A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szerető gazdára találtak a magukra maradt tatabányai menhelyi kutyák

Sikeres volt a Bridgestone és a helyi állatotthon örökbefogadást támogató közös akciója


2020. október 22., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az átlagosnál hatszor több kutya talált gazdira a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. és a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat nyár végi közös, több mint egy hónapig tartó promóciós kampányának köszönhetően. Az állatotthon egy átlagos hónapban mindössze két kutyát ad örökbe véglegesen, míg a tatabányai gyár felhívását követő két hónapban 25 kutyának sikerült új otthont találni. A Bridgestone az alapítvány autójára új gumiabroncsokat is adományozott, emellett a kutyusoknak tápot is biztosított.



 

A kampány keretében a vállalat jóvoltából az állatotthon lakóit első lépésben kutyakozmetikus szépítette meg, majd a frissítő séták után egy állatfotós fogadta őket az otthonba telepített mobil stúdióban, ahol professzionális képek készültek az örökbefogadásra váró kutyákról. A végeredmény egy izgalmas fotósorozat lett, amelynek képei a közösségi médiában illetve a sajtóban jelentek meg.

 

A kampány során a cég üzenetei közel 2 millió embert értek el, a legnépszerűbb kutyus pedig Dönci volt, aki hamar rá is talált szerető gazdájára. Az örökbefogadás ösztönzése mellett folyamatos cél olyan önkéntesek bevonása a napi feladatokba, akik szívesen vállalnak kutyasétáltatást, ugyanis az állatok átmozgatása napi feladat. A Bridgestone dolgozói ebben is részt vettek.

 

 

Profi fotós készített képeket a gazdára váró kutyákról
Profi fotós készített képeket a gazdára váró kutyákról

 

 

 

„A Bridgestone-nál folyamatosan keressük a lehetőségét a helyi közösségek támogatásának, így a helyi állatotthonban élő kutyusok és a kis kedvencet keresők egymásra találása is egy olyan ügy, amely mellé szívesen állunk oda. A Tappancs Alapítvánnyal már tavaly is együttműködtünk, akkor a menhelyet választottuk a dolgozóink gyermekeinek szervezett nyári táborok helyszíneként. Az idei kampányunkkal az állatokon szerettünk volna közvetlenül segíteni, és nagyon örülünk, hogy számos kutya talált szerető otthonra” – mondta el Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

A nagytestű és a fekete kutyák találnak legnehezebben gazdát
A nagytestű és a fekete kutyák találnak legnehezebben gazdát

 

 

 

A menhelyen a közepes és nagyobb testű kutyák akár évekig is ottmaradnak, ugyanis az örökbefogadók jellemzően inkább kistestű kutyákat választanak. Ez idő alatt vezényszavakat tanulnak, illetve képessé válnak pórázzal sétálni és szót fogadni, tehát aki közülük választ, könnyen kezelhető, jó magaviseletű állatot vihet haza.

 

„Nagyon hálásak vagyunk mindennemű segítségért és a Bridgestone-ra mindig számíthatunk. A menhely 70 férőhelyes kapacitása szinte folyamatosan telített. Nagyon fontos lenne, hogy elsősorban olyan felelősségteljes gazdikhoz kerüljenek a kutyák, akik nem csak egy helyet, de szerető otthont és kellő időt is tudnak biztosítani az új jövevénynek” – hangsúlyozta Balaskó Ágnes, a Tappancs Állatotthon vezetője.

 

 

Nagyon sok kutya talált gazdára a kampány alatt
Nagyon sok kutya talált gazdára a kampány alatt

 

 

 

A Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat 20 éves múltja alatt több mint 3000 kutyának segített már új otthonra találni.

 

A következő lépésben a Bridgestone jóvoltából készített kutyafotók naptárra kerülnek, amelyek megvásárlásával év végén szintén sokat lehet segíteni az állatokon.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre Hírek - Címlapon
Mindenkit megölel a menhelyi árva kutya, annyira vágyik a szeretetre
Megválasztották az év kilátóját: a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó megér egy kirándulást! Hírek - Címlapon
Megválasztották az év kilátóját: a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó megér egy kirándulást!