A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több erdőben is erdőlátogatási korlátozásokra kell számítani

2020. január 19., 09:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Az ország nagy részén lehet számítani erdőlátogatási korlátozásokra a téli hajtóvadászatok miatt. Kirándulás, túrázás előtt érdemes tájékozódni, hogy ne a helyszínen érjen minket meglepetés!A téli időszakban zajlanak a vaddisznó hajtóvadászatok, amikre a vadállomány szinten tartása, szabályozása miatt van szükség.  A vadászatok február végéig folyamatosan zajlanak. A vadászatok szervezésekor az erdészetek figyelmet fordítottak arra, hogy ne zavarja az útvonal a kirándulók, túrázók által leginkább kedvelt útvonalakat. Néhány esetben azonban az útvonalak keresztezése elkerülhetetlen, ezért is kiemelten fontos, hogy indulás előtt tájékozódjunk. Kellemetlen meglepetés lehet, ha a helyszínre érve szembesülünk az érvényben lévő lezárásról. 

Az erdőlátogatási korlátozásokat a fokozott balesetveszélyre való tekintettel rendelik el a társaságok. 

 

 

A téli túrák, kirándulások előtt érdemes tájékozódni a korlátozásokról!
A téli túrák, kirándulások előtt érdemes tájékozódni a korlátozásokról!
Fotó: wallpaperstock.net


 

Bakonyerdő Zrt.

Január végéig folyamatosan zajlanak a társas vadászatok. A pontos időpontok és érintett területek táblázatban összefoglalva ide kattintva érhetők el.

 

 

Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

http://www.bp-erdo.hu/hu/hirek

 • Süttői Erdészeti Igazgatóság: 2020. január 7, 11, 12, 16, 29.
 • Uzsai Erdészeti Igazgatóság: 2020. január 10-11, 16-18, 17-19.
  • Érintett községhatárok: Sümeg, Uzsa, Nyirád, Lesencetomaj, Lesenceistvánd, Zalahaláp, Tapolca

 

 

Gemenc Zrt. 

Január végéig zajlanak a vadászatok a Gemenc Zrt vadászterületein. A pontos időpontok és a helyszínek térképpel ide kattintva tekinthetők meg.

 

 

Ipoly Erdő Zrt. 

Január 6 - 9.

Az érintett területek ide kattintva tekinthetők meg

 

 

Mecsekerdő Zrt.

Február elejéig folyamatosan zajlanak a vadászatok a Mecsekerdő Zrt. vadászterületein. Ide kattintva érhető el táblázat a pontos időpontokról és helyszínekről. 

 

 

Pilisi Parkerdő Zrt. 

https://parkerdo.hu/egyeb/aktualis-felhivasok/

 • Bajnai Erdészet: 2020. január 7, 23, 30.
 • Gödöllői Erdészet: 2020. január  24.
  • A lezárások a piros sáv, sárga sáv, sárga négyzet, sárga kereszt, piros kereszt, piros négyzet jelzésű turistautakat is érintik. A korlátozás 2020. január 24-én reggel 07:00 órától este 17:00 óráig tart. Az érintett területről ide kattintva látható pontos térkép. 
 • Valkói Erdészet : 2020. január 11, 12, 18, 19, 24, 25, 26.

 

 

Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Szombathelyi Erdészeti Zrt. által kezelt Káld-Hidegkúti vadászterületen 2020. január 4-én, 5-én, 8-án, illetve 11-én és 12-én állományszabályozó nagyvad vadászatot tart Társaságunk, mely érinti a térségben haladó Kéktúra útvonalat is.
 

 

VERGA Zrt.

http://www.verga.hu/index.php/korlatozasok/

 • Királyszállási Erdészet: 2020. január 03-04., 13-14.
 • Zirci Erdészet: 2020.január 06-07., 09-11.

 

 

Vértesi Erdő Zrt.

A Vértesi Erdő Zrt. vadászterületein februárig zajlanak a vadászatok. Ide kattintva érhető el a táblázat a pontos időpontokról és helyszínekről. 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2020. január 07.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.

Balesetveszélyesek az erdők a fagyos időjárás miatt - több területet is lezártak Balesetveszélyesek az erdők a fagyos időjárás miatt - több területet is lezártak
Balesetveszély miatt több kedvelt kirándulóhelyet lezártak, arra kérik a természetjárókat, most ne induljanak útnak.

Ismét felbukkant Magyarország közelében a veszettség Ismét felbukkant Magyarország közelében a veszettség
Néhány hónapon belül harmadszor diagnosztizált veszettséget a román állategészségügyi szolgálat a magyar határtérségben, Szatmár megye területén; tavaly év végén egy kutyában és egy szarvasmarhában, az idén február 1-jén pedig egy vadon élő rókában mutatták ki az emberre és állatra egyaránt veszélyes vírust - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz! Kutyasétáltatók, kirándulók figyelmébe: Több erdőben is látogatási korlátozás, vagy tilalom lesz!
A kutyaséták, kutyás kirándulás, természetjárás tervezésekor vegyük figyelembe, hogy több helyen is erdőlátogatási tilalom lép érvénybe!

 Miért szeretik a kutyák elrejteni játékaikat, elásni táplálékukat? Miért szeretik a kutyák elrejteni játékaikat, elásni táplálékukat?
Pár falat finomság, teniszlabda, távirányító, telefon… Értékes tárgyak, melyeket előszeretettel rejt el kedvencünk otthonunk vagy kertünk titkos pontjaira. Miért teszi?

Ebzárlat 2020 őszén: az alábbi településeken lesznek korlátozások Ebzárlat 2020 őszén: az alábbi településeken lesznek korlátozások
Ősz közepén ismét megkezdődik a rókák veszettség elleni immunizálása, amivel ebzárlat és legeltetési tilalom is kezdetét veszi. A korlátozások idén kilenc megyét és azok településeit érinti.

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Kutyánkra is veszélyes a mérgező kaukázusi medvetalp Kutyánkra is veszélyes a mérgező kaukázusi medvetalp
Az utóbbi években hazánkban is megjelent az Ázsiából származó lágyszárú növényfaj, kiszorítva ezzel az éghajlat őshonos növényeit. Azonban nem csak a természetvédőknek okoz fejtörést, ugyanis a kirándulókra legalább akkora veszélyt jelent, mint a hazai növénytársulásokra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Mondial Assistance GesmbH MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Otthon hagyott kutyák számára készített lejátszási listát a Spotify Hírek - Címlapon
Otthon hagyott kutyák számára készített lejátszási listát a Spotify
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni? Hírek - Címlapon
Gondolnád, hogy a farkasokkal is lehet labdázni?
fb-text