A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szombathely: kutyákkal üdvözölték az őszt

Oladi őszköszöntő - Családi hétvége


2014. szeptember 29., 18:00


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű




Szépségverseny - Vadász nyert! A vasi megyeszékhely jól ismert arca, az árva (vagyis ideiglenes örökbefogadójával évek óta boldogan élő) jól ismert és szeretett kutya lett a legkedvesebb a közönségnek. Az idő és a hangulat is derűs volt: minden farkinca csóvált - minden szem mosolygott.



 

Az Oladi Általános Művelődési Központ udvarán voltunk

 

Kutyamasszázs, ebszépítkezés - minden kényeztetést megkaptak a csóválós látogatók vasárnap, az AGORA Savaria Oladi Őszköszöntő Fesztiválján. A kutyásoké lett az ünnepnap: vasárnap kutyaszépségek versengtek tetszésünkért, de voltak ügyességükkel (futóverseny, akadálypálya, stb.) hódító kedvencek is. Persze volt, akinek csak a szemébe kellett nézni... 

 

Szeretés és boldogság vaaaaaaaaaaan!

 

Hagyományosan a Fekete István Állatvédő Egyesület szervezte a napot, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy árva kutyusaik, cicáik és egyéb szeretnivalóik Gazdira találjanak. Több tucatnyi gazdisodó az eredmény - hiszen a látogatók jelentős része már célzottan emiatt érkezik a rendezvényre. Itt közvetlen kontaktus alakulhat ki ember és állat közt - aki a neten már kinézett magának egy életet, itt megláthatja, valóban összeillenek-e a mindennapokban is. smiley Gyakran ugyanis ott a helyszínen derül ki az, hogy a kutyus jelleme/természete megfelel-e a gazdinak, hasonló-e az életmódjuk, igényeik.

 

Tejes a család

 

A civil szervezet egyébként folyamatosan várja az önkénteseket, akik nemcsak tárgyakkal és pénzzel tudják segteni a munkájukat: ideiglenes befogadóból is nagyon kevés van... Emiatt aztán a mentésre szoruló állatok közül nem mindenkin tudnak segíteni. (De mindig megpróbálják! Ezért hasznos az együttműködés más hasonló jellegű szervezetekkel.) Viszont - mint a helyszínen láttuk - végre lett egy szállításra alkalmas járműve is a "feketeistvánosoknak", amely nagy segítség a tömérdek munkához!

 

...még gondolkodsz?

A több száz látogató közül még maradtak hatlábúsodni szándékozó kétlábúak... wink A hasonl, éppen aktuális eseményekről - és a találkozási, örökbefogadási lehetőségekről - tájékozódhattok a Fekete István Állatvédő Egyesület weboldalán (http://kutyamentok.hu), sőt, FB-profiljukon is. Hogy Te is büszke Gazdi lehess! heart

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát 4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát
Mindennapos dolgaink egy-egy mozzanata furcsának tűnhet kutyánk szemében. Rajtunk áll, hogy segítsünk eligazodni neki életünkben, kis odafigyeléssel pedig ő is tudni fogja, számíthat ránk.

Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap
Ennél vidámabb karácsonyi lapot aligha kaphattak a címzettek - Penny, a kis rosszcsont ugyanis szó szerint "odatette magát" minden egyes fotóra.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Képek



Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI MOL Nyrt. Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás díj az önkormányzatnak! Hírek - Címlapon
Kutyás díj az önkormányzatnak!
Vau? Vaaaau! Vau... Hírek - Címlapon
Vau? Vaaaau! Vau...