A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szombathely: kutyákkal üdvözölték az őszt

Oladi őszköszöntő - Családi hétvége


2014. szeptember 29., 18:00


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű




Szépségverseny - Vadász nyert! A vasi megyeszékhely jól ismert arca, az árva (vagyis ideiglenes örökbefogadójával évek óta boldogan élő) jól ismert és szeretett kutya lett a legkedvesebb a közönségnek. Az idő és a hangulat is derűs volt: minden farkinca csóvált - minden szem mosolygott.



 

Az Oladi Általános Művelődési Központ udvarán voltunk

 

Kutyamasszázs, ebszépítkezés - minden kényeztetést megkaptak a csóválós látogatók vasárnap, az AGORA Savaria Oladi Őszköszöntő Fesztiválján. A kutyásoké lett az ünnepnap: vasárnap kutyaszépségek versengtek tetszésünkért, de voltak ügyességükkel (futóverseny, akadálypálya, stb.) hódító kedvencek is. Persze volt, akinek csak a szemébe kellett nézni... 

 

Szeretés és boldogság vaaaaaaaaaaan!

 

Hagyományosan a Fekete István Állatvédő Egyesület szervezte a napot, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy árva kutyusaik, cicáik és egyéb szeretnivalóik Gazdira találjanak. Több tucatnyi gazdisodó az eredmény - hiszen a látogatók jelentős része már célzottan emiatt érkezik a rendezvényre. Itt közvetlen kontaktus alakulhat ki ember és állat közt - aki a neten már kinézett magának egy életet, itt megláthatja, valóban összeillenek-e a mindennapokban is. smiley Gyakran ugyanis ott a helyszínen derül ki az, hogy a kutyus jelleme/természete megfelel-e a gazdinak, hasonló-e az életmódjuk, igényeik.

 

Tejes a család

 

A civil szervezet egyébként folyamatosan várja az önkénteseket, akik nemcsak tárgyakkal és pénzzel tudják segteni a munkájukat: ideiglenes befogadóból is nagyon kevés van... Emiatt aztán a mentésre szoruló állatok közül nem mindenkin tudnak segíteni. (De mindig megpróbálják! Ezért hasznos az együttműködés más hasonló jellegű szervezetekkel.) Viszont - mint a helyszínen láttuk - végre lett egy szállításra alkalmas járműve is a "feketeistvánosoknak", amely nagy segítség a tömérdek munkához!

 

...még gondolkodsz?

A több száz látogató közül még maradtak hatlábúsodni szándékozó kétlábúak... wink A hasonl, éppen aktuális eseményekről - és a találkozási, örökbefogadási lehetőségekről - tájékozódhattok a Fekete István Állatvédő Egyesület weboldalán (http://kutyamentok.hu), sőt, FB-profiljukon is. Hogy Te is büszke Gazdi lehess! heart

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát 4 emberi szokás, ami összezavarhatja a kutyát
Mindennapos dolgaink egy-egy mozzanata furcsának tűnhet kutyánk szemében. Rajtunk áll, hogy segítsünk eligazodni neki életünkben, kis odafigyeléssel pedig ő is tudni fogja, számíthat ránk.

Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap
Ennél vidámabb karácsonyi lapot aligha kaphattak a címzettek - Penny, a kis rosszcsont ugyanis szó szerint "odatette magát" minden egyes fotóra.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Képek



Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás díj az önkormányzatnak! Hírek - Címlapon
Kutyás díj az önkormányzatnak!
Vau? Vaaaau! Vau... Hírek - Címlapon
Vau? Vaaaau! Vau...