A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Timon és Pumba – Együtt talált otthonra a mentett csivava és legjobb barátja, a malac

2022. június 10., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Hihetetlenül ragaszkodnak egymáshoz! 

Nem mindennapi páros fotója járta be az internetet májusban: egy békésen eszegető disznót láthatunk, hátán pedig egy kiskutya heverészik vidáman. Könnyű lenne azt gondolni, ez is csak egy újabb megrendezett kép, ám kettejüket olyan szoros barátság fűzi össze, hogy abban lelnek megnyugvásra, ha folyamatosan megérinthetik egymást.

 

Bántalmazó gazdától mentették meg őket, tettei olyan súlyos mértéket öltöttek, hogy az arizonai állatmentő szervezet megtette ellene a feljelentést állatkínzás vádjával. Az ingatlanon található két négylábút azonnali hatállyal elkobozták, Timon és Pumbaa ma már biztonságban élvezhetik egymás társaságát.

 

 

Timon, a csivava és legjobb barátja, Pumbaa malac
Timon, a csivava és legjobb barátja, Pumbaa malac
Fotó: Arizona Humane Society

 

 

Általában nem javasolják, hogy együtt tartsanak kutyákat és malacokat, de számukra ez a világ legtermészetesebb dolga. Hű barátok voltak a bajban, és most együtt reménykednek egy szebb, boldogabb jövőben.

 

Az első pillanatban látszott rajtuk, mennyire erős kötelék van közöttük, Pumbaa még azt is megengedi, hogy kis pajtása felugorjon a hátára, és ott pihengessen” - írták a szervezet közleményében.

 

Miután megérkeztek a menhelyre, kiderült, hogy Pumbaa többféle betegséggel is küzd, ami különleges ellátást igényel. Szerencsére fogadta őt egy állatotthon, ahol kifejezetten sérült, elhagyott sertéseknek nyújtanak menedéket. Elképzelhetetlennek tartották, hogy szétválasszák a duót, így Timon is vele tartott.

 

 

Elválaszthatatlan párost alkot a kutya és a disznó
Elválaszthatatlan párost alkot a kutya és a disznó
Fotó: Arizona Humane Society

 

 

A 10 éves Pumbaa hamar beilleszkedett a Better Piggies Rescue (BPR) farm életébe, az ott lakó malacok közül is választott magának néhány barátot, és boldogan köszönti az állatbarátokat. Egyszerűen varázslatos, hogy a megpróbáltatások után is mennyire bízik az emberben, keresi a társaságukat, és a dolgozókkal együtt már alig várja, hogy csatlakozhasson a szeptembertől induló látogatói túrákra.

 

A leendő malac-nagykövetet természetesen kutyapajtása követi mindenhova, így neki is fontos szerepet szánnak, hogy majd együtt üdvözölhessék a látogatókat. A Better Piggies malacmenedék 2017 óta nyújt átmeneti és állandó otthont rászoruló disznóknak, Arizona államban egyedüli menedékként. És most már egy kis csivava is erősíti a lelkes csapatot!

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Arizona Humane Society

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK Egyre több állatbántalmazási esetben lép közbe a BRFK
A közösségi média oldalait megnyitva nap mint nap találkozhatunk esetekkel, amikor állatok bántalmazása miatt értesítik a rendőrséget.

Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador Veszélyeztetett teknősöket ment a különlegesen képzett labrador
Newt, a szuperszimatú kutya felbecsülhetetlen segítséget nyújt a ritka állatfajok felkutatásában. Mindezért cserébe pedig nem is kér mást, mint imádott teniszlabdáját.

Kölyökkutyát fogadott örökbe az állatkert, hogy az elárvult gepárd társa lehessen Kölyökkutyát fogadott örökbe az állatkert, hogy az elárvult gepárd társa lehessen
Nem mindennapi játszópajtást szánnak a mentett kiskutyának!

Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút Puszikkal gyógyította meg a kedves juhászkutya a beteg kisborjút
Szívmelengető videó meséli el a mentett kutya és patás pajtása barátságának történetét. Mert a szeretet nem ismer határokat!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MTI MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások - Négykutyás csodavilág Szarvason Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Négykutyás csodavilág Szarvason
A kutyatréner kulisszái mögött – Milyen a jó hám? Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Milyen a jó hám?