykökkel Olaszország felé tartottak, a román határon vásárolták fel őket. Az autó a hiányzó autópálya matrica miatt lett megállítva, így derült fény a kiskutyákra.

 

Apró szőrmókok - Olaszországban akarták eladni a kölyköket
Apró szőrmókok - Olaszországban akarták eladni a kölyköket
Fotó: vecer.com

 

Az erősen megviselt állapotban lévő kiskutyák dobozokba, rekeszekbe zsúfolva várták az út végét, előttük se élelem, se víz nem volt. A kölykök különböző fajtájúak voltak, de mind a “trendi” és “divatos” és “cuki” fajtákhoz tartoznak. Az olcsó, ködbe vesző származással rendelkező kiskutyák szinte biztosan egy olyan szaporítótelepről származnak, mint a söjtöri, vagy épp a barcsi tacskókat szaporító tanya

 

Francia bulldogok a csempész furgonjában
Francia bulldogok a csempész furgonjában
Fotó: vecer.com

 

Élelem és víz nélkül szállították a kölyköket
Élelem és víz nélkül szállították a kölyköket
Fotó: vecer.com

 

A kiskutyák közül sajnos nem is mind élte túl az utat, holott úti céljukat még el sem érték - ki tudja, mennyien kerültek volna még erre a sorsra, ha nem buktatják le a csempészeket. A rendőrség remélhetőleg mielőbb elindítja az eljárást az állatkínzók ellen. A kiskutyák most szlovén menhelyekre és ideiglenes befogadóknál vannak, ahol minden szükséges ellátást megkapnak.

 

 

 

Forrás: vecer.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor MOL Nyrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai Hírek - Címlapon
Időpontváltozás! - Ismét összegyűlnek az ország tacsisai
Agresszió: nem a kutya fajtája, hanem a gazdi viselkedése miatt alakulhat ki Hírek - Címlapon
Agresszió: nem a kutya fajtája, hanem a gazdi viselkedése miatt alakulhat ki