A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívmelengető barátság: négylábú társa segíti a menhelyről befogadott vak kutyát

2020. augusztus 12., 15:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Szemem fénye - szoktuk mondani valakire, akit nagyon szeretünk. Amos esetében új értelmet nyernek a szavak, ő ugyanis születésétől fogva nem lát, de kis társa segít neki tájékozódni a világban. Felemelő történet!



Amos, a staffordshire terrier keverék születésétől fogva nem lát, ezért kiskorában nagyon sok élmény kimaradt az életéből. Senki sem akarta magához venni, egy menhelyen várakozott magányosan és reményvesztetten, mígnem egy nap rabul ejtette egy önkéntes szívét. A hölgy abban a pillanatban, ahogy ránézett Amos csodálatos pofijára, érezte, hogy tennie kell érte: szebbé varázsolhatná mindennapjait mindaddig, míg eljön érte az igazi. Az egyetlen kérdés csupán az volt, hogyan fogadja majd ötletét saját kedvence, Toby, a 9 éves border terrier.

 

Szoros barátság fűzi össze a vak kutyát és kis társát
Szoros barátság fűzi össze a vak kutyát és kis társát
Fotó: medium.com

 

Az első néhány napban lassacskán felfedezte új otthonát, eltartott egy darabig, mire memorizálni tudta, mit hol talál. Egyszer épp a vizestálat kereste, mikor váratlan segítsége akadt: Toby odaballagott hozzá, megbökdöste orrával, és addig terelgette finoman, de határozottan, míg elvezette a tálhoz. Kapcsolatuk innentől kezdve egyre szorosabbá vált, életre szóló barátságot kötöttek, és befogadója is olyannyira megszerette a látássérült kutyát, hogy hivatalossá tették az örökbefogadást.

 

Toby és Amos elválaszthatatlanok
Toby és Amos elválaszthatatlanok
Fotó: medium.com

 

A kis border terrier együttérzése és segítőkészsége gazdáját is mélyen meghatotta. Toby mintha érezné, amikor valami nincs rendben, és azonnal társa mellett terem: a séták során például Amos gyakran megijed a hirtelen zajoktól, megtorpan és a földre lapul. Ilyenkor Toby lefekszik mellé, megvárja, míg barátja megnyugszik és készen áll, hogy folytassák a sétát.  

 

A kölyökkori szocializáció hiánya és fogyatékossága miatt Amos a mai napig nehezen barátkozik. A kutyákkal való kommunikációja eltér a megszokottól, hiszen nem látja őket, nem tudja felmérni, milyen jeleket közvetítenek felé az ismerkedés során. Szeretne kapcsolatot teremteni másokkal is, de nem mindig könnyű. Toby azonban mindig mellette áll, féltő gonddal vigyázza minden lépését.

 

A két kutya csodálatos helyeken kirándul
A két kutya csodálatos helyeken kirándul
Fotó: medium.com

 

Rengeteg kalandban vehetnek részt így is, gazdájukkal hármasban szebbnél-szebb helyeken kirándulnak. Ez a lehetőség sokat segít Amos-nak, hiszen még mindig hajlamos megszeppenni a város forgalmas, zajos környezetében; kint a természetben viszont békésebb körülmények között sétálgathat, saját vakvezető kutyája oldalán élvezheti a szabadságot.

 

 

 

Forrás: medium.com
Indexkép forrás: medium.com
Cikk első megjelenése: 2020. május 15.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. JULIUS-K9 MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – H, mint hám Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – H, mint hám
Egy klikk az állatokért! Hírek - Címlapon
Egy klikk az állatokért!